Enkla tips för att välja rätt silversmycken när du köper på nätet

Silversmycken

Silversmycken är fint och klär alla, kille som tjej, gammal som ung. Silversmycken är mycket användbara både i vardagen och till fest. De flesta brukar fastna för någon typ av silversmycke som de gillar, många butiker erbjuder ett brett sortiment av både herr och damsmycken, du hittar garanterat något som passar dig.

Med silversmycken menas bland annat halsband, armband, örhängen, broscher, berlocker och mycket mer. Det finns många olika former och motiv. Damssilvermycken brukar oftast vara tillverkade i enbart silver, medan herrssilvermycken ofta kan vara tillverkade av silver kombinerat med en svartfärgad metall eller läder, även om rena silversmycken naturligtvis också förekommer. Halskedjor tillverkas till exempel vanligen i silver, oftast är de tunna och passar att hänga en berlock på, men på killsidan kan det också förekomma grövre kedjor som står för sig själva, även utan berlock.

Silversmycken finns förstås i många olika prisklasser beroende på smycke, design och silverhalt, men ofta ligger de i en ganska rimlig prisklass för de flesta. De gör silversmycken till mycket vanligt förekommande presenter till både barn och vuxna. Framförallt vid högtidligare tillfällen, födelsedag, konfirmation med mera, förekommer smycken ofta som presenter. Vanligast är att man ger bort en berlock eller ett armband i silver.

5 saker att tänka på

  • Silversmycken passar alla tillfällen! Det är helt rätt både till vardag och fest, ett mycket användbart material.
  • Det finns mycket fina killsmycken tillverkade i silver. Ofta kombineras de med detaljer i läder, vilket ger ett mycket snyggt, lite tuffare intryck.
  • Om du köper ett smycke som present, tänk på att smycket ska passa den du köper i till exempel storlek. Vanligt är att det tillverkas halsband och armband av mindre storlek som passar barn perfekt. Det finns också kedjor och länkar som har förlängningslänk
  • Det finns butiker som erbjuder tillverkning av smycken du själv designat. Är du ute efter ett unikt smycke är det här helt rätt för dig.
  • Eleganta broscher och hårsmycken tillverkas också i silver, det är en riktigt snygg detalj som inte ska glömmas bort.

3 butiker du bör överväga
Star4
Hedbergs guld - silversmycken
  • Stort och varierande utbud av silversmycken och silverbestick

Hedbergs guld - silversmycken

Hedbergs Guld erbjuder silversmycken av ädelmetaller, silver, guld med mera. Här finns ett utbud av olika typer av smycken i silver: halsband, örhängen förlovningsringar etc.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
Hallbergs Guld - silversmycken
  • Bra priser
  • Stort utbud

Hallbergs Guld - silversmycken

Hallbergs guld har silversmycken för alla typer av smycken som örhängen, halsband, ringar mm.

Ev. priser är från 2024-04-14 och är exkl frakt.

Star3
Guldfynd.se - silversmycken
  • Mycket bra utbud

Guldfynd.se - silversmycken

Namnet till trots så har Guldfynd ett riktigt rikt utbud av silversmycken. Här hittar du armband, halsband, örhängen och andra typer av silversmycken. Missa inte att tita här när du ska köpa silversmycken!

Ev. priser är från 2024-04-14 och är exkl frakt.

Butiker som säljer silversmycken
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hallbergs Guld
Hallbergs Guld
Hallbergs guld är en guld- och smyckesbutik med anor ända tillbaks till 1860. När du handlar hos Hallbergs guld kan du vara säker på att få exklusiva och stilrena produkter. Här finns allt från smycken, armband, ringar med mera i de lägre prissegmentet upp till riktigt exklusiva produkter.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer silversmycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Silversmycken du kan köpa nu