Enkla tips för att välja rätt örhängen när du köper på nätet

Örhängen

Örhängen finns i många utföranden, hängande, som enkla ”pinnar” utan hänge, med pärlor och stenar och mycket mer. De tillverkas av både ädelmetall, metall, titan och plast. Det finns stilrena klassiska, eller roliga motiv som figurer eller mönster. När du köper örhängen, tänk på vilket material du önskar, och hur dyra du vill att de ska vara.

Örhängen finns för alla tillfällen, eleganta pärlor eller roliga figurer, kycklingar till påsk, tomtar till jul, allt du kan tänka dig finns att hitta på marknaden. Örhängen finns i smyckesbutiker, men också i butiker som säljer kläder och mode. Där hittar du dem under rubriken accessoarer. Generellt erbjuder smyckesbutiker i större utsträckning örhängen av ädelmetall och modebutiker är de tillverkade av metall eller plast.

En viktig sak att tänka på med örhängen är allergirisker. Många människor är omedvetet känsliga för nickel, som finns i all sorts metall som inte är ädelmetall. Det finns alltså i byxknappar, andra smycken, och mycket mer. Metallen kommer extra nära huden när det kommer i dina hål i öronen, och det påverkar många personer till att utveckla en högre känslighet för nickel. I värsta fall blir man på sikt så känslig att man får utslag av sina byxknappar.

För att undvika detta rekommenderas att du använder örhängen tillverkade av ädelmetall, plast eller titan, som är ett keramiskt ämne av vilket man också tillverkar till exempel tandläkarborrar. Det är helt okej att använda metallörhängen ibland, men se till att inte låta dem sitta i i flera dagar och använd dem inte för ofta.

5 saker att tänka på

 • Det är klokt att investera i ett par olika örhängen, av lite olika stil och material, så har du mycken för alla tillfällen.
 • Det är snyggt att matcha dina örhängen med dina övriga smycken, till exempel ditt halsband. Tänk taktiskt när du handlar smycken och köp till exempel halsband och armband av samma material.
 • För att undvika reaktioner på nickel, använd endast örhängen av ädelmetall, plast eller titan.
 • Om du gillar att gå med uppsatt hår så passar ofta stora, hängande örhängen bra.
 • Kolla också in butiker som säljer material för egen smyckestillverkning. Där finns material och inspiration till att tillverka sina egna örhängen.

3 smyckesbutiker du bör överväga
Star5
Hallbergs Guld - örhängen
 • Väldigt stort och varierande utbud
 • Riktigt förmånliga priser

Hallbergs Guld - örhängen

Hallbergs Guld strävar efter att ha ett brett utbud av örhängen och kunna erbjuda det du letar efter, oavsett modell, prisklass med mera. Örhängena är av olika material och designer till bra priser.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Hedbergs guld - örhängen
 • Örhängen av ädelmetaller som guld och silver
 • Eleganta örhängen (snarare än poppiga/moderna)

Hedbergs guld - örhängen

Hedbergs Guld erbjuder örhängen av ädelmetaller, guld, silver med mera. Här finns ett utbud av eleganta och stilrena örhängen som passar alla tillfällen. Örhängen av en dyrare prisklass förstås, men fin kvalitet.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
Smartgirl.se - örhängen
 • Fina och originella örhängen som känns personliga
 • Bra priser
 • God kundservice

Smartgirl.se - örhängen

Smartgirl är en mode- och klädbutik för tjejer, som erbjuder ett stort utbud av örhängen. Fina motiv till ett bra pris.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Smyckesbutiker som säljer örhängen
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hallbergs Guld
Hallbergs Guld
Hallbergs guld är en guld- och smyckesbutik med anor ända tillbaks till 1860. När du handlar hos Hallbergs guld kan du vara säker på att få exklusiva och stilrena produkter. Här finns allt från smycken, armband, ringar med mera i de lägre prissegmentet upp till riktigt exklusiva produkter.

Övriga smyckesbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer örhängen? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Örhängen du kan köpa nu