Enkla tips för att välja rätt produkter inom skönhet och hälsa när du köper på nätet

Skönhet och hälsa

Produkter inom skönhet och hälsa kan delas in i två kategorier, nämligen produkter för utseendet och produkter för den inre hälsan. Det är många som är skeptiska till att handla skönhets- och hälsoprodukter på nätet. Det kan ha att göra med att man är van vid att kunna känna på, lukta på och testa produkterna innan man köper dem. Det finns dock inga hinder för att du först går till en fysisk butik och testar en produkt för att sedan köpa den hos en e-butik på nätet.

På nätet finns skönhets- och hälsobutiker av alla de slag. Vissa e-butiker är förlängningar av fysiska butiker. Skillnaden mellan butiken på stan och e-butiken är då ofta att e-butiken har ett större utbud och ibland också lägre priser. Vissa skönhetsbutiker på nätet har ett brett sortiment av skönhets- och hälsoprodukter medan andra har skapat sig en egen nisch kring ett specifikt område.

Hos de mer generella skönhetsbutikerna på nätet kan du köpa smink, krämer, hudvårdsartiklar, hårfärg och mycket mer. Du har många olika märken i alla prisklasser att välja mellan.

Det finns några saker du bör tänka särskilt på när du köper produkter inom skönhet och hälsa på nätet. Om du hittar märken som du inte känner igen, men som verkar hålla en hög kvalitet, ska du undersöka om märkets varor är allergitestade och dermatologiskt testade. Du kan också göra en sökning på märkets namn för att se om andra köpare har lagt upp omdömen någonstans på nätet. För mer kända märken bör du jämföra priser.

Oftast är det billigare att handla skönhets- och hälsoprodukter på nätet än på stan, även när fraktpriset är inräknat.

5 saker att tänka på

  • Handla hos välrenommerade e-butiker som har goda omdömen
  • Undersök om produkterna är allergitestade
  • Var sunt skeptisk mot produkter du inte känner igen
  • Se hur frakten påverkar priset, med lite dyrare frakt är det nästan alltid bättre att köpa fler produkter på en gång.
  • Välkända märken kan man ofta köpa från olika nätbutiker. Jämför priser mellan dina favoritbutiker!

3 butiker du bör överväga
Star5
Lyko - Skönhet och hälsa
  • Många varumärken
  • Mycket stort utbud av skönhetsprodukter
  • Toppbetyg från kunderna

Lyko - Skönhet och hälsa

Lyko.se är en komplett e-butik för skönhet och hälsa. Här hittar du allt inom hårvård, smink, parfym, hudvård och mycket mer. Med låga priser och fri frakt på beställningar över 500 kronor är Lyko.se ett givet val.

Ev. priser är från 2024-06-30 och är exkl frakt.

Star4
NordicFeel - skönhetsartiklar
  • Alla möjliga former av skönhetsprodukter

NordicFeel - skönhetsartiklar

Nordic Feel har allt inom hårvård, med såväl stylingprodukter och hårfärg som löshår och schampo/balsam. Här hittar du alla kända hårvårdsmärken till bra priser.

Ev. priser är från 2024-06-30 och är exkl frakt.

Star4
Eleven.se - skönhet och hälsa
  • En av de största inom skönhet & hälsa

Eleven.se - skönhet och hälsa

Eleven.se är ett självklart val när du ska leta produkter inom skönhet och hälsa. Här finns alla krämer, all make-up och alla vårdande produkter du kan önska - och det är lätt att hitta dem också.

Ev. priser är från 2024-06-30 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Skönhet och hälsa
Kod Sista datum Beskrivning
HUDOBEAUTY15 2024-07-08 Kan inte kombineras med andra kampanjer eller erbjudanden Se erbjudandet hos Hudoteket
BB30 2024-07-07 Erbjudandet gäller på varumärket By Bangerhead Se erbjudandet hos Bangerhead
Butiker som säljer produkter inom skönhet och hälsa
Amazon.se
Amazon.se
Amazon.se säljer allt du kan tänkas behöva, från böcker till skönhet och elektronik. Amazon har ett mycket brett utbud, till väldigt attraktiva priser. Amazon jobbar också med snabba leveranser, perfekt för den med kort framförhållning. Här är det enkelt att shoppa och bli nöjd!
Bangerhead
Bangerhead
Bangerhead är en hemsida som säljer skönhetsprodukter från en mängd olika kända märken. Bangerhead säljer produkter för hud- och hårvård samt smink från märken som Redken, L'Oréal m.fl. Hos Bangerhead beställer du enkelt hem dina varor och kan sedan hämta ut dem hos närmaste postutlämning, Bangerheads vision är att du ska kunna hämta dina varor inom 48 timmar.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
eStore
eStore
eStore har allt du kan tänka dig mellan himmel och jord. I detta stora webbaserade köpcentrum finns allt från leksaker till snygga köksprylar. eStore är ett tidseffektivt sätt att shoppa, och mycket inspiration finns att hämta bland de virtuella produkthyllorna. Här är du som kund garanterad en trygg och nöjsam shoppingupplevelse!
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Lifebutiken
Lifebutiken
Life är Nordens ledande hälsokedja, med ca 300 fysiska butiker. Lifebutiken.se är deras onlineshop med ett noga utvalt och aktuellt sortiment av hög kvalitet. Här finns allt från kosttillskott till naturlig hudvård, miljövänliga städprodukter och sköna vetekuddar. Life vill hjälpa dig att må bättre och leva ett lyckligare liv.
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek är ett nätapotek som har ett brett sortiment av högsta kvalitet. Apotekskedjan Lloyds Apotek sitter på stor kunskap, med många farmaceuter redo att ge dig tips och råd inför ditt köp. Här finns allt du behöver inom apoteksvaror, skönhet, hälsa mm. Allt du behöver för ett hälsosamt liv!
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer produkter inom skönhet och hälsa? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.