Enkla tips för att välja rätt toriska linser när du köper på nätet

Toriska linser

Toriska kontaktlinser används för att korrigera astigmatism. Astigmatism är ett synfel där hornhinnan eller linsen har en oregelbunden form. Ljuset bryts då inte lika mycket i olika riktningar, och man kan till exempel vara närsynt för horisontella linjer och översynt för vertikala.

Toriska linser är mer tekniskt avancerade än linser för vanligare synfel. Till exempel får linserna inte rotera på ögat, det skulle ge suddig syn. Toriska linser är därför ofta dyrare än andra slags linser.

Det kan därför vara värt att beställa linserna på nätet, i stället för att köpa dem hos oss optikern. Det går att hitta exakt samma slags linser, och priset är ofta betydligt lägre. Det beror bland annat på att nätbutikerna enbart är inriktade på försäljning, och att de har stora lager. Ofta får du linserna direkt hem i brevlådan efter en eller två dagar, ovanligare linstyper kan dock ta längre tid.

Toriska linser finns bland annat som endagslinser och månadslinser. Det finns också särskilda toriska linser för personer med torra ögon.

När du beställer linser på nätet behöver du ett recept från en optiker för att kunna ange rätt styrka på linsen. Besök din optiker regelbundet så att du vet att du har ett aktuellt recept. Notera att toriska linser förutom styrka, diameter och baskurva även har parametrarna axel och cylinder.

4 saker att tänka på

  • Priserna för toriska linser är oftast betydligt lägre på nätet än du får hos din optiker. Beställ därför kontaktlinserna på nätet och spara pengar.
  • Priserna kan ofta variera mellan olika nätbutiker och ändras över tid, det är därför bra att alltid jämföra olika butiker varje gång du köper linser. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda en prisjämförelsehemsida, till exempel Alltomlinser.se eller Prisjakt. Se även våra rekommendationer nedan.
  • Månadslinser blir billigare i längden men endagslinser är smidigare att använda.
  • Toriska linser är mer tekniskt avancerade än vanliga linser, de är därför också dyrare.

3 produkter du bör överväga
Star5
Dailies toriska endagslinser
  • Bra för torra ögon

Dailies toriska endagslinser

Focus Dailies Toric är en torisk endagslins. Du bär linsen under en dag, slänger dem på kvällen och sätter in ett nytt par nästa morgon.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Soflens Toric månadslinser
  • Bästsäljare
  • Hanteringsfärgade för att hålla sig på plats

Soflens Toric månadslinser

Soflens Toric från Bausch & Lomb är en av de bäst säljande toriska linserna. Det är en månadslins, du använder linserna i ett antal veckor och byter sedan ut dem mot ett nytt par.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Frequency Xcel Toric
  • Komfortabla och mjuka mot ögonen

Frequency Xcel Toric

En av de populäraste toriska linserna. Frequency Xcel Toric från CooperVision har en unik design som stabiliserar linsen på ögat.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer toriska linser
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer toriska linser? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Toriska linser du kan köpa nu