Enkla tips för att välja rätt ädelstenar när du köper på nätet

Ädelstenar

Ädelstenar är inte bara vackra utan kan också vara mycket värdefulla. Beroende på storlek, slipning med mera kan en liten ädelsten vara värd en förmögenhet. Värdet på ädelstenar ändras också väldigt långsamt och är mycket stabilt, vilket gör ädelstenar till ett klokt val för den som vill göra en investering. Ädelstenar finns att köpa i butik, samt i det auktionsutbud som finns på nätet.

Ädelstenar är som sagt en god investering och många butiker säljer ädelstenar på nätet. Här kan du beställa både oslipade och slipade ädelstenar, det brukar finas ett utbud av ädelstenar i både lita lägre och högre prisklasser. Priset beror bland annat av ämnet, det nedlagda arbetet, det vill säga om stenen är slipad och i så fall hur, storlek, kvalité och så vidare. Var noga när du väljer butik för en så här pass stor affär, kolla upp att butiken verkligen är seriös och vill genomföra hela köpet.

Ett annat sätt att skaffa sig ädelstenar är att köpa dem på auktion. Ädelstenar är en bra investering, men det är också ett bra sätt att skaffa sig kontanter att sälja sina ädelstenar. Det finns flera väl ansedda auktionsbyråer på nätet vilka genom kunder kan sälja och köpa ädelstenar.

Var mycket försiktig med privata affärer med ädelstenar. När det finns ett så stort värde i varan du handlar med finns det också stor risk för att du blir lurad.

5 saker att tänka på

  • Var väldigt noga med att du hittar en seriös handelspartner, oavsett om du köper dina ädelstenar i butik, på auktion eller privat. Det finns ett stort värde i dessa varor och det är väldigt tråkigt att i efterhand inse att du blivit lurad!
  • Det finns som sagt butiker som säljer ädelstenar. Här kan du välja på slipade och oslipade stenar och kan hitta slipningar för speciella ändamål, till exempel om du avser införliva din ädelsten i ett smycke.
  • Via auktionsbyråer på nätet kan kunder både köpa och sälja ädelstenar. Ädelstenar är en bra investering, men också ett bra sätt att skaffa sig kontanter.
  • Ädelstenar är en bra investering. Värdet på ädelstenar pendlar väldigt lite och är relativt konstant, vilket gör det till en trygg investering.
  • Iaktta stor försiktighet vid privata affärer med ädelstenar. Se till att både köpare och säljare verkligen båda är med på att genomföra köpet fullt ut.

3 butiker du bör överväga
Star5
Riddgem.se - ädelstenar
  • Stort utbud

Riddgem.se - ädelstenar

Riddgem har ett brett utbud av riktiga ädelstenar som diamanter men också andra typer av stenar och kristaller.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Sefina - ädelstenar hos pantbank
  • Möjlighet att göra riktiga kap

Sefina - ädelstenar hos pantbank

Sefina är en pantbyrå som köper och pantsätter ädelstenar. De säljer ädelstenar och här kan du göra riktiga kap. Utbudet är dock begränsat av tillgängligheten och beror av köptillfället.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Riddgem - ädelstenar
  • Fint utbud
  • Bra priser

Riddgem - ädelstenar

Här finns ett brett utbud av ädelstenar till fina priser. Här hittar du ett brett utbud av både rå och slipad sten.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer ädelstenar
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.