Enkla tips för att välja rätt handkrämer när du köper på nätet

Handkräm

Händerna utsätts dagligen för stora påfrestningar genom sol, kyla, vatten, tvål osv. Det sliter mycket på huden och händerna är ett av de första hudområden som lätt blir torra och sprickiga. För att motverka detta behöver händerna extra omsorg och vård. Handkräm är en perfekt produkt som är anpassad för händernas lite grövre hud. Handkrämer finns i stort utbud på internet.

En bra handkräm är fet i konsistensen och tränger in på djupet i händernas grövre hud. Handkrämen återfuktar och läker torra och nariga händer och hindrar sprickor och sår. Det kan vara bra att investera i hudkräm i olika stora förpackningar, en större du kan ha hemma och en liten smidig som alltid kan få följa med i handväskan. Handkräm tränger snabbt in och gör effektiv nytta, handkräm i väskan kan vara räddningen en kall vinterdag.

Regelbundenhet i användandet är A och O för att handkrämen ska ge hållbar effekt. Smörj gärna in händerna varje gång du tvättat dem med tvål och varje gång du känner att de håller på att bli torra. Du som har torr hy behöver smörja händerna många gånger om dagen, för dig med fet hy kan det räcka med två till tre gånger. Känn efter hur mycket just din hud behöver, det brukar kännas ganska tydligt. På sommaren är behovet av handkräm mindre, men det är ändå bra at försöka använda den regelbundet. Handkräm lindrar nämligen också uttorkning från solen.

5 saker att tänka på

 • En bra handkräm har en fet konsistens som tränger in på djupet i händernas grova hud. Lindrar snabbt och effektivt.
 • För dig som har extra känslig hy så finns det många exempel på parfymfri handkräm. De är i regel extra skonsamma.
 • Om du redan har sprickor i händerna kan du behöva komplettera din handkräm med en starkare kortisonkräm eller liknande, för att snabbt läka sprickorna.
 • Använd din handkräm regelbundet även på sommaren, även om det inte behövs lika ofta som på vintern. Det håller huden len och smidig efter sol och bad.
 • Välj en handkräm med smidig förpackning, så att du alltid kan ta den med i väskan. Om märket du vill ha inte finns i små förpackningar kan du köpa en mindre plastflaska separat och föra över handkräm i den.

3 produkter du bör överväga
Star5
Bioliv Hand och Fotcreme
 • Passar till både händer och fötter
 • Prisvärd

Bioliv Hand och Fotcreme

En perfekt kräm för dig som behöver ge både dina händer och fötter omsorg. Dryg och absorberas snabbt. Kan användas vid torrhet, narighet och sprickor.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star4
ACO Hand Cream Rich handkräm
 • Mycket prisvärd
 • Effektiv och lindrande
 • Full med naturliga oljor som återfuktar och ger näring till huden

ACO Hand Cream Rich handkräm

En handkräm rik på naturliga oljor och vitaminer som gör huden mjuk och len. Tränger in på djupt och vårdar huden. En mycket prisvärd och effektiv handkräm.

Ev. priser är från 2019-09-19 och är exkl frakt.

Star3
LA PRAIRIE Cellular Hand Cream
 • Stärker huden och ökar elasticiteten

LA PRAIRIE Cellular Hand Cream

En riktigt lyxig handkräm som återfuktar på djupet. Ökar fasthet och elasticitet i huden på ett unikt sätt. Bygger upp din hud och skyddar för dagliga påfrestningar.

782 kr 869 kr
Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer handkrämer
Babyface
Babyface
Babyface säljer hudvårdsprodukter av alla dess slag. Här hittar du ett stort sortiment av hudvårdsprodukter för både kvinnor och män. Här hittar du också ekologiska produkter för den miljömedvetne. Babyface är butiken som värnar om kroppen största organ - huden.
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory är en butik med passion för allt inom skönhet. Från smink och hårvård till hudvård och parfym. Swedish beauty factory sammanfattar sina skönhetsprodukter som "high end beauty and skin care". Vad du än söker inom skönhet och kroppsvård kommer du hitta hos Swedish beauty factory.
Swiss clinic
Swiss clinic
Swiss clinic kallar sig för en disruptor på skönhetsmarknaden. Det vill säga ett företag som rör om inom sitt produktsegment. Swiss clinic vill göra skönhetsbehandlingar tillgängliga för fler än de mest välbärgade konsumenterna. Med slagkraftiga priser och behandlingar som går att genomföra hemma i stället för på kliniker hoppas Swiss clinic på att kunna göra äkta skönhetsvård tillgänglig för fler.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer handkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Handkrämer du kan köpa nu