Enkla tips för att välja rätt mascara när du köper på nätet

Mascara

En mascara i sminkväskan är ett ofta en absolut självklarhet i sminkväskan, många kvinnor hävdar att det är den allra viktigaste och mest grundläggande makupen de använder. Den vanligaste färgen på en mascara är svart, men det finns också en hel del andra färger på marknaden. När du väljer mascara är det viktigt att du tänker på vilket resultat du vill ha, önskar du fylligare, längre eller mer volym på dina ögonfransar?

Vad som avgör resultatet av din mascara beror mest av hur borsten ser ut. En mascaraborste som är tät mellan borsten ger mycket volym, tjocka fransar och ett fylligt intryck. En glesare borste förlänger fransarna och separerar dem. Det ger ett lite enklare och mer naturligt resultat. Viktigast att komma ihåg när du köper en mascara är alltså att titta på hur borsten ser ut.

Hur och var du använder din mascara påverkar också resultatet och intrycket. Om du målar både övre och undre fransarna med mascara ger du dina ögon ett större och öppnare intryck. Var dock försiktig med att måla de undre fransarna för mycket, det kan se klumpigt ut och dessutom framhäva mörka ringar under ögonen. Satsa på en förlängande mascara med en mindre tät borste till de undre fransarna.

Mascara finns både som vattenfast och vattenlöslig. Den vattenfasta mascaran sitter längre och ”fäller” eller rinner inte om du t.ex. svettas eller gråter. Men tänk på att den vattenfasta mascaran också är svårare att få bort och sliter mer på fransarna. Kanske kan det vara en bra investering att ha både en vattenfast och en vattenlöslig mascara, för att vara rädd om fransarna.

5 saker att tänka på

 • Välj mascara efter vilket resultat du vill ha. Fylliga fransar med mycket volym eller en förlängande, mer naturlig look kräver två olika typer av mascara.
 • Viktigast för resultatet är hur mascaraborsten ser ut. Ju mer volym och fyllighet, desto tätare borste behöver du. En nyhet på marknaden är gummiborstar, som ger ett förlängande och separerande resultat.
 • Om du har ljusa naturliga toner på hud och hår kan en svart mascara se väldigt skarp ut. Satsa då istället på en mörkbrun mascara, för ett framhävande men mer naturligt resultat.
 • En vattenfast mascara sitter bättre, men det sliter också mer på fransarna att få bort den. Överväg att införskaffa både en vattenfast och en vattenlöslig mascara, för att skona dina fransar.
 • Har du testat de senaste mascarorna som innehåller glitter? Det kan ge en ny, häftig look som är väl värd att testa!

3 produkter du bör överväga
Star5
Max Factor False Lash Effect Mascara
 • Fantastiskt fylligt resultat
 • Håller vad den lovar
 • Otrolig volym samtidigt som den separerar varje ögonfrans

Max Factor False Lash Effect Mascara

Max Factor har många mascaror at välja på, det här är deras senaste modell med den största borsten någonsin! Med et enda drag över fransarna får du en enorm fyllighet, som du hittills bara kunnat drömma om!

103 kr 149 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Clarins Wonder mascara
 • Ger fin längd och glans
 • Stadig hållbarhet

Clarins Wonder mascara

I Clarins Wonder-serien ingår mascaror för både volym och längd. Här är ett exempel på en mascara som ger långa, fina fransar har en hållbarhet som räcker hela dagen. Ger också fransarna glans och smidighet.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star3
Blinc Mascara från Eleven.se
 • Mycket beprövad mascara som håller vad den lovar
 • Skonsam

Blinc Mascara från Eleven.se

Det perfekta alternativet för dig som har känslig hy! En speciell teknik gör att mascaran effektivt sluter sig runt varje frans och sitter stadigt hela dagen, samtidigt som du lätt tvättar bort den med vanligt vatten. Beprövad mascara som håller vad den lovar.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Butiker som säljer mascara
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer mascara? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Mascara du kan köpa nu