Enkla tips för att välja rätt smyckeställ när du köper på nätet

Smyckesförvaring

Visst är det härligt att ha mycket smycken omkring sig att välja på? Varje smycke har ju sitt tillfälle och efter ett tag har man samlat på sig många favoriter. Och lika härligt som det är att ha stor valfrihet, lika härligt är det när alla smycken trasslat ihop sig i en stor klump i smyckeskrinet och det smycke du tänkt ta på dig är det som sitter absolut mest fast, när du har lite bråttom. Lösningen på detta heter smyckeställ och säljs i smyckes- eller inredningsbutiker.

Ett smyckeställ kan se ut på många olika sätt. Det kan vara stående eller hängande på väggen, men dess gemensamma funktion är at skapa ordning och reda bland dina smycken. Genom att hänga upp smyckena på de många krokarna trasslar halsband och armband inte ihop sig och du kommer lätt åt det smycke du ska ha. Viktigt för funktionaliteten är att smyckena hänger fritt och inte till exempel ligger mot bordet om det är ett stående ställ. Risken är att det då i alla fall skapas trassel. Om du har många långa smycken, se då till att skaffa en hängare som är väggfast, där smyckena kan hänga fritt, eller kontrollera att den stående hängaren är tillräckligt hög.

Ett annat problem kan vara örhängen, som är svåra att hänga på krok men som ändå kan vara långa och trassla ihop sig. Det finns smyckesställ som är anpassade efter örhängeskrokar. Här kan du smidigt hänga upp alla dina örhängen. Inte den minsta risk för trassel, och dessutom får du en bra överblick över dina örhängen.

5 saker att tänka på

  • Smyckeställ finns både som stående och hängande på väggen, välj modell beroende av dina smycken.
  • Om du till exempel har många långa halsband är det viktigt att de kan hänga fritt för att inte trassla. Väggfast eller ett ställ på hög fot passar dig.
  • Ha inte för många smycken på samma krok, då blir de svårare att komma åt. Välj istället ett ställ med många krokar.
  • Det finns också smyckesställ som är lämpliga för örhängen!
  • En annan metod för att få ordning på sina örhängen. Sätt upp en dyna eller ett tyg på väggen och fäst örhängena i den! Ingen risk för trassel!

3 produkter du bör överväga
Star5
Ringträd
  • Passar även till armband
  • Vacker förvaring som ger bra översikt över smyckena

Ringträd

Ett litet behändigt träd där du kan placera dina ringar!

Ev. priser är från 2024-03-19 och är exkl frakt.

Star4
Klassiskt smyckeskrin från Dacapo
  • Klassiker
  • Rymmer mycket smycken

Klassiskt smyckeskrin från Dacapo

Ett klassiskt smyckeskrin som rymmer många olika typer av smycken samt ger en bra översikt genom det fönsterliknande locket.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
Smyckeställ för ringar, örhängen och halsband
  • Snyggt och praktiskt

Smyckeställ för ringar, örhängen och halsband

Behändigt smyckeställ på hög fot som passar både långa halsband, armband med mera. Armar i flera höjder.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer smyckeställ
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hallbergs Guld
Hallbergs Guld
Hallbergs guld är en guld- och smyckesbutik med anor ända tillbaks till 1860. När du handlar hos Hallbergs guld kan du vara säker på att få exklusiva och stilrena produkter. Här finns allt från smycken, armband, ringar med mera i de lägre prissegmentet upp till riktigt exklusiva produkter.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer smyckeställ? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.