Enkla tips för att välja rätt kontaktlinser när du köper på nätet

Kontaktlinser / linser

Kontaktlinser var en av de första produkterna som slog igenom stort på internet som en bra produkt att köpa online. Kontaktlinser är ju något man köper regelbundet, de är lätta att frakta och det är inget man behöver prova varje gång man köper. Med andra ord är det en produkt som passar perfekt att köpa på nätet.

Detta har gjort att det finns ett stort utbud av nätbutiker som säljer kontaktlinser på nätet, vilket har pressat priserna och gjort det billigt att köpa linser. Utbudet av kontaktlinser har också gjort att det numera finns linser för alla typer av synfel och linstyper (endagslinser, veckolinser, månadslinser, dygnet runt-linser osv).

Det är också möjligt att köpa linser på abbonemang, det vill säga att prenumerera på linser så att de kommer hem med jämna intervaller. Detta gör att man inte behöver komma ihåg att köpa nya och att man inte riskerar att stå utan kontaktlinser.

4 saker att tänka på

  • Om du köper samma typ av linser varje gång kan det vara värt att prenumerera på linser så slipper du köpa varje månad och får kontaktlinserna regelbundet i brevlådan istället.
  • Om du inte tänkt igenom om du ska använda dig av endagslinser eller månadslinser är det något du bör ta ställning till. Månadslinser blir billigare i längden, men kräver lite mer skötsel. Endagslinser är mer slit-och-släng, men dyrare.
  • Priserna på kontaktlinser kan variera kraftigt beroende på erbjudanden, vilken sida man blir refererad ifrån och vilken butik man använder. Prova olika webbutiker och se var dina favoritlinser finns att köpa billigast.
  • Prata alltid med en optiker innan du köper kontaktlinser på nätet, köp aldrig kontaktlinser på måfå!

3 linstyper du bör överväga
Star5
Focus Dailies (endagslinser)
  • Sveriges mest sålda kontaktlins
  • Återfuktar ögonen

Focus Dailies (endagslinser)

Mest populära linstypen i Sverige som innehåller ett blinkaktiverande ämne som håller ögonen fuktiga hela dagen.

Ev. priser är från 2019-09-22 och är exkl frakt.

Star5
Acuvue (endagarslinser)
  • Bra kombination av kvalitet och pris
  • Hjälper mot torra ögon

Acuvue (endagarslinser)

Storsäljare hos Lensway. Acuvue moist är specialutvecklade för att hålla ögonen fuktiga, vilket förstås är bra för de som har problem med att ögonen torkar när de har linser. En mycket bra standardlins till ett bra pris.

Priset gäller för 30 par kontaktlinser.

Ev. priser är från 2019-09-22 och är exkl frakt.

Star4
Air Optix Aqua (månadslinser)
  • Populär
  • Skonsam

Air Optix Aqua (månadslinser)

Air Optix Aqua är ett exempel på en bra och populär månadslins. Egenskaperna med att lätt fukta ögat och att den är mjuk och skonsam mot ögat är egenskaper som gör att många köper just denna månadslins.

Priset gäller 6 par kontaktlinser

Ev. priser är från 2019-09-22 och är exkl frakt.

Butiker som säljer kontaktlinser
Lensia
Lensia
Hos Lensia finns ett grymt utbud av linser från både svenska och internationellt erkända leverantörer och tillverkare. Här hos Lensia är målet att du ska hitta precis vad du letar efter och kunna köpa de linser som passar just dig. Därför är utbudet omfattande och priserna goda.
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Netlens
Netlens
Netlens är företaget för dig som vill beställa kontaktlinser snabbt och bekvämt via nätet. Netlens har ett stort utbud av linser av alla de slag, för att du ska hitta det optimala för dina ögon. Här kan du också få tips och råd på vad du bör tänka på då du väljer linser.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
TitanOptik
TitanOptik
TitanOptik har ett brett urval av glasögon för alla möjliga slags ändamål och behov. Kvaliteten ska vara lika hög som priset ska vara lågt, om TitanOptik får bestämma! Alla glas slipas i butik, och leveransen garanteras vara både snabb och säker.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer kontaktlinser? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Kontaktlinser du kan köpa nu