Enkla tips för att välja rätt make-up när du köper på nätet

Make-up

De allra flesta sminkvarumärken går enkelt att hitta på internet. Många produkter är dessutom billigare än i butikerna. Om man vet vilka färger man passar i är det enkelt att köpa exempelvis läppstift, ögonskuggor och läppglans på nätet.

Foundation och puder kan däremot vara bra att prova innan man köper det eftersom rätt nyans är avgörande för ett lyckat resultat. Ett vanligt misstag är att köpa en foundation som är för mörk för ens egen hud vilket lätt ger ett onaturligt och 'smutsigt' intryck. Vill du känna dig fräscht rosig så satsa hellre på ett solpuder eller ett rouge. Att först prova produkten i en butik kan vara mödan värt.

Att köpa make-up på nätet är alltså ofta bra för återköp av de märken man är van vid men med tanke på utbudet så finns det också så otroligt mycket roligt nytt att prova. Du har helt enkelt möjligheten att fynda på ett annat sätt än i de vanliga butikerna.

4 saker att tänka på

  • Dyrare märken är inte bara dyrare för att det är "märkessmink". Oftast håller de också högre kvalitet, ger bättre resultat och håller längre.
  • Tänk igenom hur viktigt det är för dig hur sminket är testat. Det står ibland, men inte alltid angivet, i produktbeskrivningar och på webbutiker. Vissa webbutiker har som princip att bara ha med make-up som gjorts utan att testas på djur.
  • Make-up är nästan alltid billigast att köpa på nätet men du kan ju alltid få inspiration i olika make up-butiker.
  • Fraktkostnaden på smink brukar inte vara direkt hög eftersom det oftast är relativt lätta produkter. Men köper du mycket kan det vara värt att köpa allt från en och samma butik så du inte behöver betala för grundfrakten (ofta 39 kr) vid varje beställning.

3 butiker du bör överväga
Star5
Eleven - make-up
  • Stort utbud
  • Trendiga nyheter
  • Bra priser

Eleven - make-up

En av de största svenska nätbutikerna inom make up med ett bredd utbud av skönhetsprodukter för både män och kvinnor.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Lyko.se - make-up
  • Enormt utbud

Lyko.se - make-up

Nätbutik med stort utbud av välkända och spännande märken. Lyko.se är en gigant inom skönhetsprodukter på nätet som är ett måste att besöka.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star3
Nordic Feel - make-up
  • Ofta stora rabatter och bra erbjudanden

Nordic Feel - make-up

Stort urval av välkända märken och en hemsida som är enkel att navigera på. Hemsidan erbjuder även skönhetstips.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer make-up
Bangerhead
Bangerhead
Bangerhead är en hemsida som säljer skönhetsprodukter från en mängd olika kända märken. Bangerhead säljer produkter för hud- och hårvård samt smink från märken som Redken, L'Oréal m.fl. Hos Bangerhead beställer du enkelt hem dina varor och kan sedan hämta ut dem hos närmaste postutlämning, Bangerheads vision är att du ska kunna hämta dina varor inom 48 timmar.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Jolie beauty
Jolie beauty
"Kompromisslöst ekologiskt producerad naturkosmetik" är Jolies ledord. I Jolies butik hittar du mängder av produkter som är bra för kroppen och därmed också själen. Med hjälp av Jolies produkter förstärks de sidor hos din kropp som annars lätt glöms bort. Här hittar du make-up, smink, hud- och hårdvårdsprodukter med mera.
Lifebutiken
Lifebutiken
Life är Nordens ledande hälsokedja, med ca 300 fysiska butiker. Lifebutiken.se är deras onlineshop med ett noga utvalt och aktuellt sortiment av hög kvalitet. Här finns allt från kosttillskott till naturlig hudvård, miljövänliga städprodukter och sköna vetekuddar. Life vill hjälpa dig att må bättre och leva ett lyckligare liv.
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek är ett nätapotek som har ett brett sortiment av högsta kvalitet. Apotekskedjan Lloyds Apotek sitter på stor kunskap, med många farmaceuter redo att ge dig tips och råd inför ditt köp. Här finns allt du behöver inom apoteksvaror, skönhet, hälsa mm. Allt du behöver för ett hälsosamt liv!
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer make-up? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Make-up du kan köpa nu