Enkla tips för att välja rätt hälsokost när du köper på nätet

Hälsokost

Intresset för att äta och leva sunt ökar hela tiden. Kanske har även du som mål att äta bättre och motionera mer? Ett sätt att få en skjuts på vägen är att använda sig av hälsokost. Hälsokost är ett brett begrepp som omfattar allt som kan sägas vara bra mat för kroppen men när det gäller denna köpguide tar vi upp den typ av hälsokost man tar som tillskott.

Att göra i ordning näringsrik och hälsofrämjande mat för dagens alla mål kan dock vara en utmaning. Därför är det tur att det finns en mängd kosttillskott som du kan komplettera din kost med. Med kosttillskott förenklas din vardag på många sätt.

Bland kosttillskott som är populära bland dem som vill leva sunt finns bland annat måltidsersättningar, proteinpulver, vitaminer/mineraler, antioxidanter samt energigivande drycker. Om du tränar mycket kan hälsokost i form av proteinpulver rekommenderas. Vill du gå ner i vikt kan du byta ut något eller några av dagens mål mot en måltidsersättning. Vill du upprätthålla en god hälsa och undvika sjukdomar är vitaminer, mineraler och antioxidanter bra val.

Du måste kunna lita på att allt du stoppar i munnen är fördelaktigt för din hälsa. När du köper hälsokost och kosttillskott på nätet bör du alltså ta några försiktighetsåtgärder. För det första ska du se till att du handlar hos en e-butik för hälsokost som verkar förtroendeingivande. Väljer du någon av de större svenska e-butikerna kan du känna dig trygg och säker när du handlar. För det andra gör du klokt i att undersöka innehållet i den vara du är intresserad av. Om du är det minsta osäker på någon ingrediens är det förmodligen bättre att välja en annan produkt.

5 saker att tänka på

 • Handla hos en erkänd och välrenommerad e-butik för hälsokost
 • Granska innehållsförteckningen om du är osäker på vad en viss produkt verkligen innehåller
 • Välj helst hälsokost och tillskott som är naturliga
 • Var skeptisk mot tillskott som verkar ”för bra för att vara sanna”
 • Om du har något hälsoproblem, rådgör med din läkare innan du använder ett tillskott

3 hälsokostbutiker du bör överväga
Star5
Gymgrossisten - Hälsokost
 • Stort sortiment av kosttillskott och hälsokost
 • Fraktfritt över 500 kronor
 • Många kampanjer

Gymgrossisten - Hälsokost

Gymgrossisten har länge varit det givna valet för personer som tränar hårt och vill komplettera kosten med hälsokost, kosttillskott och produkter för ökad prestationsförmåga. Med kanske Sveriges största utbud av kosttillskott är Gymgrossisten är klokt val.

Rabattkod: = Nuvarande kampanjer

Rabattkod: = Fri frakt över 499kr

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Star4
Shopping4net - Hälsokost
 • Bra utbud av hälsokost

Shopping4net - Hälsokost

Shopping4net har en rad olika produkter men har framförallt ett stort utbud inom hälsokost och naturläkemedel.

Här hittar man de flesta produkter inom naturläkemedel och receptfria sömntabletter.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Svenskt kosttillskott
 • Alla kända varumärken
 • Bra beskrivningar så du vet precis vad du köper

Svenskt kosttillskott

Svenskt Kosttillskott har allt du behöver för att må bra och hålla igång kroppen på ett bra sätt. Här finns kosttillskott både för dig som vill bygga muskler och dig som vill gå ner i vikt

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Hälsokostbutiker som säljer hälsokost
Bodystore
Bodystore
Bodystore är en butik som säljer hälsokost och hälsoläkemedel på nätet. De inriktar sig på träning, hälsa och kost och här finner du ett stort utbud inom dessa kategorier. De har också ett stort utbud under kategorin Vegetarisk kost. Butiken ägs av Gymgrossisten, som är en annan nätbutik inriktad på träning kosttillskott för mycket aktiva.
Greatlife.se
Greatlife.se
Greatlife.se tillhandahåller ett stort och brett sortiment av kosttillskott, vitaminer och hälsokost. För Greatlife.se är bara det bästa bra nog. Greatlife.se jobbar med med whole food än syntetiskt isolerade vitaminer. Orientera dig i butiken efter hälsoområde eller varukategori.
Gymgrossisten
Gymgrossisten
Hos Gymgrossisten ligger fokus på träning, hälsa och välmående och här hittar du allt du behöver för din optimala träning. Kosttillskott, proteinpulver, hälsoprodukter och mycket mer hittar du här, allt till fina priser. Gymgrossisten har också en del fysiska butiker, vilka du kan besöka för att botanisera i sortimentet.
Happy Green
Happy Green
Onlinebutiker kan kännas som ett hav av butiker och bland dessa är Happy Green din starkast lysande hälsofyr. Produkterna hos Happy Green är noga utvalda för att de är goda, naturliga och bra för dig. De är också tillverkade med ett hållbarhetstänk. Via Happy Green får du naturlig hälsa och naturlig skönhet.
Lifebutiken
Lifebutiken
Life är Nordens ledande hälsokedja, med ca 300 fysiska butiker. Lifebutiken.se är deras onlineshop med ett noga utvalt och aktuellt sortiment av hög kvalitet. Här finns allt från kosttillskott till naturlig hudvård, miljövänliga städprodukter och sköna vetekuddar. Life vill hjälpa dig att må bättre och leva ett lyckligare liv.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott
Svenskt Kosttillskott är ett marknadsledande företag som anser att kosttillskott inte bara är något för elittränare. Istället ska alla som tränar och bryr sig om sin hälsa finna vad de letar efter i företagets breda sortiment. Priserna är låga, leveranstiderna korta och servicenivån hög. Fraktfritt vid beställning över 600 kr!
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou
Vitaminbutiken Kenkou tänker enligt principen "kvalitet hellre än kvantitet", och är noga med vilka tillverkare de beställer ifrån. De vill även sprida sin kunskap och ger därför via sin webbsida tillgång till de senaste forskningsrönen inom branschen. Vitaminbutiken Kenkou är dessutom Sveriges representant för märket Lamberts, och fungerar som återförsäljare till hela Skandinavien.

Övriga hälsokostbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hälsokost? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.