Enkla tips för att välja rätt förlovningsringar när du köper på nätet

Förlovningsringar

I Sverige brukar det vara sed att det är mannen som köper förlovningsringarna, men det är absolut inte den enda lösning som förekommer. Det är också vanligt att paret tillsammans köper ringarna eller att man köper ring åt varandra. Ringarna köps ibland före det att man friar, ibland först efteråt. På nätet finns ett brett utbud av förlovningsringar.

Förlovningsringar innebär allra oftast två likadana, släta guldringar som utväxlas vid en förlovning. Oftast behåller också mannen sin ring över vigseln, medan kvinnan får ytterligare en ring som hon sedan bär på samma finger tillsammans med förlovningsringen. Ibland får också mannen en ring till vid vigseln. Vigselringar är ofta mer utsmyckade än förlovningsringar, ofta är de mönstrade eller prydda med diamanter eller andra ädelstenar.

Storleken är viktig att tänka på vid köp av förlovningsring, det är viktigt att den sitter bra. En ringstorlek anges av ringens innerdiameter. Beroende på hur bred ringen är kan man dock behöva gå upp lite i storlek. Om du är lite osäker på storlek skulle jag råda dig at fråga en expert, ta till exempel kontakt med kundtjänst för den butik du tänker köpa ringen. En annan metod är att ta en ring du vet passar och mäta efter den.

5 saker att tänka på

  • Kom överens inom paret hur ni vill göra med köp/betalning av förlovningsringarna. Det kan kanske tyckas som en konstig sak att diskutera, men kom ihåg att det inte finns någon praxis om hur man bör göra, det är upp till varje par.
  • Storlek är viktigt att det blir rätt när du köper en förlovningsring. Mät en ring som du vet passar och gå efter den eller rådfråga en expert.
  • Jämför gärna ett par olika butiker innan du bestämmer dig för var du ska köpa din ring. Det kan skilja en del i pris mellan olika butiker.
  • Förlovningsringar är, i Sverige, ofta släta guldringar, men det finns ingenting som säger att det måste vara så. Välj något som du tycker är fint och trivs med.
  • Det finns olika typer av försäkringar för dyra smycken, som förlovningsringar. Hör med butiken vad de kan erbjuda.

2 butiker du bör överväga
Star5
Hedbergs Guld - förlovningsringar
  • Stort utbud - du kommer att hitta något här!
  • Du kan alltid lämna tillbaka ringarna inom 14 dagar

Hedbergs Guld - förlovningsringar

Hedbergs Guld erbjuder ett brett utbud av förlovningsringar. De finns ringar av flera olika material, till lite olika prisklass.

Ev. priser är från 2024-05-03 och är exkl frakt.

Star4
Hallbergs Guld - förlovningsringar
  • Känd butik
  • Prisvärda ringar

Hallbergs Guld - förlovningsringar

Hallbergs Guld är en känd webbutik som också finns som fysiska butiker. De är specialiserade på smycken och deras förlovningsringar är snygga och prisvärda.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer förlovningsringar
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer förlovningsringar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Förlovningsringar du kan köpa nu