Enkla tips för att välja rätt medel mot akne när du köper på nätet

Medel mot akne

Akne beror på en överproduktion av talg i huden som täpper igen porerna och resulterar i inflammation. Tendenser till fet hy och akne är till största delen ärftligt men det finns mycket du kan göra för att reducera och förebygga akne. Medel mot akne finns i många varianter för dig med mild till lindrig akne, det hittar du både på nätet och i butik. För dig med riktigt allvarlig akne kan du behöva komplettera med en medicinsk behandling. Om detta rådfrågar du din läkare.

Vanliga medel mot acne är en lösning eller en kräm som hjälper till att torka ut porerna och minska produktionen av talg. Dessa appliceras över det irriterade området och får verka över natten. Det finns också täckande krämer och consealers som verkar uttorkande mot akne.

En god hygien är naturligtvis också en god grund för att förebygga akne, även om akne beror mycket av ärftlighet också. Var noga med att rengöra huden dagligen med en bra ansiktsrengöring och återfukta huden med en bra hudkräm efteråt. Undvik att använda tvål. Faktum är att när du torkar ut huden genom att använda tvål eller låta bli att smörja in dig ökar hudens behov av att själv återfukta, vilket leder till att talgproduktionen ökar ännu mer. Var istället rädd om huden och håll den mjuk och smidig, så minskar risken för akne.

5 saker att tänka på

 • Välj behandlingsmetod för din akne utefter hur allvarliga problemen är. Mild akne kan du behandla på egen hand, allvarlig akne behöver du rådfråga din läkare om eventuell medicinsk behandlingsmetod.
 • För bästa resultat av din akne-behandling kan du behöva använda flera olika metoder. Satsa på en bra kräm eller lösning som verkar uttorkande som du kan lokalbehandla aknen med.
 • Investera också i en bra täckkomponent till makeup. Det finns consealers och liknande som verkar uttorkande mot akne och smälter samman med din makeup.
 • Satsa på en att köpa en bra och skonsam ansiktsrengöring och en bra hudkräm. En mjuk och smidig hud behöver inte producera lika mycket talg som en torr och narig hud.
 • På nätet finns många bra kit att köpa som innehåller allt du behöver för din akne-behandling. Detta kan vara ett prisvärt alternativ för dig som vill ha kompletta förutsättningar för en välmående hy.

3 produkter du bör överväga
Star5
Mario Badescu Acne Repair Kit
 • Komplett baskit med medel mot akne
 • Effektiv behandling både dag och natt
 • Mycket prisvärt kit av hög kvalitet

Mario Badescu Acne Repair Kit

Baskitet som innehåller allt du behöver för din aknebehandling. Kitet innehåller tre produkter som tillsammans reducerar och förebygger finnar både dag- och nattetid. Effektiva och skonsamma produkter som snabbt ger resultat.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
Dermalogica Skin Refining Masque
 • Bra start på en aknebehandling
 • Djuprengörande
 • Motverkar uppkomst av akne

Dermalogica Skin Refining Masque

Perfekt för dig som vill ha en bra start på din aknebehandling. Masken verkar för att reducera överflödigt fett och rengöra porerna på djupet, vilket motverkar uppkomsten av akne. Kan sedan användas regelundet för en hållbar effekt.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
ACO Spotless Acne Skin Treatment
 • Pålitlig ansiktskräm som reducerar akne och återfuktar huden på samma gång
 • Oparfymerad

ACO Spotless Acne Skin Treatment

En ansiktskräm som är effektiv mot mild till måttlig acne. Krämen motarbetar de bakterier som orsakar acnen och återfuktar på samma gång för att återställa hudens naturliga ph-balans.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Butiker som säljer medel mot akne
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer medel mot akne? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.