Enkla tips för att välja rätt ansiktskrämer när du köper på nätet

Ansiktskräm

Att hitta rätt ansiktskräm är en hel vetenskap, det finns otroligt många varianter och det finns krämer speciellt anpassade för ögonen osv. Här följer ett par tips för att reda ut detta och hjälpa dig att hitta helt rätt. Viktigast när du köper ansiktskräm på nätet är att studera innehåll och produktbeskrivningar för att hitta rätt kräm för din hudtyp.

En bra ansiktskräm är inte samma för alla. För vissa fungerar en ansiktskräm perfekt medan den för andra bara gör hyn fet. Det är alltså inte svart och vitt vad som är en bra och dålig hudkräm. Du måste börja med att reda på vilken hudtyp du är.

Att lista ut vilken hudtyp du har är oftast inte alls svårt. Man brukar veta väl om man har torr eller fet hy, eller något slags mellanting. Många har blandhy, med vissa torra partier och andra feta, oftast är det den s.k. t-zonen i ansiktet som är fetast. En blandhy kan behöva flera olika krämer för bästa resultat.

En fet hy behöver en lätt men återfuktande ansiktskräm utan olja. En torr hy behöver en fetare kräm som återfuktar i högre grad. Gärna en oljebaserad kräm, men andra fetare krämer utan olja fungerar också bra. En blandhy behöver en fetare kräm som appliceras på de torrare partierna och sedan en lättare kräm som appliceras över hela ansiktet.

5 saker att tänka på

 • Kom ihåg att en bra ansiktskräm inte är samma för alla. Lyssna gärna på rekommendationer, men var noga med att välja en kräm anpassad för just din hudtyp.
 • Om du vet med dig att du har fet hy, välj en kräm som inte innehåller olja för bästa resultat.
 • För dig som har torr hy kan gärna välja en fetare, oljebaserad kräm.
 • Ett tips för den som behöver en lite fetare kräm men ändå inte vill se blank ut i ansiktet på dagen kan välja att skilja på dag och nattkräm. Använd den fetare på natten för återfuktning och välj en lite tunnare under din makeup på dagen.
 • Du som har blandhy bör tänka igenom ditt val av kräm extra noga. Kanske är det till och med så att du behöver två olika krämer för bästa resultat.

3 produkter du bör överväga
Star5
Clinique Custom-Repair Moisturizer
 • Mycket prisvärd
 • Passar många hudtyper

Clinique Custom-Repair Moisturizer

En snabbverkande fuktkräm som vid regelbunden användning minskar närvaron av synbara linjer och rynkor. Den här populära ansiktskrämen kommer gör att din hud upplevs som friskare, fastare och ser mer levande ut.

Ev. priser är från 2024-06-10 och är exkl frakt.

Star4
Löwengrip dagkräm
 • Prisvärd dagkräm
 • Bra till torr hud

Löwengrip dagkräm

En lyxig återfuktande dagcreme som skyddar mot oxidativ stress. Bör användas med ett ansiktsserum för bästa resultat!

Ev. priser är från 2024-05-26 och är exkl frakt.

Star3
BIOTHERM Blue Therapy Amber Nattkräm
 • Effektiv mot rynkor
 • Återfuktande och vårdande

BIOTHERM Blue Therapy Amber Nattkräm

En lite dyrare variant av nattkräm men som verkar mycket effektivt och återfuktande. Ger huden en helt ny lyster och reducerar rynkor redan efter en natt.

Ev. priser är från 2024-06-16 och är exkl frakt.

Butiker som säljer ansiktskrämer
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Bodystore
Bodystore
Bodystore är en butik som säljer hälsokost och hälsoläkemedel på nätet. De inriktar sig på träning, hälsa och kost och här finner du ett stort utbud inom dessa kategorier. De har också ett stort utbud under kategorin Vegetarisk kost. Butiken ägs av Gymgrossisten, som är en annan nätbutik inriktad på träning kosttillskott för mycket aktiva.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ansiktskrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Ansiktskrämer du kan köpa nu