Enkla tips för att välja rätt navelsmycken när du köper på nätet

Navelsmycken

Att pierca naveln har varit mycket populärt under ett par decennier. Detta har gjort att utbudet av navelsmycken ständigt ökar, och idag kan du hitta alla möjliga varianter i olika material och prisklass. Ett navelsmycke brukar kosta från ungefär 200 kronor och uppåt. Du hittar ett brett utbud av navelsmycken i smyckes- och piercingbutiker.

När du väljer navelsmycke ska du tänka på att du väljer en modell och ett material som du trivs med. Det tar lång tid innan en navelpiercing läker, mist 6 månader innan det är helt läkt. Även efter att det första halvåret har gått är din navelspiercing känslig och du kan lätt fi inflammation eller infektion. Detta kan motverkas med att du väljer smycken av skonsamma material, inte byter för ofta och ser till att du inte fastnar i dina kläder med smycket så att du riskerar att skada dig. Titan, guld och plastsmycken är helt fria från nickel, vilket du som har känslig hy bör tänka på. Tänk också på att verkligen köpa modeller som du inte känner att du behöver byta så ofta, din navelpiercing mår bäst om den får vara mycket ifred. När du väl byter piercing, var noga med att rengöra smycket med specialtvål.

Din navelpiercing växer snabbt igen om du inte har i något smycke, så var noga med att inte gå utan smycke.

5 saker att tänka på

  • Var noga med att välja smycken som är bekväma och som du trivs med, så att du inte så ofta behöver byta. Navelpiercingen är känslig och mår bäst att vara mycket ifred.
  • Var extra eftertänksam med stora smycken, så att du inte riskerar att det fastnar i kläderna och skadar dig.
  • Navelsmycken tillverkas i många olika material, guld och titan är de säkraste, eftersom de inte innehåller någon nickel.
  • Var mycket noga med att alltid rengöra dina smycken innan du sätter i dem. Det finns specialtvål att köpa för rengöring av navelsmycken.
  • Vänta länge innan du sätter i ditt navelsmycke första gången, det tar minst 6 månader från det att hålet är taget till att det är helt läkt.

3 butiker du bör överväga
Star5
Cdon.se - navelsmycken
  • Bra kvalitet
  • Välbesökt butik med snabba leveranser

Cdon.se - navelsmycken

En välsorterad butik med en del navelsmycken och mycket andra piercingsmycken. Seriöst företag med snabba leveranser.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2023-10-25 och är exkl frakt.

Star5
Barbarella
  • Nordens största utbud av piercingsmycken

Barbarella

En piercingbutik med ett stort och brett utbud som levererar över hela Skandinavien.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star2
BodyJewelry.se
  • Över 400 olika typer av navelsmycken

BodyJewelry.se

Erbjuder trendiga och moderna navelsmycken tillverkade i bland annat kirurgiskt stål. De står för frakt och fakturaavgift på alla order.

Ev. priser är från 2024-05-12 och är exkl frakt.