Enkla tips för att välja rätt hudkrämer när du köper på nätet

Hudcreme / Hudkräm

En bra hudkräm är grunden till en bra hudvård. Hudkrämen lenar och mjukar upp din hud och hindrar den från att bli sprickig och narig på vintern. På sommaren hjälper den huden att återhämta sig från sol och bad och behålla sin lyster. Att välja hudkräm med omsorg är grunden till en pigg och fräsch hy.

Hudkrämer finns i många olika varianter, feta och tunna krämer, olje- eller vattenbaserade och så vidare. Rådfråga en hudterapeut eller prova dig fram tills du hittar en hudkräm som fungerar bra för just din hud. En fet hy bör ha en tunnare hudkräm som lätt går in i huden, en torr hy behöver en fetare, gärna oljebaserad kräm återfuktar mer på ytan.

Om du har känslig hy blir ditt val av hudkräm extra viktigt. Läs på om innehållet i olika krämer och jämför med produkter du haft tidigare för att undvika att de innehåller ämnen som din hud är känslig mot. Undvik parfymerade hudkrämer, de är i regel mindre skonsamma än de utan parfym. Var noga med att smörja in dig dagligen och använd bara en sorts body lotion när du väl hittat en som passar. Då vänjer sig huden och resultatet brukar bli bra.

5 saker att tänka på

 • Välj hudkräm efter din egen hudtyp. En fet kräm på en fet hy lämnar en kladdig hinna efter sig medan den på en torr hy är perfekt. Du bör vara väl medveten om vilken hudtyp du är innan du väljer hudkräm.
 • Välj om möjligt en parfymfri hudkräm om du har känslig hy. Parfym kan orsaka irritation i huden.
 • För optimalt resultat kan du behöva flera olika hudkrämer. Ansiktet är till exempel mycket känsligare än resten av kroppen och behöver extra omsorg.
 • Använd hudkräm dagligen även på sommaren. Det hjälper huden at hämta sig från sol och bad och behålla smidighet och lyster.
 • Om du upplever att huden känns kladdig efter at du applicerat din hudkräm kan du välja att använda en fetare och mer återfuktande kräm på natten och en tunnare på dagen, så vårdas din hy utan att du behöver känna dig klibbig.

3 produkter du bör överväga
Star5
CCS Wackra Body Lotion
 • Miljötestad och vårdande
 • Innehåller skonsamma ingredienser
 • Mycket prisvärd

CCS Wackra Body Lotion

En miljötestad hudkräm som är återfuktande och vårdande. Mycket skonsam mot huden, finns både som parfymfri och lätt parfymerad. Fantastiskt prisvärd. Säljs just nu tillsammans med vårdande schampo från samma märke.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Fenjal Body Milk
 • Återfuktar snabbt
 • Vitaminberikad

Fenjal Body Milk

En body milk som fungerar som en återfuktande lotion för hela kroppen. Berikad med viatmin E, C och B5 för att verka stärkande och beskyddande.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star3
Biotherm Aquasource resekit
 • Heltäckande hudvårdskit

Biotherm Aquasource resekit

Ett resekit med allt du behöver för att undvika torr och överansträngd hy på resan. Alla produkter kommer i små behändiga förpackningar som du enkelt kan ta med dig.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer hudkrämer
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Babyface
Babyface
Babyface säljer hudvårdsprodukter av alla dess slag. Här hittar du ett stort sortiment av hudvårdsprodukter för både kvinnor och män. Här hittar du också ekologiska produkter för den miljömedvetne. Babyface är butiken som värnar om kroppen största organ - huden.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory är en butik med passion för allt inom skönhet. Från smink och hårvård till hudvård och parfym. Swedish beauty factory sammanfattar sina skönhetsprodukter som "high end beauty and skin care". Vad du än söker inom skönhet och kroppsvård kommer du hitta hos Swedish beauty factory.
Swiss clinic
Swiss clinic
Swiss clinic kallar sig för en disruptor på skönhetsmarknaden. Det vill säga ett företag som rör om inom sitt produktsegment. Swiss clinic vill göra skönhetsbehandlingar tillgängliga för fler än de mest välbärgade konsumenterna. Med slagkraftiga priser och behandlingar som går att genomföra hemma i stället för på kliniker hoppas Swiss clinic på att kunna göra äkta skönhetsvård tillgänglig för fler.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hudkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Hudkrämer du kan köpa nu