Enkla tips för att välja rätt guldsmycken när du köper på nätet

Guldsmycken

Ett guldsmycke är aldrig fel, det passar både tjejer, killar, gammal som ung och både till vardag och fest. Det vanligaste guldsmycket är en guldkedja som hängs om halsen, ofta prydd med en berlock av något slag. Guldsmycken hittar du i smyckesbutiker på nätet eller på sidor som specialiserat sig på gåvor och presenter. Guldsmycken är nämligen en väldigt vanlig present vid högtidliga tillfällen.

Guldkedjor finns i många olika utföranden, smala som tjocka, och länkarna är formade på många olika sätt. Vissa länkar är breda och platta och gör att kedjan lägger sig platt oh snyggt mot halsen. Andra är smala och runda och skapar en tunn, fin kedja som passar utmärkt till berlocker. Det är allra vanligast att tjejer/kvinnor bär någon typ av guldkedja, men det förekommer även att män gör det.

Andra guldsmycken är till exempel armband, ringar, örhängen m.m. det är mycket vanligt att förlovnings- och vigselringar tillverkas av guld. Guldörhängen är vackert och dessutom innehåller guld inte nickel, vilket gör guldörhängen till ett klokt val för den som är nickelkänslig.

Ett guldsmycke är aldrig fel! Guld passar både till vardag och fest, det ser aldrig varken för ner- eller uppklätt ut. Till vardags kan det räcka med en enkel kedja och kanske någon berlock. Till fest är det dags att ta fram de bredare, platta länkarna, armbanden och berlockerna prydda med pärlor.

5 saker att tänka på

  • Guldsmycken passar alla tillfällen! Det är helt rätt både till vardag och fest, ett mycket användbart material.
  • Kolla gärna på ett flertal butiker innan du gör ditt val av smycke. Priser kan skilja en del mellan olika butiker och framförallt skiljer sig utbudet av modeller. Köp aldrig guldsmycken på nätet utan att kolla att butiken du handlar i är seriös!
  • Om du köper ett smycke som present, tänk på att smycket ska passa den du köper i till exempel storlek. Vanligt är att det tillverkas halsband och armband av mindre storlek som passar barn perfekt. Det finns också kedjor som har förlängningslänkar, som kan förlänga livslängden på en kedja som köps till ett barn.
  • Det finns butiker som erbjuder tillverkning av smycken du själv designat. Är du ute efter ett unikt smycke är det här helt rätt för dig.
  • Många smyckesbutiker erbjuder ett stort utbud av vigsel- och förlovningsringar, som vanligen tillverkas i guld. Det är ett vackert och hållbart material, perfekt för ett smycke som ska användas resten av livet.

3 butiker du bör överväga
Star5
Hedbergs Guld - guldsmycken
  • Välsorterad smyckesbutik med ett urval av hög kvalitet
  • Brett utbud av bland annat vigsel- och förlovningsringar

Hedbergs Guld - guldsmycken

Hedbergs Guld är en smyckesbutik på nätet där du hittar ett brett utbud av guldkedjor, armband ringar, förlovningsringar och mycket mer. Utbudet håller hög kvalité.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
Guldfynd.se - guldsmycken
  • Känd butik

Guldfynd.se - guldsmycken

Guldfynd är en av Sveriges mest kända butikskedjor för smycken och juveler. Självklart finns de representerade på webben också med en välsorterad butik med många guldsmycken.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Albrekts Guld - guldsmycken
  • Bra webbsida

Albrekts Guld - guldsmycken

Albrekts Guld säljer inte bara guldsmycken utan har även ett stort utbud av diamantsmycken i deras välsorterade webbutik.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer guldsmycken
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hallbergs Guld
Hallbergs Guld
Hallbergs guld är en guld- och smyckesbutik med anor ända tillbaks till 1860. När du handlar hos Hallbergs guld kan du vara säker på att få exklusiva och stilrena produkter. Här finns allt från smycken, armband, ringar med mera i de lägre prissegmentet upp till riktigt exklusiva produkter.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer guldsmycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Guldsmycken du kan köpa nu