Enkla tips för att välja rätt make-up när du köper på nätet

Make-up

De allra flesta sminkvarumärken går enkelt att hitta på internet. Många produkter är dessutom billigare än i butikerna. Om man vet vilka färger man passar i är det enkelt att köpa exempelvis läppstift, ögonskuggor och läppglans på nätet.

Foundation och puder kan däremot vara bra att prova innan man köper det eftersom rätt nyans är avgörande för ett lyckat resultat. Ett vanligt misstag är att köpa en foundation som är för mörk för ens egen hud vilket lätt ger ett onaturligt och 'smutsigt' intryck. Vill du känna dig fräscht rosig så satsa hellre på ett solpuder eller ett rouge. Att först prova produkten i en butik kan vara mödan värt.

Att köpa make-up på nätet är alltså ofta bra för återköp av de märken man är van vid men med tanke på utbudet så finns det också så otroligt mycket roligt nytt att prova. Du har helt enkelt möjligheten att fynda på ett annat sätt än i de vanliga butikerna.

4 saker att tänka på

  • Dyrare märken är inte bara dyrare för att det är "märkessmink". Oftast håller de också högre kvalitet, ger bättre resultat och håller längre.
  • Tänk igenom hur viktigt det är för dig hur sminket är testat. Det står ibland, men inte alltid angivet, i produktbeskrivningar och på webbutiker. Vissa webbutiker har som princip att bara ha med make-up som gjorts utan att testas på djur.
  • Make-up är nästan alltid billigast att köpa på nätet men du kan ju alltid få inspiration i olika make up-butiker.
  • Fraktkostnaden på smink brukar inte vara direkt hög eftersom det oftast är relativt lätta produkter. Men köper du mycket kan det vara värt att köpa allt från en och samma butik så du inte behöver betala för grundfrakten (ofta 39 kr) vid varje beställning.

3 butiker du bör överväga
Star5
Eleven - make-up
  • Stort utbud
  • Trendiga nyheter
  • Bra priser

Eleven - make-up

En av de största svenska nätbutikerna inom make up med ett bredd utbud av skönhetsprodukter för både män och kvinnor.

Ev. priser är från 2011-01-13 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
DonnaBeauty.se - make-up
  • Konkurrenskraftiga priser
  • Snabba leveranser

DonnaBeauty.se - make-up

Nätbutik med stort utbud av välkända märken. DonnaBeauty erbjuder dessutom snabb frakt och utlovar god service.

Ev. priser är från 2011-01-13 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3
BeautyPlanet.se - make-up
  • Ofta stora rabatter och bra erbjudanden

BeautyPlanet.se - make-up

Stort urval av välkända märken och en hemsida som är enkel att navigera på. Hemsidan erbjuder även skönhetstips.

Ev. priser är från 2011-01-13 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer make-up
Buttericks
Buttericks
Fest är lika med Butterick's! Här hittar du allt du kan tänkas behöva för en minnesvärd kväll. Smink, peruker och allehanda kostymer är bara ett klick bort.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Miss Mary
Miss Mary
MissMary är en underklädesbutik med fokus på underkläder av hög kvalitet och god passform. De är också specialiserade genom att ha en lång rad olika storlekar som passar både smala och storväxta.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer make-up? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler make-up?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området make-up.