Enkla tips för att välja rätt eltandborstar när du köper på nätet

Eltandborste

Det är ytterst viktigt att man tar god hand om sina tänder. Ett besök hos tandläkaren för att laga hål är inte direkt billigt. Samtidigt är rena och fräscha tänder attraktivt. En god rutin är att borsta tänderna två gånger om dagen, morgon och kväll.

För att på ett enklare och bekvämare sätt ta hand om tänderna kan du med fördel använda en eltandborste. En eltandborste rengör tänderna mer effektivt än en manuell tandborste. Eltandborstarna har nämligen speciella borsthuvuden som roterar och pulserar många tusen gånger per minut. På de två minuter du borstar tänderna kan du alltså räkna med att få renare tänder med en eltandborste än om du använder en vanlig tandborste.

Det finns i huvudsak två typer av eltandborstar. Den vanligaste varianten är den tandborste som drivs med elström via ett uppladdningsbart batteri. En sådan tandborste är mycket kraftfull. Den andra varianten åstadkommer en effektiv rengöring av tänderna genom att tandborsthuvudet skickar ut vibrationer som förstärker tandkrämens effekt. Denna typ av tandborste är utmärkt för dig som ofta är på resande fot eller som inte tycker om det ljud som en traditionell eltandborste ger ifrån sig.

Det finns eltandborstar i olika modeller och prisklasser. Ju högre pris desto större effekt och större anpassningsmöjligheter. De flesta eltandborstar gör dock sitt jobb på ett alldeles utmärkt sätt. Vilket resultat du kan förvänta dig när du går från att använda en vanlig tandborste till att använda en eltandborste, beror egentligen mest på hur väl du följer instruktionerna för eltandborsten.

Fördelar med eltandborste gentemot vanliga tandborstar?

 • Bekvämare tandborstning
 • Mer effektiv rengöring, tänderna blir friskare och vitare
 • Borsthuvudet når utrymmen som du har svårt att nå med manuell borstning
 • Det räcker att du långsamt för borsthuvudet över tänderna för att göra rent

3 saker att tänka på

 • Köp till mjuka tandborsthuvuden om du har känsliga tänder
 • Undersök vad extra borsthuvuden kostar när du jämför olika eltandborstar
 • Fundera på om du behöver använda eltandborsten på resan

3 butiker du bör överväga
Star4
Oral B PC500
 • Inbyggd timer
 • Kvalitet in i minsta detalj

Oral B PC500

En eltanborste från Oral B till ett mycket slagkraftigt pris. Olika borstlägen, trycksensor och inbyggd timer är bara tre av finesserna med denna laddningsbara eltandborste.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Star4
Oral B Genius
 • Mycket flexibel eltandborste
 • Trycksensor som ger skonsam borstning

Oral B Genius

Oral B Genius är eltandborstarnas Rolls Royce. Den har en unik positionsdetektering som rengör dubbelt så mycket tandsten än om man borstar med manuell tandborste. Den har även en trycksensor som gör dig uppmärksam på om du borstar för hårt. En eltandborste om du tar din munhygien på allvar.

1 999 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star3
Oral B Pro
 • Vanlig, enkel eltandborste

Oral B Pro

Enkel och mycket populär eltandborste som kommer i 2-pack. Finns med två lägen, en för tandvård och en för tandköttsvård.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Butiker som säljer eltandborstar
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.

Eltandborstar du kan köpa nu