Enkla tips för att välja rätt ansiktskrämer när du köper på nätet

Ansiktskräm

Att hitta rätt ansiktskräm är en hel vetenskap, det finns otroligt många varianter och det finns krämer speciellt anpassade för ögonen osv. Här följer ett par tips för att reda ut detta och hjälpa dig att hitta helt rätt. Viktigast när du köper ansiktskräm på nätet är att studera innehåll och produktbeskrivningar för att hitta rätt kräm för din hudtyp.

En bra ansiktskräm är inte samma för alla. För vissa fungerar en ansiktskräm perfekt medan den för andra bara gör hyn fet. Det är alltså inte svart och vitt vad som är en bra och dålig hudkräm. Du måste börja med att reda på vilken hudtyp du är.

Att lista ut vilken hudtyp du har är oftast inte alls svårt. Man brukar veta väl om man har torr eller fet hy, eller något slags mellanting. Många har blandhy, med vissa torra partier och andra feta, oftast är det den s.k. t-zonen i ansiktet som är fetast. En blandhy kan behöva flera olika krämer för bästa resultat.

En fet hy behöver en lätt men återfuktande ansiktskräm utan olja. En torr hy behöver en fetare kräm som återfuktar i högre grad. Gärna en oljebaserad kräm, men andra fetare krämer utan olja fungerar också bra. En blandhy behöver en fetare kräm som appliceras på de torrare partierna och sedan en lättare kräm som appliceras över hela ansiktet.

5 saker att tänka på

 • Kom ihåg att en bra ansiktskräm inte är samma för alla. Lyssna gärna på rekommendationer, men var noga med att välja en kräm anpassad för just din hudtyp.
 • Om du vet med dig att du har fet hy, välj en kräm som inte innehåller olja för bästa resultat.
 • För dig som har torr hy kan gärna välja en fetare, oljebaserad kräm.
 • Ett tips för den som behöver en lite fetare kräm men ändå inte vill se blank ut i ansiktet på dagen kan välja att skilja på dag och nattkräm. Använd den fetare på natten för återfuktning och välj en lite tunnare under din makeup på dagen.
 • Du som har blandhy bör tänka igenom ditt val av kräm extra noga. Kanske är det till och med så att du behöver två olika krämer för bästa resultat.

3 produkter du bör överväga
Star5
Clinique Custom-Repair Moisturizer
 • Mycket prisvärd
 • Passar många hudtyper

Clinique Custom-Repair Moisturizer

En snabbverkande fuktkräm som vid regelbunden användning minskar närvaron av synbara linjer och rynkor. Den här populära ansiktskrämen kommer gör att din hud upplevs som friskare, fastare och ser mer levande ut.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Löwengrip dagkräm
 • Prisvärd dagkräm
 • Bra till torr hud

Löwengrip dagkräm

En lyxig återfuktande dagcreme som skyddar mot oxidativ stress. Bör användas med ett ansiktsserum för bästa resultat!

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star3
BIOTHERM Blue Therapy Amber Nattkräm
 • Effektiv mot rynkor
 • Återfuktande och vårdande

BIOTHERM Blue Therapy Amber Nattkräm

En lite dyrare variant av nattkräm men som verkar mycket effektivt och återfuktande. Ger huden en helt ny lyster och reducerar rynkor redan efter en natt.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer ansiktskrämer
Babyface
Babyface
Babyface säljer hudvårdsprodukter av alla dess slag. Här hittar du ett stort sortiment av hudvårdsprodukter för både kvinnor och män. Här hittar du också ekologiska produkter för den miljömedvetne. Babyface är butiken som värnar om kroppen största organ - huden.
Bodystore
Bodystore
Bodystore är en butik som säljer hälsokost och hälsoläkemedel på nätet. De inriktar sig på träning, hälsa och kost och här finner du ett stort utbud inom dessa kategorier. De har också ett stort utbud under kategorin Vegetarisk kost. Butiken ägs av Gymgrossisten, som är en annan nätbutik inriktad på träning kosttillskott för mycket aktiva.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Swiss clinic
Swiss clinic
Swiss clinic kallar sig för en disruptor på skönhetsmarknaden. Det vill säga ett företag som rör om inom sitt produktsegment. Swiss clinic vill göra skönhetsbehandlingar tillgängliga för fler än de mest välbärgade konsumenterna. Med slagkraftiga priser och behandlingar som går att genomföra hemma i stället för på kliniker hoppas Swiss clinic på att kunna göra äkta skönhetsvård tillgänglig för fler.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ansiktskrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Ansiktskrämer du kan köpa nu