Enkla tips för att välja rätt produkter inom skönhet och hälsa när du köper på nätet

Skönhet och hälsa

Produkter inom skönhet och hälsa kan delas in i två kategorier, nämligen produkter för utseendet och produkter för den inre hälsan. Det är många som är skeptiska till att handla skönhets- och hälsoprodukter på nätet. Det kan ha att göra med att man är van vid att kunna känna på, lukta på och testa produkterna innan man köper dem. Det finns dock inga hinder för att du först går till en fysisk butik och testar en produkt för att sedan köpa den hos en e-butik på nätet.

På nätet finns skönhets- och hälsobutiker av alla de slag. Vissa e-butiker är förlängningar av fysiska butiker. Skillnaden mellan butiken på stan och e-butiken är då ofta att e-butiken har ett större utbud och ibland också lägre priser. Vissa skönhetsbutiker på nätet har ett brett sortiment av skönhets- och hälsoprodukter medan andra har skapat sig en egen nisch kring ett specifikt område.

Hos de mer generella skönhetsbutikerna på nätet kan du köpa smink, krämer, hudvårdsartiklar, hårfärg och mycket mer. Du har många olika märken i alla prisklasser att välja mellan.

Det finns några saker du bör tänka särskilt på när du köper produkter inom skönhet och hälsa på nätet. Om du hittar märken som du inte känner igen, men som verkar hålla en hög kvalitet, ska du undersöka om märkets varor är allergitestade och dermatologiskt testade. Du kan också göra en sökning på märkets namn för att se om andra köpare har lagt upp omdömen någonstans på nätet. För mer kända märken bör du jämföra priser.

Oftast är det billigare att handla skönhets- och hälsoprodukter på nätet än på stan, även när fraktpriset är inräknat.

5 saker att tänka på

 • Handla hos välrenommerade e-butiker som har goda omdömen
 • Undersök om produkterna är allergitestade
 • Var sunt skeptisk mot produkter du inte känner igen
 • Se hur frakten påverkar priset, med lite dyrare frakt är det nästan alltid bättre att köpa fler produkter på en gång.
 • Välkända märken kan man ofta köpa från olika nätbutiker. Jämför priser mellan dina favoritbutiker!

3 butiker du bör överväga
Star5
Lyko - Skönhet och hälsa
 • Många varumärken
 • Mycket stort utbud av skönhetsprodukter
 • Toppbetyg från kunderna

Lyko - Skönhet och hälsa

Lyko.se är en komplett e-butik för skönhet och hälsa. Här hittar du allt inom hårvård, smink, parfym, hudvård och mycket mer. Med låga priser och fri frakt på beställningar över 500 kronor är Lyko.se ett givet val.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
BeautyNet skönhetsartiklar
 • Enastående på löshår och extensions
 • Mecka för hårvårdsartiklar

BeautyNet skönhetsartiklar

Beautynet har allt inom hårvård, med såväl stylingprodukter och hårfärg som löshår och schampo/balsam. Här hittar du alla kända hårvårdsmärken till bra priser.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star3
DonnaBeauty skönhet och hälsa
 • Endast 29 kronor i frakt

DonnaBeauty skönhet och hälsa

Donna Beauty är en lite mer personlig e-butik för skönhet och hälsa. Donna Beauty har produkter inom hudvård, hårvård, makeup och parfym.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer produkter inom skönhet och hälsa
Badlust.se
Badlust.se
Badlust.se är en webbshop som ägs av Badlust i Kalmar HB. Nätbutiken erbjuder produkterna för dig och ditt hemma-spa. Prio ett är din hälsa och skönhet - med bra service och bra priser!
Bangerhead
Bangerhead
Bangerhead är en hemsida som säljer skönhetsprodukter från en mängd olika kända märken. Bangerhead säljer produkter för hud- och hårvård samt smink från märken som Redken, L'Oréal m.fl. Hos Bangerhead beställer du enkelt hem dina varor och kan sedan hämta ut dem hos närmaste postutlämning, Bangerheads vision är att du ska kunna hämta dina varor inom 48 timmar.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
FeelUnique
FeelUnique
Hos Feelunique hittar du de allra finaste och bästa skönhets- och sminkprodukterna. Ur ett brett sortiment av produkter kan du hitta nästan allt som är kopplat till hud, kropp och skönhet. Köp enstaka produkter, kit, eller lyxiga presentpaket hos Feelunique.
Lapland ecostore
Lapland ecostore
Lapland ecostore är en giftfri, ekologisk och där med också mer miljövänlig butik med ett brett sortiment med allt från barnkläder och leksaker till hudvård och accessoarer. Allt under samma ekologiska paraply! Som kund hos Lapland ecostore är målet att du som kund ska känna dig trygg med att det du köpet är så bra för dig och din hälsa som möjligt.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Shytobuy
Shytobuy
Shytoby är ett internationellt företag som säljer produkter för hårborttagning, hudvård och sexuell hälsa. Här hittar du produkter för både män och kvinnor till fina priser. Genom att erbjuda en bredd och variation i sitt produktsortiment hittar du garanterat det som just du letar efter i Shytobuys sortiment.
Swiss clinic
Swiss clinic
Swiss clinic kallar sig för en disruptor på skönhetsmarknaden. Det vill säga ett företag som rör om inom sitt produktsegment. Swiss clinic vill göra skönhetsbehandlingar tillgängliga för fler än de mest välbärgade konsumenterna. Med slagkraftiga priser och behandlingar som går att genomföra hemma i stället för på kliniker hoppas Swiss clinic på att kunna göra äkta skönhetsvård tillgänglig för fler.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer produkter inom skönhet och hälsa? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.