Enkla tips för att välja rätt hudvårdsprodukter när du köper på nätet

Hudvårdsprodukter

En fin och välmående hy blir allt viktigare för oss. Dels är det viktigt för att huden och kroppen ska må bra, men också för att känna sig fin och trivas med sitt utseende. I vissa sammanhang är en välmående hud en slags statussymbol som visar att man har det gott ställt och tid att ta hand om sin hy. Men hudvård behöver inte vara varken omständligt eller krångligt. Idag finns ett brett utbud av hudvårdsprodukter som underlättar din hudvård.

Det viktigaste för dig som vill förnya eller utöka ditt hudvårdsutbud har ett par viktiga saker att tänka på. I alla lägen bör du välja hudvårdsprodukter som är särskilt anpassade för din hudtyp. Genom att använda produkter specialanpassade för t.ex. fet hy uppnår du bästa möjliga resultat.

Du som har en mycket känslig hy bör vara extra noga med vilka hudvårdsprodukter du väljer. Vissa produkter fungerar utmärkt medan andra innehåller ämnen som din hy är känslig mot och endast förvärrar problemen. Var noga med att välja skonsamma produkter, helst helt parfymfria och jämför med produkter du haft tidigare så att ingredienserna stämmer något så när överens. Skonsamma, ekologiska hudvårdsprodukter med naturliga ingredienser brukar vara ett säkert kort för dig med känslig hy.

5 saker att tänka på

 • Välj alltid hudvårdsprodukter efter vilken hudtyp du är. En fet hy kräver en annan typ av hudvård än torr hy och för att uppnå bästa resultat är det viktigt med specifikt anpassade produkter.
 • Den grundläggande hudvårdsprodukten som är ett måste i vart badrumsskåp är en bra hudkräm. Med en bra och väl anpassad hudkräm kommer du mycket långt och slipper onödiga extrabehandlingar.
 • Den andra grundläggande komponenten i din hudvård är en bra ansiktsrengöring. Använd ALDRIG tvål i ansiktet, det torkar ut och skadar den ömtåliga huden. Använd en återfuktande rengöring som bevarar hudens naturliga fuktbalans.
 • Du med torr och känslig hy bör välja hudvårdsprodukter med extra stor omsorg. Välj skonsamma produkter som helst är parfymfria.
 • Idag finns ett mycket brett utbud av ekologisk hudvård. Produkterna innehåller naturliga ingredienser som är skonsamma både för huden och miljön. Ett mycket bra alternativ för den klimatsmarta människan som vill ta väl hand om sin hud.

3 butiker du bör överväga
Star5
Eleven.se - hudvårdsprodukter
 • En av nordens största skönhetsbutiker med ett brett och välsorterat sortiment
 • Stort utbud av ekologisk hudvård
 • Mycket förmånliga priser
 • Lätt att hitta det du söker

Eleven.se - hudvårdsprodukter

Eleven.se har ett mycket brett sortiment av hudvårdsprodukter, varav en stor del är ekologiska produkter. Produkterna är välsorterade i kategorier som är lätta att hitta bland. Många produkter till mycket bra priser. Här hittar du allt du behöver för en komplett hudvård.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star4
Nordic Feel - hudvårdsprodukter
 • Kända märken till bra priser
 • Hög kvalitet på produkterna

Nordic Feel - hudvårdsprodukter

Nordic Feel har ett fint utbud av lite dyrare och lyxigare hudvårdsprodukter till bra priser. Här hittar du allt du behöver för en komplett hudvård från kända och väl ansedda märken.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star4
Lyko.se - hudvårdsprodukter
 • Besitter stor kompetens inom hud- och hårvård
 • Brett sortiment till finfina priser
 • Hudvårdsprodukter för både killar och tjejer

Lyko.se - hudvårdsprodukter

Lyko.se besitter stor kompetens inom hud- och hårvård och har ett brett sortiment av produkter som passar både killar och tjejer. En välsorterad butik som erbjuder bra produkter till reducerade priser.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Butiker som säljer hudvårdsprodukter
Babyface
Babyface
Babyface säljer hudvårdsprodukter av alla dess slag. Här hittar du ett stort sortiment av hudvårdsprodukter för både kvinnor och män. Här hittar du också ekologiska produkter för den miljömedvetne. Babyface är butiken som värnar om kroppen största organ - huden.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory är en butik med passion för allt inom skönhet. Från smink och hårvård till hudvård och parfym. Swedish beauty factory sammanfattar sina skönhetsprodukter som "high end beauty and skin care". Vad du än söker inom skönhet och kroppsvård kommer du hitta hos Swedish beauty factory.
Swiss clinic
Swiss clinic
Swiss clinic kallar sig för en disruptor på skönhetsmarknaden. Det vill säga ett företag som rör om inom sitt produktsegment. Swiss clinic vill göra skönhetsbehandlingar tillgängliga för fler än de mest välbärgade konsumenterna. Med slagkraftiga priser och behandlingar som går att genomföra hemma i stället för på kliniker hoppas Swiss clinic på att kunna göra äkta skönhetsvård tillgänglig för fler.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hudvårdsprodukter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Hudvårdsprodukter du kan köpa nu