Enkla tips för att välja rätt hudvårdsprodukter när du köper på nätet

Hudvårdsprodukter

En fin och välmående hy blir allt viktigare för oss. Dels är det viktigt för att huden och kroppen ska må bra, men också för att känna sig fin och trivas med sitt utseende. I vissa sammanhang är en välmående hud en slags statussymbol som visar att man har det gott ställt och tid att ta hand om sin hy. Men hudvård behöver inte vara varken omständligt eller krångligt. Idag finns ett brett utbud av hudvårdsprodukter som underlättar din hudvård.

Det viktigaste för dig som vill förnya eller utöka ditt hudvårdsutbud har ett par viktiga saker att tänka på. I alla lägen bör du välja hudvårdsprodukter som är särskilt anpassade för din hudtyp. Genom att använda produkter specialanpassade för t.ex. fet hy uppnår du bästa möjliga resultat.

Du som har en mycket känslig hy bör vara extra noga med vilka hudvårdsprodukter du väljer. Vissa produkter fungerar utmärkt medan andra innehåller ämnen som din hy är känslig mot och endast förvärrar problemen. Var noga med att välja skonsamma produkter, helst helt parfymfria och jämför med produkter du haft tidigare så att ingredienserna stämmer något så när överens. Skonsamma, ekologiska hudvårdsprodukter med naturliga ingredienser brukar vara ett säkert kort för dig med känslig hy.

5 saker att tänka på

 • Välj alltid hudvårdsprodukter efter vilken hudtyp du är. En fet hy kräver en annan typ av hudvård än torr hy och för att uppnå bästa resultat är det viktigt med specifikt anpassade produkter.
 • Den grundläggande hudvårdsprodukten som är ett måste i vart badrumsskåp är en bra hudkräm. Med en bra och väl anpassad hudkräm kommer du mycket långt och slipper onödiga extrabehandlingar.
 • Den andra grundläggande komponenten i din hudvård är en bra ansiktsrengöring. Använd ALDRIG tvål i ansiktet, det torkar ut och skadar den ömtåliga huden. Använd en återfuktande rengöring som bevarar hudens naturliga fuktbalans.
 • Du med torr och känslig hy bör välja hudvårdsprodukter med extra stor omsorg. Välj skonsamma produkter som helst är parfymfria.
 • Idag finns ett mycket brett utbud av ekologisk hudvård. Produkterna innehåller naturliga ingredienser som är skonsamma både för huden och miljön. Ett mycket bra alternativ för den klimatsmarta människan som vill ta väl hand om sin hud.

3 butiker du bör överväga
Star5
Eleven.se - hudvårdsprodukter
 • En av nordens största skönhetsbutiker med ett brett och välsorterat sortiment
 • Stort utbud av ekologisk hudvård
 • Mycket förmånliga priser
 • Lätt att hitta det du söker

Eleven.se - hudvårdsprodukter

Eleven.se har ett mycket brett sortiment av hudvårdsprodukter, varav en stor del är ekologiska produkter. Produkterna är välsorterade i kategorier som är lätta att hitta bland. Många produkter till mycket bra priser. Här hittar du allt du behöver för en komplett hudvård.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Lyko.se - hudvårdsprodukter
 • Besitter stor kompetens inom hud- och hårvård
 • Brett sortiment till finfina priser
 • Hudvårdsprodukter för både killar och tjejer

Lyko.se - hudvårdsprodukter

Lyko.se besitter stor kompetens inom hud- och hårvård och har ett brett sortiment av produkter som passar både killar och tjejer. En välsorterad butik som erbjuder bra produkter till reducerade priser.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Nordic Feel - hudvårdsprodukter
 • Kända märken till bra priser
 • Hög kvalitet på produkterna

Nordic Feel - hudvårdsprodukter

Nordic Feel har ett fint utbud av lite dyrare och lyxigare hudvårdsprodukter till bra priser. Här hittar du allt du behöver för en komplett hudvård från kända och väl ansedda märken.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer hudvårdsprodukter
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Bangerhead
Bangerhead
Bangerhead är en hemsida som säljer skönhetsprodukter från en mängd olika kända märken. Bangerhead säljer produkter för hud- och hårvård samt smink från märken som Redken, L'Oréal m.fl. Hos Bangerhead beställer du enkelt hem dina varor och kan sedan hämta ut dem hos närmaste postutlämning, Bangerheads vision är att du ska kunna hämta dina varor inom 48 timmar.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Happy Green
Happy Green
Onlinebutiker kan kännas som ett hav av butiker och bland dessa är Happy Green din starkast lysande hälsofyr. Produkterna hos Happy Green är noga utvalda för att de är goda, naturliga och bra för dig. De är också tillverkade med ett hållbarhetstänk. Via Happy Green får du naturlig hälsa och naturlig skönhet.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Lifebutiken
Lifebutiken
Life är Nordens ledande hälsokedja, med ca 300 fysiska butiker. Lifebutiken.se är deras onlineshop med ett noga utvalt och aktuellt sortiment av hög kvalitet. Här finns allt från kosttillskott till naturlig hudvård, miljövänliga städprodukter och sköna vetekuddar. Life vill hjälpa dig att må bättre och leva ett lyckligare liv.
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek är ett nätapotek som har ett brett sortiment av högsta kvalitet. Apotekskedjan Lloyds Apotek sitter på stor kunskap, med många farmaceuter redo att ge dig tips och råd inför ditt köp. Här finns allt du behöver inom apoteksvaror, skönhet, hälsa mm. Allt du behöver för ett hälsosamt liv!
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hudvårdsprodukter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.