Enkla tips för att välja rätt halsband när du köper på nätet

Halsband

Halsband finns i alla möjliga utföranden. Det finns moderiktiga halsband tillverkade av vanliga som ovanliga material, men också tidlösa halsband av ädelmetall i lite högre prisklass. På nätet finns ett brett utbud av butiker som säljer halsband och andra smycken, både renodlade smyckesbutiker och modebutiker.

Generellt erbjuder renodlande smyckesbutiker halsband av dyrare prisklass och dyrare material, så som silver och guld. Dessa halsband brukar också ha en mer stilren och tidlös design, som passar i tid och otid, värt att tänka på när man gör en så pass stor investering som et ändå kan vara. Mer modeinriktade halsband med spännande material och fler färger brukar mode- och klädbutiker erbjuda. Då hittar du troligen halsbanden under rubriken accessoarer.

En relativt ny trend är att tillverka sina egna smycken. Många butiker är helt inriktade på att sälja pärlor, stenar och andra smyckestillbehör för att du ska kunna tillverka dina egna halsband hemma.

Det finns flera olika tekniker, många erbjuder även kurser i smyckestillverkning, både på fysiska platser men även över nätet kan du få mycket tips och råd. Det är inte särskilt svårt och kan vara en kul hobby för att skapa unika och personliga smycken. Det finns också butiker som erbjuder tillverkning av smycken du själv designat. Det kan också vara värt att hålla i tanken, som ett unikt halsband för eget bruk eller en personlig present.

5 saker att tänka på

  • Tänk på vilket material och prisklass du är ute efter, så blir det lättare att hitta rätt bland butikerna. Generellt erbjuder renodlade smyckesbutiker halsband av bland annat ädelmetall, som ligger lite dyrare i prisklass.
  • Hos mode- och klädbutiker hittar du ofta ett stort utbud av halsband under rubriken accessoarer. De kan vara tillverkade av alla möjliga material och har ofta en mer modeinriktad design. De ligger också lite lägre i prisklass.
  • En ny trend som många följer är att tillverka sina egna halsband. Det finns flera nätbutiker helt inriktade på att sälja material och tillbehör för smyckestillverkning.
  • Det kan vara kul att utveckla hobbyn smyckestillverkning genom att utforska nya tekniker. Surfa runt på nätet för inspiration och nya tips och idéer, eller anmäl dig till en kurs i någon ny teknik för smyckestillverkning.
  • Flera butiker erbjuder också tillverkning och leverans av halsband du själv designat. Det kan också vara värt att hålla i tanken.

3 butiker du bör överväga
Star5
Guldfynd - halsband
  • Många olika typer av halsband

Guldfynd - halsband

Guldfynd är en butik med ett brett utbud av vackra halsband. Med så många olika typer av halsband att välja på är det lätt att hitta när du ska köpa till dig själv eller någon annan.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Hedbergs guld - halsband
  • Halsband av ädelmetaller som guld och silver

Hedbergs guld - halsband

Hedbergs Guld erbjuder halsband av ädelmetaller, guld, silver med mera. Halsband av en dyrare prisklass förstås, men hög kvalitet.

Ev. priser är från 2024-02-22 och är exkl frakt.

Star4
Nelly.com - halsband
  • Modesmycken i spännande material och former
  • Stor prisbredd - från billiga till lite dyrare varianter

Nelly.com - halsband

Nelly.com har massor av halsband från kända märken till bra priser. Här finns smycken av många olika material och design.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer halsband
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer halsband? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.