Enkla tips för att välja rätt fotkrämer när du köper på nätet

Fotkräm

Fotkräm motverkar torra och sprickiga fötter och är en superbra produkt för dig som lätt får torra fötter. På nätet finns ett brett utbud av fotkrämer att välja bland, du kommer garanterat att hitta vad just du söker.

En bra fotkräm är fet i konsistensen och går snabbt in i huden. Den lenar och lindrar på huden och gör den blank och smidig. Torra och nariga fötter ser inte så roligt ut i sommarsandalerna och om fötterna är torra är risken stor att de spricker. Spruckna fötter kan göra väldigt ont och det är något man gärna undviker. Bättre att investera i en fotkräm som motverkar detta.

Du kan behöva prova ett par olika fotkrämer tills du hittar en som är rätt för dig och din hud. Efter någon veckas användning bör huden kännas stark och smidig. Om den första du provar inte fungerar kan det vara ett tecken på att du behöver en fetare eller starkare fotkräm. Du som har väldigt torr hy kan behöva komplettera din fotkräm med lokalbehandling med kortisonkräm eller liknande på de mest torra partierna. Om huden redan spruckit är det också viktigt att lokalbehandla med något starkare så att huden snabbt läker.

5 saker att tänka på

 • En bra fotkräm är fet och går snabbt in i huden och mjukgör på djupet. Den feta konsistensen behövs för att tränga igenom den tjocka huden på fötterna.
 • Prova dig fram till en fotkräm som fungerar för dig och din hud. Om den första du provar inte fungerar som du önskar kan det vara ett tecken på att din hy behöver en fetare eller en starkare hudkräm.
 • Om din hud redan har spruckit är det viktigt att du kompletterar din fotkräm med en starkare kräm att lokalbehandla sprickorna med. Då läker de snabbare.
 • Fotkräm är bra både till sommaren och vintern. På vintern skyddar den fötterna mot uttorkning och kyla och på sommaren lindrar den från sol och barfotaspring. Därför är det bra att alltid ha fotkräm till hands och använda den regelbundet.
 • På sommaren är det bra om du kompletterar fotkrämen med solkräm. Solbrända fötter är obehagligt och läker långsamt.

3 produkter du bör överväga
Star5
Burt's Bees Coconut Foot Creme
 • 100% ekologisk
 • Stimulerar och ger spänst åt fötterna
 • Prisvärd

Burt's Bees Coconut Foot Creme

En ekologisk och prisvärd fotkräm som får högt betyg av användarna. Innehåller naturliga ingredienser som återfuktar och ger spänst åt dina fötter. Effektiv och bra fotkräm som passar de flesta hudtyper.

Ev. priser är från 2019-09-22 och är exkl frakt.

Star4
Bioliv Hand- och Fotcreme
 • Prisvärd
 • Passar både fötter och händer

Bioliv Hand- och Fotcreme

En perfekt kräm för dig som behöver ge både dina fötter och händer omsorg. Dryg och snabbabsorberad. Används vid torrhet, hudsprickor, narighet, förtjockad hud och hudirritationer.

Ev. priser är från 2019-09-20 och är exkl frakt.

Star3
ACO Mjukgörande fotkräm Special Care
 • Vältestad
 • Helt parfymfri

ACO Mjukgörande fotkräm Special Care

En mycket skonsam och parfymfri fotkräm som återfuktar och lugnar huden. Fin, fet konsistens som tränger in på djupet.

Ev. priser är från 2019-09-22 och är exkl frakt.

Butiker som säljer fotkrämer
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Babyface
Babyface
Babyface säljer hudvårdsprodukter av alla dess slag. Här hittar du ett stort sortiment av hudvårdsprodukter för både kvinnor och män. Här hittar du också ekologiska produkter för den miljömedvetne. Babyface är butiken som värnar om kroppen största organ - huden.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory är en butik med passion för allt inom skönhet. Från smink och hårvård till hudvård och parfym. Swedish beauty factory sammanfattar sina skönhetsprodukter som "high end beauty and skin care". Vad du än söker inom skönhet och kroppsvård kommer du hitta hos Swedish beauty factory.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer fotkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Fotkrämer du kan köpa nu