Enkla tips för att välja rätt linsvätskor när du köper på nätet

Linsvätska

Linsvätska är något man behöver köpa när man har kontaktlinser som tex månadslinser eftersom det behövs för att rengöra och desinficera linserna. Linsvätskan är också det man sätter linserna i under natten för att de ska behålla samma skärpa och kvalitet över hela månaden.

Om man undviker att tvätta linserna med linsvätska så blir resultatet snart att dina ögon blir irriterade av linserna.Det är heller inte rekommenderat att använda vanligt kranvatten för att tvätta linserna eftersom det kan finnas bakterier i vattnet som kan ge dig ögonsjukdomar.

Linsvätska är en förbrukningsvara på samma sätt som kontaktlinserna och är minst lika lätt att köpa. Det gäller bara att veta vilken typ av linsvätska du behöver köpa, om du har mjuka kontaktlinser etc. Du bör börja med att fråga din optiker om vilken typ av linsvätska du bör ha, eller inte ha.

3 saker att tänka på

  • Om du är osäker på vilken typ av linsvätska du behöver så bör du kontrollera detta med din optiker.
  • Köp en större förpackning på en gång så blir det inte bara billigare per centiliter, det blir också billigare eftersom du sparar in fraktkostnad då du ju köper mer sällan. Av samma anledning kan det också vara värt att köpa flera flaskor på en gång.
  • Glöm inte att köpa en miniförpackning med linsvätska som du kan ha på resor. 100 ml eller mindre är att föredra då du kan ha den i handbagaget på flyget.

3 produkter du bör överväga
Star5
EasySept från Bausch & Lomb (120 ml)
  • Mycket effektiv rengöring
  • Känt märke
  • Utan konserveringsmedel

EasySept från Bausch & Lomb (120 ml)

EasySept är en linsvätska från välkända Bausch & Lomb som effektivt rengör linserna med hjälp av peroxid men som är utan konserveringsmedel.

Priset gäller för 120 ml.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Extend från Consol (120 ml)
  • Billigast
  • Mild
  • Effektiv

Extend från Consol (120 ml)

Extend från Consol tillhör marknadens billigaste linsvätskor. Den är mild men effektiv.

Priset gäller för 120 ml.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Opti-Free RepleniSH (120 ml)
  • Ger extra komfort

Opti-Free RepleniSH (120 ml)

Opti-Free RepleniSH är en nyhet från Danmark som rengör dina linser extra bra och ger extra komfort.

Priset gäller för 120 ml.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer linsvätskor
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer linsvätskor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.