Enkla tips för att välja rätt handkrämer när du köper på nätet

Handkräm

Händerna utsätts dagligen för stora påfrestningar genom sol, kyla, vatten, tvål osv. Det sliter mycket på huden och händerna är ett av de första hudområden som lätt blir torra och sprickiga. För att motverka detta behöver händerna extra omsorg och vård. Handkräm är en perfekt produkt som är anpassad för händernas lite grövre hud. Handkrämer finns i stort utbud på internet.

En bra handkräm är fet i konsistensen och tränger in på djupet i händernas grövre hud. Handkrämen återfuktar och läker torra och nariga händer och hindrar sprickor och sår. Det kan vara bra att investera i hudkräm i olika stora förpackningar, en större du kan ha hemma och en liten smidig som alltid kan få följa med i handväskan. Handkräm tränger snabbt in och gör effektiv nytta, handkräm i väskan kan vara räddningen en kall vinterdag.

Regelbundenhet i användandet är A och O för att handkrämen ska ge hållbar effekt. Smörj gärna in händerna varje gång du tvättat dem med tvål och varje gång du känner att de håller på att bli torra. Du som har torr hy behöver smörja händerna många gånger om dagen, för dig med fet hy kan det räcka med två till tre gånger. Känn efter hur mycket just din hud behöver, det brukar kännas ganska tydligt. På sommaren är behovet av handkräm mindre, men det är ändå bra at försöka använda den regelbundet. Handkräm lindrar nämligen också uttorkning från solen.

5 saker att tänka på

 • En bra handkräm har en fet konsistens som tränger in på djupet i händernas grova hud. Lindrar snabbt och effektivt.
 • För dig som har extra känslig hy så finns det många exempel på parfymfri handkräm. De är i regel extra skonsamma.
 • Om du redan har sprickor i händerna kan du behöva komplettera din handkräm med en starkare kortisonkräm eller liknande, för att snabbt läka sprickorna.
 • Använd din handkräm regelbundet även på sommaren, även om det inte behövs lika ofta som på vintern. Det håller huden len och smidig efter sol och bad.
 • Välj en handkräm med smidig förpackning, så att du alltid kan ta den med i väskan. Om märket du vill ha inte finns i små förpackningar kan du köpa en mindre plastflaska separat och föra över handkräm i den.

3 produkter du bör överväga
Star5
Clarins Hand & Nail treatment
 • Bäst i test
 • Mycket handkräm för pengarna

Clarins Hand & Nail treatment

En perfekt handkräm som ger en totalbehandling för hela handen, inklusive naglarna. Vann överlägset Bäst i Test hos Damernas Värld med motiveringen "Handkrämernas Rolls-Royce".

250 kr 869 kr
Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star5
Bioliv Hand och Fotcreme
 • Passar till både händer och fötter
 • Prisvärd

Bioliv Hand och Fotcreme

En perfekt kräm för dig som behöver ge både dina händer och fötter omsorg. Dryg och absorberas snabbt. Kan användas vid torrhet, narighet och sprickor.

Rabattkod: = Fri frakt över 299kr

Rabattkod: = Varje vecka erbjuder Bodystore nya kampanjer

Ev. priser är från 2024-04-10 och är exkl frakt.

Star4
ACO Hand Cream Rich handkräm
 • Mycket prisvärd
 • Effektiv och lindrande
 • Full med naturliga oljor som återfuktar och ger näring till huden

ACO Hand Cream Rich handkräm

En handkräm rik på naturliga oljor och vitaminer som gör huden mjuk och len. Tränger in på djupt och vårdar huden. En mycket prisvärd och effektiv handkräm.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer handkrämer
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer handkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Handkrämer du kan köpa nu