Enkla tips för att välja rätt efter-sol-produkter när du köper på nätet

Efter sol-produkter

Så kallad After-Sun, Efter-sol-kräm hjälper till att svalka och lugna huden efter en lång dag i solen. After-Sun gör dessutom att du får en finare bränna som håller längre. När du väljer After-Sun ska du tänka på att välja en produkt som passar din hud. Krämen ska kännas sval och len mot huden. Tänk på att välja en parfymfri om du är känslig, After-Sun krämer brukar kunna vara ganska starkt parfymerade.

After-Sun går bra att köpa på nätet, där finns många varianter att välja på till bra priser. Oftast beror kvalitén inte jättemycket av priset, det handlar om att du ska hitta en produkt som din hud trivs med och som ger dig en långvarig och fin bränna. Se dig gärna om efter lite omdömen om produkterna innan du bestämmer dig, det brukar ge bra indikationer.

After-Sun krämer har en tendens att ofta vara ganska starkt parfymerade. På solsemestern kan det rent utav vara ganska skönt, ett sätt att svalka huden efter en lång dag i solen och samtidigt fräscha upp sig inför kvällen. I andra sammanhang kan det istället kännas som att de luktar lite för starkt och har du en mycket känslig hy är det inte säkert att den trivs med så starkt parfymerad hudkräm. Men det finns bra alternativ utan parfym också, välj en sådan om du vill vara på den säkra sidan.

5 saker att tänka på

 • Det viktigaste när du köper After-Sun att din hud trivs med den kräm du väljer. Den ska kännas len och sval mot huden och verka lugnande på rödbrända hudpartier.
 • Priset brukar inte spela så stor roll, de flesta After-Sun är ganska lika i konsistens och innehåll. Det är upp till dig och din hud vad du trivs med att använda.
 • After-Sun krämer har en tendens att vara ganska starkt parfymerade. Du som inte trivs med det eller har en känslig hy bör välja en doft fri variant, det finns flera bra alternativ.
 • Att köpa din After-Sun på nätet brukar gå bra, se dig om efter ett par omdömen om produkten innan du bestämmer dig, så bildar du dig en uppfattning om vad som skulle kunna passa dig.
 • Köp gärna din After-Sun i Sverige innan du åker på utlandssemester. I vissa länder kan After-Sun krämerna innehålla starka ingredienser som din hy absolut inte är van vid. Har du glömt att köpa After-Sun hemma så var mycket noga att kontrollera vad du köper i utlandet.

3 produkter du bör överväga
Star5
After sun från Maria Åkerberg
 • Bäst i test
 • Lagom stark doft
 • Går snabbt in i huden och svalkar

After sun från Maria Åkerberg

Lindrar och svalkar solexponerad hud. Cremen absoerberas omgående och den funkar till såväl kropp som ansikte. Aloe Vera, citrongräs och havtorn ger en frisk doft.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Hawaiian tropic after sun body butter
 • Bästa pris
 • Känns lyxig
 • Underbar doft

Hawaiian tropic after sun body butter

Lyxig och krämig after sun body butter som återfuktar effektivt under 12 timmar. Luktar underbart på grund av Hawaiian tropics patenterade kokosdoft.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Piz Buin After Sun Tan Intensifier Lotion
 • Prisvärd
 • Doft som passar både män och kvinnor

Piz Buin After Sun Tan Intensifier Lotion

En lite mellandyr variant med en parfymering som passar både kvinnor och män. Återfuktar huden snabbt och räcker länge. Härlig, lite lös konsistens som snabbt tränger in i huden.

139 kr 120 kr

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer efter-sol-produkter
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer efter-sol-produkter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.