Enkla tips för att välja rätt smycken när du köper på nätet

Smycken

Alla människor älskar väl smycken? Ett vackert smycke är dels en accessoar, och dels en förlängning av din personlighet. Smycken kan bäras såväl till vardag som till fest. Halsband, armband och örhängen tar du sällan av dig – de blir en del av din egen personliga stil.

Våra vanligaste smycken finns i många olika material och utformningar. Bland örhängen kan du till exempel välja mellan diskreta pärlörhängen, modeller med stora hängen och till och med örhängen som du fäster på örat med ett clip – så kallade ear cuffs.

På nätet hittar du många smyckebutiker. Vissa av e-butikerna har även butiker på stan, men många finns bara på nätet. En fördel med e-handel är att priserna på nätet i de flesta fall är lägre än i en butik på stan. Många av de kostnader som är kopplade till en fysisk butik finns ju inte för e-butiker. Det är alltså klokt att köpa smycken på nätet. Samtidigt finns det några saker du bör tänka på.

För det första är smycken ofta värdefulla. Köper du smycken för lite större värden bör du undersöka vilka leveranssätt som finns, och välja det du upplever som tryggast. För det andra bör du noga se till att du väljer rätt storlek, särskilt när det gäller ringar. Flera smyckebutiker på nätet har bra tips på hur du väljer rätt storlek på ditt smycke. För det tredje är det klokt att handla enbart av svenska e-butiker. Köper du smycken från utlandet kan det nämligen uppstå oväntade problem, till exempel med tull och moms. Du har inte heller något skydd enligt den svenska konsumentköplagen. Givetvis bör du läsa igenom köpvillkoren, även hos de svenska e-butikerna, med detaljer om ångerrätt, returrätt och liknande.

10 saker att tänka på

 • Handla från svenska e-butiker
 • Var noga med att välja rätt storlek
 • Välj ett tryggt leveranssätt
 • Jämför priser mellan olika e-butiker. Det kan dock vara svårt för lite mer unika smycken.
 • Läs köpvillkoren noga så du vet om du kan lämna tillbaka smycket om du till exempel ger det som present.
 • Det är lättast att hitta bra butiker om du riktar in dig på vilken typ av smycken du letar efter och vilken prisklass ungefär. Googla din kategori, då brukar du få många träffar.
 • Kolla gärna på ett par olika butiker och jämför prisklasser, det kan se väldigt olika ut mellan butikerna.
 • När du köper dyra smycken är det extra viktigt att kolla att butiken verkligen är seriös. Ett bra tips om du blir osäker, ring och prata med deras kundservice.
 • Ett roligt alternativ till att köpa ”färdiga” smycken är att designa dem själv eller köpa material för att tillverka smycken hemma. Det finns ett brett utbud av butiker där du både kan köpa material till smyckestillverkning eller beställa smycken du själv
 • När du köper smycken över nätet, kontrollera på när du får hem dina varor att de håller förväntad kvalité. Det är lättare att få pengarna tillbaka om du tar kontakt med butiken på en gång än om du väntar tills smycket gått sönder.

5 smyckesbutiker du bör överväga
Star5
Smyckendahls - smycken
 • Mycket stort utbud
 • Fri frakt över 300 kr

Smyckendahls - smycken

Smyckendahls är en butik med som är specialiserade på smycken. Här finns smycken av guld, silver, läder och metallkvalité. Butiken har ett stort utbud och kreativa, annorlunda smycken tillsammans med klassiska designer. En mycket bra butik att börja leta smycken i.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star5
Hedbergs guld - smycken
 • Sveriges största utbud av smycken på nätet
 • Lägsta pris-garanti - vilket innebär att om du hittar det billigare någon annanstans så får du köpa det hos Hedbergs Guld för det priset.
 • Leverans inom 1–3 dagar

Hedbergs guld - smycken

Hedbergs Guld är ett givet val för dig som vill köpa smycken på nätet till betydligt lägre priser än hos juveleraren på stan. Här hittar du såväl smycken för de speciella tillfällena i livet som smycken du bär till vardags.

Ev. priser är från 2024-04-26 och är exkl frakt.

Star5
Hallbergs Guld
 • Välkänd butik

Hallbergs Guld

Hallbergs guld är ett känt varumärke och har butiker över hela landet. Här kan du hitta alla typer av smycken som halsband, berlocker, ringar, armband, broscher mm.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
SoBling
 • Många svenska varumärken
 • Gratis försäkring i ett år

SoBling

SoBling säljer stilrena smycken från många av de mest kända svenska och nordiska varumärkena. Med korta leveranstider och en av kunderna mycket uppskattad support kan SoBling verkligen rekommenderas.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Ur & Penn - smycken
 • Billigt
 • Stort utbud

Ur & Penn - smycken

Ur & Penn har inte de lyxigaste smyckena utan smycken för vardag och till väldigt överkomliga priser!

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Smyckesbutiker som säljer smycken
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
AliExpress
AliExpress
Hos Aliexpress hittar du allt mellan himmel och jord. Här köper du dina prylar direkt från återförsäljarna i Kina och du på så vis ett pris som andra butiker har svårt att matcha. Kasta dig in bland kategorierna eller söka efter sådant du är van att hitta på hemmaplan, du kommer inte bli besviken på priserna.
Amazon.se
Amazon.se
Amazon.se säljer allt du kan tänkas behöva, från böcker till skönhet och elektronik. Amazon har ett mycket brett utbud, till väldigt attraktiva priser. Amazon jobbar också med snabba leveranser, perfekt för den med kort framförhållning. Här är det enkelt att shoppa och bli nöjd!
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Designtorget
Designtorget
Designtorget är en marknadsplats för formgivare och kunder som värdesätter förnyelse, funktion och form. Designtorget är en handelsplats där formgivare och deigners har möjlighet att nå ut med produkter och kollektioner till designintresserade kunder.
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hallbergs Guld
Hallbergs Guld
Hallbergs guld är en guld- och smyckesbutik med anor ända tillbaks till 1860. När du handlar hos Hallbergs guld kan du vara säker på att få exklusiva och stilrena produkter. Här finns allt från smycken, armband, ringar med mera i de lägre prissegmentet upp till riktigt exklusiva produkter.
Spartoo
Spartoo
På Spartoo.se hittar du fler än 400 kända skomärken, och fler än 15 000 olika modeller. Sidan har ett välutvecklat söksystem som gör att du lätt kan hitta dina drömmars skor. För att du alltid ska bli helt nöjd med ditt köp erbjuder företaget 30 dagars öppet köp samt gratis frakt för returer och byten!

Övriga smyckesbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer smycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Smycken du kan köpa nu