Enkla tips för att välja rätt fotkrämer när du köper på nätet

Fotkräm

Fotkräm motverkar torra och sprickiga fötter och är en superbra produkt för dig som lätt får torra fötter. På nätet finns ett brett utbud av fotkrämer att välja bland, du kommer garanterat att hitta vad just du söker.

En bra fotkräm är fet i konsistensen och går snabbt in i huden. Den lenar och lindrar på huden och gör den blank och smidig. Torra och nariga fötter ser inte så roligt ut i sommarsandalerna och om fötterna är torra är risken stor att de spricker. Spruckna fötter kan göra väldigt ont och det är något man gärna undviker. Bättre att investera i en fotkräm som motverkar detta.

Du kan behöva prova ett par olika fotkrämer tills du hittar en som är rätt för dig och din hud. Efter någon veckas användning bör huden kännas stark och smidig. Om den första du provar inte fungerar kan det vara ett tecken på att du behöver en fetare eller starkare fotkräm. Du som har väldigt torr hy kan behöva komplettera din fotkräm med lokalbehandling med kortisonkräm eller liknande på de mest torra partierna. Om huden redan spruckit är det också viktigt att lokalbehandla med något starkare så att huden snabbt läker.

5 saker att tänka på

 • En bra fotkräm är fet och går snabbt in i huden och mjukgör på djupet. Den feta konsistensen behövs för att tränga igenom den tjocka huden på fötterna.
 • Prova dig fram till en fotkräm som fungerar för dig och din hud. Om den första du provar inte fungerar som du önskar kan det vara ett tecken på att din hy behöver en fetare eller en starkare hudkräm.
 • Om din hud redan har spruckit är det viktigt att du kompletterar din fotkräm med en starkare kräm att lokalbehandla sprickorna med. Då läker de snabbare.
 • Fotkräm är bra både till sommaren och vintern. På vintern skyddar den fötterna mot uttorkning och kyla och på sommaren lindrar den från sol och barfotaspring. Därför är det bra att alltid ha fotkräm till hands och använda den regelbundet.
 • På sommaren är det bra om du kompletterar fotkrämen med solkräm. Solbrända fötter är obehagligt och läker långsamt.

3 produkter du bör överväga
Star5
Burt's Bees Coconut Foot Creme
 • 100% ekologisk
 • Stimulerar och ger spänst åt fötterna
 • Prisvärd

Burt's Bees Coconut Foot Creme

En ekologisk och prisvärd fotkräm som får högt betyg av användarna. Innehåller naturliga ingredienser som återfuktar och ger spänst åt dina fötter. Effektiv och bra fotkräm som passar de flesta hudtyper.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Bioliv Hand- och Fotcreme
 • Prisvärd
 • Passar både fötter och händer

Bioliv Hand- och Fotcreme

En perfekt kräm för dig som behöver ge både dina fötter och händer omsorg. Dryg och snabbabsorberad. Används vid torrhet, hudsprickor, narighet, förtjockad hud och hudirritationer.

Rabattkod: = Fri frakt över 299kr

Rabattkod: = Varje vecka erbjuder Bodystore nya kampanjer

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
ACO Mjukgörande fotkräm Special Care
 • Vältestad
 • Helt parfymfri

ACO Mjukgörande fotkräm Special Care

En mycket skonsam och parfymfri fotkräm som återfuktar och lugnar huden. Fin, fet konsistens som tränger in på djupet.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer fotkrämer
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer fotkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Fotkrämer du kan köpa nu