Enkla tips för att välja rätt pärlsmycken när du köper på nätet

Pärlsmycken

Pärlsmycken behöver inte betyda dyra smycken tillverkade av äkta pärlor, faktum är att pärlsmycken är ett vitt begrepp som går att finna i alla prisklasser. Allt från flådiga pärlhalsband med detaljer i guld till smycken av färgade sötvatten- glas och snäckskalspärlor som du antingen kan köpa färdiga eller tillverka själv. Pärlsmycken sälj i alt från renodlade smyckesbutiker till mode- och klädbutiker och smyckestillbehörsbutiker.

Pärlsmycken i den lite högre prisklassen, som du kanske först kommer att tänka på, säljs i smyckesbutiker och har ofta detaljer som länkar och lås i guld. Ett pärlhalsband eller en ring prydd med pärlor är aldrig fel och har en mycket lång livslängd. Om du vill skämma bort någon du tycker om är detta en utmärkt present. Pärlorna i dessa smycken är ofta vita, odlade eller vilda sötvattenspärlor.

Andra pärlsmycken har ofta mer färg och form och pärlorna kan vara tillverkade i allt från glas till sten till trä och mycket mer. Dessa smycken har en mer modeinriktad design och säljs i mode- och klädbutiker. Dessa smycken förekommer i alla prisklasser, kända märken som till exempel ”SNÖ” är lite dyrare.

På senare tid har det blivit mycket populärt att tillverka sina egna pärlsmycken. Det finns flera butiker som inriktat sig på att sälja smyckestillbehör och med enkla tekniker kan du tillverka egna, vackra smycken. På till exempel marknader kan det hända att du stöter på duktiga privatpersoner som tillverkar och säljer sina egna smycken.

5 saker att tänka på

  • Pärlsmycken finns i alla prisklasser, det går absolut att hitta vackra pärlsmycken oavsett vilken budget du har för ditt köp.
  • Klassiska pärlsmycken av tidlös design är ofta tillverkade av äkta pärlor och säljs i smyckesbutiker. De är lite dyrare.
  • Mer moderna pärlsmycken kan du hitta i allt från smyckes- till modebutiker och de har ofta mycket färg och form.
  • Du kan också utan större svårighet tillverka dina egna pärlsmycken. Det finns många nätbutiker som säljer smyckestillbehör, annars kan du också leta i hobbybutiker.
  • Pärlor tillverkas av många olika material. Kolla upp ett par olika så blir det lättare att hitta dina favoritsmycken. Långt ifrån alla pärlor är ju tillverkade av pärlemor.

1 butiker du bör överväga
Star5
Hedbergs Guld - pärlsmycken
  • Brett utbud av pärlsmycken i silver och guld med äkta pärlor
  • Vackra, eleganta smycken i klasisk design.

Hedbergs Guld - pärlsmycken

Här hittar du ett brett sortiment av pärlsmycken i klassisk design. Guld och silversmycken med införlivade pärlor, mycket vackert och elegant.

Ev. priser är från 2024-05-03 och är exkl frakt.

Butiker som säljer pärlsmycken
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer pärlsmycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.