Enkla tips för att välja rätt ringar när du köper på nätet

Ringar

Ringar finns i många olika utföranden, de tillverkas i olika material och du kan hitta ringar i alla prisklasser. På nätet finns många butiker som säljer ringar, både rena smyckes butiker och andra mode- och klädbutiker som säljer smycken under rubriken accessoarer.

Tänk på när du väljer ring, vilket material du är ute efter och vad den får kosta. Då blir det lättare att hitta rätt bland butikerna. Generellt så brukar butiker som är specialiserade enbart på smycken erbjuda ringar av ädla metaller, alltså ringar i den högre prisklassen. Vill du ha mer mode-inriktade ringar i en lägre prisklass, kanske mer färg och form, har mode- och klädbutikerna ofta ett brett utbud till fina priser.

Det finns också butiker som specialiserat sig på förlovnings- och vigselringar. Där kan du leta bland alla möjliga olika designer, ibland designa själv och göra en personlig beställning. Förlovnings- och vigselringar kan man också hitta i renodlade smyckesbutiker.

Det är viktigt att din ring har rätt storlek för att den ska passa. Storleken mäts dels av diameter, dels av ringens inre omkrets. Ringstorlekar anges i omkrets. Tänk på att om ringen är bredare behövs generellt ett lite större ringmått. Kontakta butiken om du blir osäker på vilken storlek du ska välja.

5 saker att tänka på

  • Att välja storlek är inte helt lätt. Ringens storlek anges i innerdiameter. Tänk på att ju bredare ring, desto större storlek krävs. Kontakta butikens kundtjänst om du är osäker.
  • Tänk på vilket material och prisklass du är ute efter, så blir det lättare att hitta rätt bland butikerna. Generellt hittar du ringar av ädlare material i högre prisklasser i de renodlade smyckesbutikerna.
  • Det finns butiker som specialiserat sig på vigsel och förlovningsringar. Du kan också hitta den i renodlade smyckesbutiker.
  • Hos mode- och klädbutiker finns ofta ett stort utbud av (lite billigare) moderingar under rubriken accessoarer.
  • Vissa butiker erbjuder dig också att beställa ringar du själv designat. Det kan vara ett kul och orginellt alternativ till andra ringar.

3 butiker du bör överväga
Star5
Guldfynd.se - ringar
  • Många, många olika typer av ringar

Guldfynd.se - ringar

Guldfynd är en butik med ett brett utbud ringar av olika material. Guldfynd är ett utmärkt val för att börja leta ringar då det finns så många olika typer

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star5
Hedbergs guld - ringar
  • Ringar av ädelmetall som guld och silver
  • Många förlovnings- och vigselringar

Hedbergs guld - ringar

Hedbergs Guld erbjuder ringar av ädelmetaller, guld, silver med mera. Här finns ett utbud av ringar, förlovningsringar och mycket mer. Ringar av en dyrare prisklass förstås men av äkta ädelmetaller..

Ev. priser är från 2024-04-11 och är exkl frakt.

Star4
Hallbergs Guld - ringar
  • Brett och varierat utbud
  • Riktigt förmånliga priser

Hallbergs Guld - ringar

Hallbergs Guld strävar efter att ha ett brett utbud av ringar och kunna erbjuda det du letar efter, oavsett modell, prisklass med mera. Ringarna är av olika material och design och till bra priser.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer ringar
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hallbergs Guld
Hallbergs Guld
Hallbergs guld är en guld- och smyckesbutik med anor ända tillbaks till 1860. När du handlar hos Hallbergs guld kan du vara säker på att få exklusiva och stilrena produkter. Här finns allt från smycken, armband, ringar med mera i de lägre prissegmentet upp till riktigt exklusiva produkter.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ringar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Ringar du kan köpa nu