Enkla tips för att välja rätt diamanter när du köper på nätet

Diamanter

Värdet på diamanter är förhållandevis konstant och mycket stabilt. Det gör det till ett bra val för en ekonomisk investering. Diamanter är dessutom mycket vackra och kan införlivas i smycken och bäras som prydnad, vilket kan förhöja värdet och skönheten. Att sälja diamanter du redan äger är också ett bra sätt att få fram kontanter. Diamanter sälj i butiker på nätet, men också genom auktionsbyråer eller till viss mån privat. Du bör, oavsett affärsförhållanden, vidta stor försiktighet vid köp av diamanter.

Det är flera variabler som avgör värdet och därmed priset på en diamant. Kvalitén är en viktig detalj liksom storleken och slipningen. Värdet på en diamant måste avgöras av en kunnig expert, som lämnar ett intyg på sin bedömning som sedan används som värdebevis i själva affären. Se till att du vid en diamantaffär har tillgång till ett sådant värderingsbevis.

Det finns butiker på nätet som säljer diamanter. Här kan du beställa både slipade och oslipade stenar samt ibland välja slipning efter vad du avser använda diamanten till. I butikerna finns ett större urval som ger dig större frihet att till exempel välja prisklass. Auktioner är ett annat sätt att införskaffa diamanter, det finns flera auktionsbyråer på nätet som handlar med diamanter.

5 saker att tänka på

  • Var väldigt noga med att du hittar en seriös handelspartner, oavsett om du köper dina diamanter i butik, på auktion eller privat. Det finns ett stort värde i dessa varor och det är väldigt tråkigt att i efterhand inse att du blivit lurad!
  • Det finns butiker som säljer diamanter. Här kan du välja på slipade och oslipade stenar och kan hitta slipningar för speciella ändamål, till exempel om du avser införliva din diamant i ett smycke.
  • Via auktionsbyråer på nätet kan kunder både köpa och sälja diamanter. Diamanter är en bra investering, men också ett bra sätt att skaffa sig kontanter.
  • Diamanter är en bra investering. Värdet på diamanter pendlar väldigt lite och är relativt konstant, vilket gör det till en trygg investering.
  • Viktigt är att se till att det finns riktiga värderingspapper som bevisar värdet på diamanten du köper, samt att du köper den till sätt pris. Var noga med att du vid diamantköp har tillgång till ett sådant dokument.

3 butiker du bör överväga
Star5
Lamastone.se
  • Väl ansedd butik
  • Brett utbud
  • Erbjuder även tillverkning av smycken

Lamastone.se

Lamastone är en väl ansedd och seriös butik med ett mycket brett utbud av diamanter. Erbjuder också tillverkning av smycken.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Diamantia
  • Seriöst svenskt företag med lång erfarenhet i branschen

Diamantia

Diamantia är ett svenskt företag som handlat med diamanter i över 50 år. Här hittar du ett stort urval till fina marknadspriser!

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Albrekts Guld - diamantsmycken

Albrekts Guld - diamantsmycken

Albrekts Guld är en känd smyckeskedja som har många olika diamantsmycken (om än inte diamanter i sig).

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Juvelerare som säljer diamanter