Enkla tips för att välja rätt solskyddsprodukter när du köper på nätet

Solskydd

Visst blir vi lyckliga när solen och värmen äntligen kryper fram efter den långa vintern och vi kan börja jobba på årets eftertraktade solbränna. Men sakta i backarna, en bra solbränna kräver tid och stor försiktighet, det gäller att sola varsamt för att brännan ska hålla länge. Receptet heter solskydd!

Solskydd finns i många olika utföranden, och i ärlighetens namn är något alltid bättre än inget. Självklart bör man dock välja solskydd med omsorg för bästa möjliga resultat. En känslig hy kräver t.ex. högre solskyddsfaktor än en mindre känslig.

Många har nog vid det här laget lärt sig att solkräm till kroppen är bra att använda. Vad många glömmer att tänka på är att det krävs olika solkrämer till olika delar av kroppen för att brännan ska bli jämn och huden hålla sig fräsch. Partier i ansiktet, öronen osv. som hela tiden exponeras för solen kräver en mycket högre solskyddsfaktor. Vad många också glömmer är att det faktiskt inte bara är huden som behöver skyddar från solen för att hålla sig pigg och fräsch. Läppar och hår behöver också vårdas i solen för att behålla glans och lyster när semestern är över.

5 saker att tänka på

 • Välj olika solskyddsfaktorer till olika delar av kroppen. Ansikte, öron och händer, som hela tiden exponeras för solen, behöver men mycket högre solskyddsfaktor än resten av kroppen.
 • Håret slits också av sol och salta bad och behöver solskydd för att behålla glans och lyster efter semestern.
 • Du som har en grövre hud med en gulare grundton är inte lika känslig mot solen som du som har en blekare, rödlätt hy. Välj grundstyrka på solskyddsfaktorn efter din hudtyp, men hellre lite för stark än lite för svag.
 • På nätet är priserna oftast lägre än i butik och här hittar du ett stort utbud av solkrämer att välja på.
 • Använd en speciell solkräm för läpparna, så att de inte blir röda och nariga.

3 produkter du bör överväga
Star5
BIOTHERM Lait Solaire
 • Mycket prisvärd serie av solskyddsprodukter
 • Mycket kvalitet för pengarna

BIOTHERM Lait Solaire

En solskyddsserie där du hittar det mesta du behöver för en lyckad sommar. Här finns produkter med olika stark solskyddsfaktor som passar för kroppens alla delar. Prisvärt solskydd av bra kvalité.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star4
L'Oreal Solar Sublime Fettfri Solskyddande Spray
 • Skyddar håret mot solen utan att göra det tungt och fett
 • Bevarar hårets glans och kvalitet

L'Oreal Solar Sublime Fettfri Solskyddande Spray

En fantastisk spray som skyddar håret utan att tynga det. Lägger sig som en mycket tunn hinna och bevarar glans och kvalitet.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star4
Clarins Sun - Sun Control Stick
 • Skyddar känsliga partier effektivt
 • Smidig förpackning som är lätt att ta med

Clarins Sun - Sun Control Stick

Mycket smidig förpackning med solskydd för utsatta områden som ansikte och öron. Lätt att ta med i handväskan och ger bra solskydd en längre tid.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Butiker som säljer solskyddsprodukter
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer solskyddsprodukter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Solskyddsprodukter du kan köpa nu