Enkla tips för att välja rätt piercingsmycken när du köper på nätet

Piercingsmycken

Piercingssmycken har blivit allt vanligare. Piercing har utökats från att främst förekomma i öronen till näsan, naveln, tungan, ögonbrynen med mera. Till dessa nya piercingställen krävs också nya smycken. Dessa hittar du vanligen i smyckesaffärer eller butiker/salonger som utför piercing.

Piercingsmycken tillverkas i flera olika material, både ädelmetall, titan, plast och andra metaller. Värt att hålla i tanken är att kroppen är mer mottaglig för nickel som sitter innanför huden än den som kommer i kontakt utanpå kroppen, som halsband eller byxknappar. Om du misstänker en risk för att du känslig mot nickel bör du alltså undvika piercingsmycken som är tillverkade av icke-ädelmetall. Titan är ett bra alternativ, ett keramiskt material som är helt ofarligt för kroppen och används ibland annat tandläkarborrar.

Ofta när du tagit en piercing är det viktigt att du hela tiden har ett smycke i, för att inte hålet ska växa igen. I öronen läker det efter ett tag och sedan tar det längre tid för hålet att växa igen, men på många andra ställen täpper kroppen till hålet på bara några timmar. Det gäller därför att du hittar smycken du trivs med som kan sitta i både dag och natt. Var försiktig med större smycken som lätt fastnar i kläder och liknande.

5 saker att tänka på

 • Köp främst smycken som är bekväma och som du kan ha både dag och natt. Är du utan ett piercingsmycke bara ett par timmar finns det risk att hålet växer igen.
 • Undvik smycken av icke-ädelmetaller om du är känslig för nickel.
 • Kom ihåg att vissa arbetsgivare inte uppskattar framstående piercingar. Det kan vara bra att i sådana lägen ha ett diskretare smycka att ta till, och var inte heller rädd att ta upp detta vid till exempel en arbetsintervju. Det kan gynna dig i längden.
 • Piercingsmycken hittar du i smyckesbutiker eller fysiska butiker där man också erbjuder piercing.
 • Var noga med att kontrollera hur länge ditt håltagningssmycke ska sitta i och byt absolut inte smycke förrän tiden är inne.

3 butiker du bör överväga
Star5
Cdon.se - piercingsmycken
 • Stort utbud av hög kvalitet
 • Snabba leveranser
 • Välbesökt butik

Cdon.se - piercingsmycken

Cdon har ett jättestort utbud av piercingsmycken för många olika ändamål. Seriöst företag med snabba leveranser.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star5
Barbarella - piercingsmycken
 • Nordens största utbud av piercingsmycken

Barbarella - piercingsmycken

En piercingbutik med ett brett utbud som levererar över hela Skandinavien. Säger sig själva ha Nordens största utbud av piercingsmycken.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Saijtam - piercingsmycken
 • Mycket stort utbud
 • Seriös och välkänd butik

Saijtam - piercingsmycken

Saijitam är en populär butik för smycken i största allmänhet och har ett mycket stort utbud av piercingsmycken i alla prisklasser.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Piercingsmycken
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer piercingsmycken
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Partykungen
Partykungen
Partykungen är en stor nätbutik som säljer maskeradkläder, dekorationer, sällskapsspel, sexleksaker och mycket mer, allt för att din fest ska bil lyckad, oavsett vilken typ av fest det är. Här kan du fynda alla möjliga roliga prylar till fina priser, och du erbjuds alltid snabba leveranser.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer piercingsmycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Piercingsmycken du kan köpa nu