Enkla tips för att välja rätt kontaktlinser när du köper på nätet

Kontaktlinser / linser

Kontaktlinser var en av de första produkterna som slog igenom stort på internet som en bra produkt att köpa online. Kontaktlinser är ju något man köper regelbundet, de är lätta att frakta och det är inget man behöver prova varje gång man köper. Med andra ord är det en produkt som passar perfekt att köpa på nätet.

Detta har gjort att det finns ett stort utbud av nätbutiker som säljer kontaktlinser på nätet, vilket har pressat priserna och gjort det billigt att köpa linser. Utbudet av kontaktlinser har också gjort att det numera finns linser för alla typer av synfel och linstyper (endagslinser, veckolinser, månadslinser, dygnet runt-linser osv).

Det är också möjligt att köpa linser på abbonemang, det vill säga att prenumerera på linser så att de kommer hem med jämna intervaller. Detta gör att man inte behöver komma ihåg att köpa nya och att man inte riskerar att stå utan kontaktlinser.

4 saker att tänka på

  • Om du köper samma typ av linser varje gång kan det vara värt att prenumerera på linser så slipper du köpa varje månad och får kontaktlinserna regelbundet i brevlådan istället.
  • Om du inte tänkt igenom om du ska använda dig av endagslinser eller månadslinser är det något du bör ta ställning till. Månadslinser blir billigare i längden, men kräver lite mer skötsel. Endagslinser är mer slit-och-släng, men dyrare.
  • Priserna på kontaktlinser kan variera kraftigt beroende på erbjudanden, vilken sida man blir refererad ifrån och vilken butik man använder. Prova olika webbutiker och se var dina favoritlinser finns att köpa billigast.
  • Prata alltid med en optiker innan du köper kontaktlinser på nätet, köp aldrig kontaktlinser på måfå!

3 linstyper du bör överväga
Star5
Acuvue (endagarslinser)
  • Bra kombination av kvalitet och pris
  • Hjälper mot torra ögon

Acuvue (endagarslinser)

Storsäljare hos Lensway. Acuvue moist är specialutvecklade för att hålla ögonen fuktiga, vilket förstås är bra för de som har problem med att ögonen torkar när de har linser. En mycket bra standardlins till ett bra pris.

Priset gäller för 30 par kontaktlinser.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star5
Focus Dailies (endagslinser)
  • Sveriges mest sålda kontaktlins
  • Återfuktar ögonen

Focus Dailies (endagslinser)

Mest populära linstypen i Sverige som innehåller ett blinkaktiverande ämne som håller ögonen fuktiga hela dagen.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Air Optix Aqua (månadslinser)
  • Populär
  • Skonsam

Air Optix Aqua (månadslinser)

Air Optix Aqua är ett exempel på en bra och populär månadslins. Egenskaperna med att lätt fukta ögat och att den är mjuk och skonsam mot ögat är egenskaper som gör att många köper just denna månadslins.

Priset gäller 6 par kontaktlinser

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer kontaktlinser
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek är ett nätapotek som har ett brett sortiment av högsta kvalitet. Apotekskedjan Lloyds Apotek sitter på stor kunskap, med många farmaceuter redo att ge dig tips och råd inför ditt köp. Här finns allt du behöver inom apoteksvaror, skönhet, hälsa mm. Allt du behöver för ett hälsosamt liv!
Memira
Memira
Memira är en ledande kedja inom ögonlaser och linsbyte. Memira strävar efter att bli den kompletta syn- och ögonhälsokedjan och växer inom ögonsjukvård, med ögonmottagningar på flera orter runtom i Skandinavien och Nederländerna. Här värderar man kundens trygghet mycket högt, och jobbar med kundomdömen via Trustpilot. Allt för att du som kund hos Memira ska känna dig trygg.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer kontaktlinser? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Kontaktlinser du kan köpa nu