Enkla tips för att välja rätt månadslinser när du köper på nätet

Månadslinser

Månadlinser är en typ av kontaktlins som används två till fyra veckor. Du tar ut linserna varje kväll, rengör dem och förvarar dem i linsvätska över natten, och sätter in dem igen nästa morgon. När användningstiden gått ut slänger du linserna och byter ut dem mot ett nytt par.

Månadslinser är billigare än till exempel endagslinser, som du byter ut varje dag. Kontaktlinser överhuvudtaget är ofta betydligt billigare att köpa på nätet än i en butik, linser av exakt samma märke går ibland att hitta för nästan halva priset. Det beror bland annat på att nätbutikerna har stora lager, och att de enbart är inriktade på försäljning. Ofta kan de leverera linserna direkt till brevlådan inom en eller två dagar.

Månadslinser finns i ett stort antal varianter. Det finns bland annat toriska linser som korrigerar för astigmatism och multifokala eller progressiva linser för åldersynthet. Det finns också linser med ”inbyggda komfortdroppar” för personer med torra ögon, och silikonhydrogellinser som släpper igenom extra mycket syre. Mer avancerade typer av månadslinser är dock vanligtvis dyrare.

Även om man beställer linser på nätet måste du fortfarande besöka en optiker för att veta vilken styrka du ska ha på linserna. Socialstyrelsen rekommenderar att du undersöker ögonen hos en optiker en gång per år. Även om priserna oftast är lägre på nätbutiker kan de fortfarande variera kraftigt mellan olika butiker och över tid. Det är därför bra att alltid jämföra priserna mellan olika butiker innan du köper. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda en prisjämförelsesida, till exempel Alltomlinser.se.

3 saker att tänka på

  • Man kan spara upp till halva priset genom att köpa månadslinser på nätet istället för hos en optiker!
  • Månadslinser blir billigare i längden än endagslinser, men kräver lite mer skötsel.
  • På grund av olika typer av promotions och marknadsföringsåtgärder så kan priserna vara olika beroende på vilken sida du använder för att hitta till linsbutikerna. Avsändaren spåras då med hjälp av cookies (en fil som lagras på din dator). Inte alla butiker använder sig av detta dock, men det kan vara värt att känna till om priserna verkar skilja sig från dag till dag.

3 produkter du bör överväga
Star5
PureVision
  • Hög komfort
  • Kan andas när du sover

PureVision

PureVision var den första kontaktlinsen av ett silikonhydrogelmaterial. Linsen kan bäras dygnet runt i upp till trettio dagar.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Biomedics 55 Evolution
  • Ger bättre synskärpa i mörker

Biomedics 55 Evolution

Biomedics 55 Evolution är en månadslins med en asfärisk form som ger bättre synskärpa. Det är en vidareutveckling av Ocular Sciences äldre lins Biomedics 55.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star3
Acuvue Vita månadslinser
  • Skyddar mot UV-strålning
  • Håller ögat fuktigt

Acuvue Vita månadslinser

Acuvue Vita är en månadslins med HydraMax™, en ny silikon hydrogel formula som maximerar och bibehåller fukt genom hela linsen. Detta gör att linsen kan bäras upp till fyra veckor.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer månadslinser
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer månadslinser? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Månadslinser du kan köpa nu