Enkla tips för att välja rätt solskyddsprodukter när du köper på nätet

Solskydd

Visst blir vi lyckliga när solen och värmen äntligen kryper fram efter den långa vintern och vi kan börja jobba på årets eftertraktade solbränna. Men sakta i backarna, en bra solbränna kräver tid och stor försiktighet, det gäller att sola varsamt för att brännan ska hålla länge. Receptet heter solskydd!

Solskydd finns i många olika utföranden, och i ärlighetens namn är något alltid bättre än inget. Självklart bör man dock välja solskydd med omsorg för bästa möjliga resultat. En känslig hy kräver t.ex. högre solskyddsfaktor än en mindre känslig.

Många har nog vid det här laget lärt sig att solkräm till kroppen är bra att använda. Vad många glömmer att tänka på är att det krävs olika solkrämer till olika delar av kroppen för att brännan ska bli jämn och huden hålla sig fräsch. Partier i ansiktet, öronen osv. som hela tiden exponeras för solen kräver en mycket högre solskyddsfaktor. Vad många också glömmer är att det faktiskt inte bara är huden som behöver skyddar från solen för att hålla sig pigg och fräsch. Läppar och hår behöver också vårdas i solen för att behålla glans och lyster när semestern är över.

5 saker att tänka på

 • Välj olika solskyddsfaktorer till olika delar av kroppen. Ansikte, öron och händer, som hela tiden exponeras för solen, behöver men mycket högre solskyddsfaktor än resten av kroppen.
 • Håret slits också av sol och salta bad och behöver solskydd för att behålla glans och lyster efter semestern.
 • Du som har en grövre hud med en gulare grundton är inte lika känslig mot solen som du som har en blekare, rödlätt hy. Välj grundstyrka på solskyddsfaktorn efter din hudtyp, men hellre lite för stark än lite för svag.
 • På nätet är priserna oftast lägre än i butik och här hittar du ett stort utbud av solkrämer att välja på.
 • Använd en speciell solkräm för läpparna, så att de inte blir röda och nariga.

3 produkter du bör överväga
Star5
BIOTHERM Lait Solaire
 • Mycket prisvärd serie av solskyddsprodukter
 • Mycket kvalitet för pengarna

BIOTHERM Lait Solaire

En solskyddsserie där du hittar det mesta du behöver för en lyckad sommar. Här finns produkter med olika stark solskyddsfaktor som passar för kroppens alla delar. Prisvärt solskydd av bra kvalité.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
ACO sollotion
 • Prisvärd
 • Blir inte glansig

ACO sollotion

ACO sollotion är en klassiker i sammanhanget. Högt solskydd, förhindrar glansighet och är mycket prisvärt.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
ACO Sun Stick
 • Skyddar känsliga partier effektivt
 • Smidig förpackning som är lätt att ta med

ACO Sun Stick

Mycket smidig förpackning med solskydd för utsatta områden som ansikte och öron. Lätt att ta med i handväskan och ger bra solskydd en längre tid. Den här stickan har en solskyddsfaktor på 50.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Butiker som säljer solskyddsprodukter
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek
Lloyds Apotek är ett nätapotek som har ett brett sortiment av högsta kvalitet. Apotekskedjan Lloyds Apotek sitter på stor kunskap, med många farmaceuter redo att ge dig tips och råd inför ditt köp. Här finns allt du behöver inom apoteksvaror, skönhet, hälsa mm. Allt du behöver för ett hälsosamt liv!
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer solskyddsprodukter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.