Enkla tips för att välja rätt lädersmycken när du köper på nätet

Lädersmycken

Lädersmycken är mycket snyggt och passar både tjejer och killar. De vanligaste smyckena tillverkade av läder är armband och halsband, men det tillverkas ibland också ringar och broscher av läder. Vissa hårsmycken kan också förekomma i läder. Lädersmycken kan du hitta både i smyckesbutiker samt mode- och klädbutiker på nätet, men du kan även hitta dem i butiker som säljer design och hantverk.

Lädersmycken hittar du i flera olika prisklasser. Lädersmycken tillverkas av enbart läder samt tillsammans med andra material som stål, tenn, silver med mera. Beroende på övriga material, om lädret är färgat, teknik och så vidare påverkar priset. Smycken du hittar i större butiker eller butikskedjor är ofta tillverkade i större skala och därför också ofta billigare. Andra lädersmycken är ett rent konsthantverk som tillverkas för hand och därför blir betydligt dyrare.

Att bära lädersmycken är en tradition som funnits sedan långt tillbaka och lädersmycken är ett starkt inslag i främst den samiska kulturen, men har också funnits i övriga Sverige. Vissa folkdräkter har inslag av lädersmycken. I butiker eller på marknader med medeltidstema hittar du också vanligen ett brett utbud av traditionella lädersmycken. Lädersmycken av mer modern design är också vanligt och förekommer mer i vanliga butiker. Många armbandsur har också remmar av läder.

4 saker att tänka på

  • Lädersmycken designas på många olika sätt och klär både tjejer och killar. Du kommer garanterat att hitta något som passar just dig, antingen av mer traditionell eller modern karaktär.
  • Lädersmycken finns i flera prisklasser. Handgjorda smycken är väsentligt dyrare än smycken producerade i större skala, men priset beror också av de övriga material som smycket är tillverkat av. Ingår till exempel tenn, stål eller silver påverkas priset.
  • Traditionen att bära lädersmycken har funnits länge i Sverige och den förknippas ofta med medeltid eller den samiska kulturen, där också mycket av hantverket att tillverka dessa smycken lever kvar. I medeltidssammahang är lädersmycken vanligt förekommande.
  • Tänk på att vårda dina lädersmycken och inte utsätt dem för väta, för längsta möjliga hållbarhet. Det kan vara en idé att ibland smörja in sina smycken lite, se dock upp så att inte färgen mörknar! Till många klockor tillverkas läderarmband separat, så att slitna läderband kan bytas ut till ett rimligt pris.

3 butiker du bör överväga
Star5
Royal Design - lädersmycken
  • Mycket brett utbud av lädersmycken
  • Snygga och kreativa lädersmycken

Royal Design - lädersmycken

Royal Design har ett jättefint utbud av varierande och vackra lädersmycken som passar många olika stilar och outfits. Här kommer du hitta det lädersmycke du söker, om det så är ett läderarmband eller något annat.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Nelly.com - lädersmycken
  • Kända märken
  • Bra variation av priser

Nelly.com - lädersmycken

Nelly.com har ett brett utbud av lädersmycken från kända märken till bra priser.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Fyndiq - lädersmycken
  • Intressant utbud
  • Kraftiga rabatter

Fyndiq - lädersmycken

Hos Fyndiq finner du lädersmycken och vackra smycken på läderremmar till stora rabatter. Produkterna är på utgående eller överskott och säljs därför väldigt billigt.

Rabattkod: = Fyndiqs 100 bästa fynd!

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer lädersmycken
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer lädersmycken? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.