Enkla tips för att välja rätt vigselringar när du köper på nätet

Vigselringar

Vid vigsel är det sed att utbyta ringar. Antingen får både mannen och kvinnan en vigselring, eller så utbyter mannen och kvinnan ringar vid förlovningen och sedan får kvinnan ytterligare en ring vid vigseln. Vigselringen är då mer utsmyckad, ofta av guld och pryd med diamanter eller andra ädelstenar. Förlovningsringar är ofta släta och mannen och kvinnans ringar är ofta likadana. Idag kan du hitta ett stort utbud av vigselringar på nätet. Det finns butiker som är specialiserade på vigsel- och förlovningsringar, men det brukar också finnas ett brett utbud i smyckesbutiker.

Seden är olika kring vem det är som väljer vigselringen, det är lite upp till varje par att avgöra hur ni vill göra. De flesta gör antingen så att paret tillsammans väljer och betalar ringen, eller så faller det på mannens lott, som en gåva till sin brud. Vigselringen är oftast gjord av guld och utsmyckad med antingen diamanter eller andra ädelstenar. I ringen tår datum för vigseln ristat. Om paret väljer att utbyta ringar vid vigseln är mannens ring ofta slät eller möjligen mönstrad, men utan stenar.

När du väljer vigselring är det viktigt att tänka på design och storlek. Ringen måste sitta bra och gärna vara så fin som möjligt, frun kommer ju att bära den resten av livet. Angående storlek är det väldigt svårt att säga, det skiljer mellan olika modeller vilken som är den rätta. Jag skulle råda att du, när det gäller en sådan viktig ring, rådfrågar en expert för att vara säker på att storleken blir rätt.

5 saker att tänka på

  • Välj en design ni båda tycker om, oberoende av mode eller något annat. Det är viktigast att ni trivs med ringen, det är ingenting som säger att det måste vara den dyraste ringen som är den rätta.
  • Kom överens inom paret om hur ni vill göra med vem som ska välja/betala ringen. Kom ihåg att det är vanligt att båda parter är involverade i beslutet av ring.
  • Titta på och jämför gärna ett par olika butiker innan du bestämmer dig. Det kan skilja en del i pris mellan de olika butikerna, och det är viktigt att du kolar upp vilka försäkringslösningar och liknande de olika butikerna erbjuder.
  • Vad gäller storlek, rådfråga en expert för säkerhets skull. Storleken är så pass viktig för att ringen ska sitta bra. Ett bra tips är att ta kontakt med kundservice för butiken där du köper ringen.
  • Fundera över om du/ni kanske vill designa ringen själva. Många butiker erbjuder även denna lösning.

2 butiker du bör överväga
Star4
Hedbergs guld - vigselringar
  • Många vigselringar att välja mellan

Hedbergs guld - vigselringar

Hedbergs Guld erbjuder, förutom andra smycken av hög kvalité, ett stort utbud av vigsel- och förlovningsringar av till fina priser.

Ev. priser är från 2024-05-03 och är exkl frakt.

Star4
Albrekts guld - vigselringar
  • Många olika typer av ringar
  • Nischad butik med fokus på vigselringar

Albrekts guld - vigselringar

En butik där du hittar ett enormt utbud av ringar och allt annat du kan tänkas behöva till bröllopet. Fantastiskt fina ringar i alla möjliga material.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer vigselringar
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer vigselringar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.