Enkla tips för att välja rätt hudkrämer när du köper på nätet

Hudcreme / Hudkräm

En bra hudkräm är grunden till en bra hudvård. Hudkrämen lenar och mjukar upp din hud och hindrar den från att bli sprickig och narig på vintern. På sommaren hjälper den huden att återhämta sig från sol och bad och behålla sin lyster. Att välja hudkräm med omsorg är grunden till en pigg och fräsch hy.

Hudkrämer finns i många olika varianter, feta och tunna krämer, olje- eller vattenbaserade och så vidare. Rådfråga en hudterapeut eller prova dig fram tills du hittar en hudkräm som fungerar bra för just din hud. En fet hy bör ha en tunnare hudkräm som lätt går in i huden, en torr hy behöver en fetare, gärna oljebaserad kräm återfuktar mer på ytan.

Om du har känslig hy blir ditt val av hudkräm extra viktigt. Läs på om innehållet i olika krämer och jämför med produkter du haft tidigare för att undvika att de innehåller ämnen som din hud är känslig mot. Undvik parfymerade hudkrämer, de är i regel mindre skonsamma än de utan parfym. Var noga med att smörja in dig dagligen och använd bara en sorts body lotion när du väl hittat en som passar. Då vänjer sig huden och resultatet brukar bli bra.

5 saker att tänka på

 • Välj hudkräm efter din egen hudtyp. En fet kräm på en fet hy lämnar en kladdig hinna efter sig medan den på en torr hy är perfekt. Du bör vara väl medveten om vilken hudtyp du är innan du väljer hudkräm.
 • Välj om möjligt en parfymfri hudkräm om du har känslig hy. Parfym kan orsaka irritation i huden.
 • För optimalt resultat kan du behöva flera olika hudkrämer. Ansiktet är till exempel mycket känsligare än resten av kroppen och behöver extra omsorg.
 • Använd hudkräm dagligen även på sommaren. Det hjälper huden at hämta sig från sol och bad och behålla smidighet och lyster.
 • Om du upplever att huden känns kladdig efter at du applicerat din hudkräm kan du välja att använda en fetare och mer återfuktande kräm på natten och en tunnare på dagen, så vårdas din hy utan att du behöver känna dig klibbig.

3 produkter du bör överväga
Star5
CCS Wackra Body Lotion
 • Miljötestad och vårdande
 • Innehåller skonsamma ingredienser
 • Mycket prisvärd

CCS Wackra Body Lotion

En miljötestad hudkräm som är återfuktande och vårdande. Mycket skonsam mot huden, finns både som parfymfri och lätt parfymerad. Fantastiskt prisvärd. Säljs just nu tillsammans med vårdande schampo från samma märke.

Ev. priser är från 2024-02-29 och är exkl frakt.

Star4
Fenjal Body Milk
 • Återfuktar snabbt
 • Vitaminberikad

Fenjal Body Milk

En body milk som fungerar som en återfuktande lotion för hela kroppen. Berikad med viatmin E, C och B5 för att verka stärkande och beskyddande.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Biotherm Aquasource resekit
 • Heltäckande hudvårdskit

Biotherm Aquasource resekit

Ett resekit med allt du behöver för att undvika torr och överansträngd hy på resan. Alla produkter kommer i små behändiga förpackningar som du enkelt kan ta med dig.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer hudkrämer
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hudkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Hudkrämer du kan köpa nu