Enkla tips för att välja rätt tandblekningsprodukter när du köper på nätet

Tandblekning

Att bleka tänderna har blivit allt vanligare på senare tid och det har framförallt att göra med att det går att köpa billiga tandblekningskit på nätet. Dessa tandblekningskit kostar en bråkdel av vad det kostar att köpa motstvarande behandling hos en tandläkare. Ofta brukar de tandblekningsmedel man köper på nätet kosta runt 300-400 kr och en tandblekning hos en tandläkare kostar runt 3 000 kr! - ganska mycket pengar att spara med andra ord!

De tandblekningsmedel man kan köpa på nätet fungerar mycket bra, tänderna blir verkligen vitare. De är dessutom skonsamma mot tänder och tandkött och skadar inte emaljen, det vill säga tänderna blir inte känsligare efter behandlingen av moderna tandblekningsmedel. De biverkningar man eventuellt kan känna av är lättare ilningar i tänderna.

Praktiskt sett så fungerar tandblekningskitet på så sätt att man köper ett kit med en skena och en tandblekningsgel, man mjukar först upp skenan så att den formas efter sina tänder. Sen sätter man tandblekningsgel i skenans framkant och sätter sedan i skenan i munnen så att gelen - som bleker tänderna - får verka mot framsidan av tänderna.

Skillnaden mot att göra tandbleknigen hos en tandläkare är att hos en tandläkare får man en specialanpassad skena som är mer perfekt formad efter ens tänder än vad man kan lyckas med med tandblekningskiten man kan köpa på nätet. Effekten blir en något bättre tandblekning. Med tanke på de fullgoda resultaten hos produkterna man kan köpa på nätet så är det tveksamt om det är värt skillnaden i pris, är du osäker kan du alltid fråga din tandläkare.

5 saker att tänka på

 • Kolla helst med din tandläkare innan du provar tandblekning hemma. Detta betyder dock inte att du måste bleka tänderna hos en tandläkare.
 • Att bleka tänderna hos tandläkare är så mycket dyrare men inte nödvändigtvis bättre att det motiverar extrakostnaden.
 • Ta före och efter-bilder innan du bleker så att du kan mäta skillnaden.
 • Att bleka tänderna är bara första steget. Nogrann tandborstning och att undvika snus, kaffe och te är nödvändigt för att behålla dina tänder vita också.
 • Kombinera tandborstning med eltandborste också för bästa effekt. Borstning med eltandborste, förutsatt att du använder den rätt, är det ultimata sättet att få vita tänder!

4 produkter du bör överväga
Star5
DentaWorks WhiteNow! XL 22%
 • Mycket tandblekning för pengarna
 • Väl beprövad produkt

DentaWorks WhiteNow! XL 22%

DentaWorks bästsäljare WhiteNow! XL 22% är ett mycket prisvärt kit för tandblekning hemma. Det är enkelt, rakt på sak och effektivt.

495 kr 595 kr

Rabattkod: DWPLUS = Kan inte kombineras med andra rabattkoder eller erbjudanden. Gäller för ett köp per kund.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star5
Dentway starter kit
 • Mycket prisvärd
 • Effektiv

Dentway starter kit

Ett tandblekningspaket från Dentway som blivit rosat i flera recensioner. Behandlingen är fri från peroxid och är därför mer skonsam mot tänder och tandkött. PH-neutral vilket är bra för dig med tunn emalj.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
My White Secret tandblekning
 • Skonsam mot känsliga tänder
 • Billig

My White Secret tandblekning

Det här är en populär sort av tandblekningsremsor som är skonsamma mot tänderna. Bra för dig som har känsliga tänder. Designade av tandläkare och visar ett kliniskt säkert tandblekningsresultat.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Star2
Dentway Regular Start 22%
 • Populär världen över
 • Effektiv

Dentway Regular Start 22%

Regular start är en storsäljare världen över med över 700 000 sålda exemplar. Den har en 22%-ig styrka som innebär att den bleker tänderna med högsta möjliga effekt (16%-iga tandblekningsmedel finns också).

Tandblekningskitet innehåller både skena och tandblekningsgel och räcker till 36 behandlingar.

Dentways produkter är ofta lite dyrare än sina konkurrenter men anses också fungera lite bättre.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Tandblekning
Kod Sista datum Beskrivning
DWPLUS 2025-01-01 Kan inte kombineras med andra rabattkoder eller erbjudanden. Gäller för ett köp per kund. Se erbjudandet hos DentaWorks
Butiker som säljer tandblekningsprodukter
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
DentaWorks
DentaWorks
DentaWorks erbjuder tandblekning i komplett set för hemmabruk. DentaWorks erbjuder ett tandblekningsmedel som också tandläkare rekommenderar, helt fritt från farliga ämnen som normalt finns hos andra märken. Blek dina tänder hemma i lugn och ro och få samma resultat som hos tandläkaren.
DentWay
DentWay
Dentway erbjuder ett set för tandblekning för hemmabruk till attraktiva priser. De är verksamma i hela norden och säljer tandblekningsprodukter och här får du också råd och tips för hur du på bästa sätt bleker dina tänder hemma.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
The Smile Shop
The Smile Shop
Hos The Smile Shop hittar du nyckeln till leendet du alltid drömt om. Tack vare deras formula kan du bleka dina tänder utan de obehag som vanlig blekning kan medföra, men på ett lika effektivt och långvarigt sätt. Givetvis är alla tekniker professionella och försäkrade.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer tandblekningsprodukter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Tandblekningsprodukter du kan köpa nu