Enkla tips för att välja rätt guldkedjor när du köper på nätet

Guldkedja

En guldkedja är populära hos både män och kvinnor. Den är enormt användbar till både vardag och fest och aldrig fel. Guldkedjor finns i många olika modeller, breda, smala, långa, korta, platta, runda, det finns garanterat en modell som är helt rätt för dig. I renodlade smyckesbutiker på nätet eller hos Guldsmeder hittar du ett brett utbud av guldkedjor.

Ju bredare kedjan är, desto dyrare förstås. Kedjorna brukar ligga runt 18-24 k guld och kosta lite olika därefter också. Det kan också skilja mellan olika butiker och priset kan också bero av det internationella värdet på guld. Det finns alltså stor anledning att låta köpet av en guldkedja ta lite tid. Se till att känna dig för vad just du letar efter och i vilken prisklass du vill ligga. Låt beslutet mogna fram, så brukar det bli bra.

En guldkedja är i sin enkelhet snygg att använda både till vardag och fest. Bär som den är eller med en berlock av något slag. Kom ihåg att det är snyggast att använda berlocker av guld till en kedja av guld, det är av bruk att göra så. Till riktigt högtidliga tillfällen, fäst ett hänge med en pärla i på din guldkedja, enkelt, elegant och aldrig fel. Eller bär en bredare guldkedja precis som den är, också detta mycket elegant!

5 saker att tänka på

  • Låt beslutet ta tid. Det är viktigt att du hittar en modell och ett pris du är bekväm med, leta i ett par olika butiker, jämför priser med mera.
  • En guldkedja är användbar både till vardag och fest. Bär som den är eller med en berlock, snyggt och elegant.
  • En smalare kedja passar bättre om du vill bära berlock, en bredare är snyggast som den är.
  • Guldkedjor brukar ligga mellan 18-24 k (karat) guld. Högre karat innebär förstås att guldkedjan blir dyrare.
  • Köp enbart guld från välkända butiker på nätet.

3 varianter du bör överväga
Star4
Pansarband
  • Framträdande
  • Passar bra till killar

Pansarband

Pansarband är en bredare kedja med stora länkar. Den passar med lite större berlocker eller som den är. Är också en modell som passar bra till killar.

1 039 kr
Ev. priser är från 2023-10-06 och är exkl frakt.

Star4
Ormlänk
  • Passar bra med berlocker

Ormlänk

Ormlänk är en klassisk rund kedja som är mycket användbar tillsammans med berlocker.

3 749 kr
Ev. priser är från 2023-04-06 och är exkl frakt.

Star4
Singaporekedja
  • Lite annorlunda guldkedja
  • Snygg både med och utan berlock

Singaporekedja

En lite tunnare, tvinnad länk som passar bra både med och utan berlock.

Ev. priser är från 2024-04-11 och är exkl frakt.

Guldbutiker som säljer guldkedjor
Albrekts Guld
Albrekts Guld
Albrekts Guld erbjuder ett välutvecklat sortiment av allt ifrån diamantsmycken och presentvaror, till guld- och silversmycken, pärlor och bijouterier. Matsilver och klockor finns också, av samma höga kvalitet. Allt naturligtvis köpt direkt från tillverkarna!
Efva Attling
Efva Attling
Efva Attling är en exklusiv smyckesbutik som nu har en närmast ikonisk status. Efva Attling är kända för sina stilrena, tidlösa smycken - ofta med en unik twist. Här finns både guld- och silversmycken, för alla esteters olika preferenser. Butiken erbjuder också en mindre kollektion av dofter och andra accessoarer.
Guldfynd
Guldfynd
Guldfynd är marknadsledande företag i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet erbjuder både smycken i guld och silver samt bijouterier, klockor och presentartiklar. Idag finns Guldfynd på ett 60-tal orter över hela Sverige, utöver den välöverskådliga nätbutiken.
Hallbergs Guld
Hallbergs Guld
Hallbergs guld är en guld- och smyckesbutik med anor ända tillbaks till 1860. När du handlar hos Hallbergs guld kan du vara säker på att få exklusiva och stilrena produkter. Här finns allt från smycken, armband, ringar med mera i de lägre prissegmentet upp till riktigt exklusiva produkter.

Övriga guldbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer guldkedjor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Guldkedjor du kan köpa nu