Enkla tips för att välja rätt hängsmycken när du köper på nätet

Hängsmycke till halsband

Hängsmycken, eller som de också kallas, berlocker, finns i alla möjliga färger, former och storlekar. Det klassiska är att de tillverkas i guld eller silver, men numera finns en mängd hängsmycken som är tillverkade av andra material än ädelmetall. Många butiker säljer berlocker till halskedjor, kanske främst butiker som är helt inriktade på att sälj smycken. Men du kan också hitta dem i butiker som säljer kläder, mode eller prylar.

Berlocker kan vara utformade i princip hur som helst. De kan ha den enkla formen av ett hjärta, eller också föreställer de något väldigt speciellt, en sko, ett flygplan, eller likande. Hängsmycken eller berlocker är vanliga som present, särskilt till tjejer/kvinnor vid högtidliga tillfällen som födelsedag, konfirmation eller kanske studenten. Vissa använder hängsmycken endast för att de tycker at de är fina, men vissa bär symboler kring halsen som till exempel utrycker en religion.

Det finns många butiker som säljer vackra hängsmycken. Renodlade smyckesbutiker brukar ha ett brett utbud av berlocker. Men också butiker som säljer mode, kläder, inredning eller till och med prylar kan erbjuda ett utbud av berlocker.

Ett hängsmycke på en halskedja är aldrig fel och kan bäras både till fest och vardag. Till vardags kan ett enklare smycke av silver eller guld vara vanligt, till fest är det snarare, lite beroende på tillfälle och klädsel, ett smycke i guld. Vackert är att bära en tunn guldkedja med ett hänge med en pärla i.

5 saker att tänka på

 • Berlocker kan vara utformade i princip hur som helst. Välj en du trivs med, du hittar garanterat den form du är ute efter.
 • Tänk lite på vilken prisklass du vill lägga dig i. Det finns berlocker av både äkta och oäkta material i alla prisklasser, från en 50-lapp eller så upp till tusentals kronor.
 • Smycken av ädla metaller är i regel mer stilrena och tidlösa i sin design, till skillnad från smycken i lägre prisklass, som både kan innehålla färg och roliga former.
 • En berlock på en halskedja är sällan fel och passar i alla lägen, tillvardag som till fest. Utrusta dig med ett par olika i lite olika material, så har du ett hängsmycke för alla tillfällen.
 • Hängsmycken är en mycket vanlig present, framförallt till tjejer/kvinnor vid högtidliga tillfällen.

3 butiker du bör överväga
Star5
Nelly.com - hängsmycken
 • Många fina berlocker från kända märken
 • Roliga och personliga motiv till bra pris

Nelly.com - hängsmycken

På Nelly.com finns ett brett utbud av berlocker ifrån kända märken. Berlockerna är tilverkade av metall, porslin med mera och håller låg till medel prisklass. Många roliga motiv.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Hedbergs guld - hängsmycken
 • Hängsmycken och berlocker för alla tillfällen
 • Bra kvalitet till låga priser

Hedbergs guld - hängsmycken

Här finns ett brett utbud av berlocker av ädlare metall i lite högre prisklass. Vackra smycken som klär vid alla tillfällen

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
Hallbergs guld - hängsmycken
 • Bra utbud till lågt pris
 • Fina och unika hängen

Hallbergs guld - hängsmycken

Hos Hallbergs guld finns ett gott utbud av berlocker och hängsmycken med fina motiv till bra priser.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer hängsmycken
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hängsmycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Hängsmycken du kan köpa nu