Enkla tips för att välja rätt produkter för ansiktsrengöring när du köper på nätet

Ansiktsrengöring

Huden i ansiktet är tunn och känslig och utsätts dagligen för smuts och partiklar. Många kvinnor använder dessutom makeup, som täpper igen porerna och inte låter huden andas. Det gör att huden torkar ut och risken för porer och finnar är överhängande. För att motverka detta är det viktigt med bra produkter för ansiktsrengöring. Det är viktigt för att både män och kvinnor ska kunna hålla hyn i ansiktet fräsch.

Det främsta man kan göra för att vårda sin hy är att dagligen rengöra ansiktet noga med väl utvalda produkter för ansiktsrengöring. Vanlig tvål torkar snabbt ut den känsliga huden i ansiktet och det mår huden inte heller bra av. En ansiktsrengöring hjälper till att återfukta huden och sliter inte lika mycket.

Anpassa ditt val av ansiktsrengöring efter din hudtyp. Du som har tendenser till torr hy bör noggrant undvika vanlig tvål och använda oljebaserade rengöringsprodukter. Du med fetare hy bör undvika oljebaserade produkter men använda en ansiktsrengöring som ändå återfuktar. Vanlig tvål torkar ut huden, vilket ökar talgproduktionen och gör huden änne fetare. Rådfråga en hudterapeut om du är osäker eller prova dig fram. Komplettera gärna din ansiktsrengöring med en återfuktande hudkräm för att på bästa sätt hålla hyn trim.

5 saker att tänka på

 • En bra ansiktsrengöring är återfuktande och torkar inte ut din hy. Undvik all form av vanlig tvål i ansiktet, det mår huden inte bra av.
 • En oljebaserad ansiktsrengöring passar dig med torr hy.
 • Fråga en hudterapeut eller prova dig fram tills du har hittat rätt produkt för din hy. Exempel på ansiktsrengöringar är rengöringskräm, mjölk eller oljebaserad rengöring.
 • Välj en parfymfri och gärna ekologisk ansiktsrengöring om du har extra känslig hy.
 • Komplettera gärna din ansiktsrengöring med en återfuktande hudkräm för bästa resultat.

3 produkter du bör överväga
Star5
NUXE Face Gentle Cleansing & Make-Up Removing Gel
 • Ekologisk
 • Mycket prisvärd
 • Återfuktar och lindrar irriterad hy

NUXE Face Gentle Cleansing & Make-Up Removing Gel

En ekologisk rengöringsgel som är mycket skonsam mot alla hudtyper, främst torr hy. Den smidiga och prisvärda gelen rengör och återfuktar utan att torka ut och gör huden silkeslen.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
BIOTHERM Biosource ansiktsrengöring
 • Effektiv som sminkborttagning
 • Skonsam för ögonen

BIOTHERM Biosource ansiktsrengöring

En fantastisk och dryg rengöringsmjölk som effektivt tar bort smink och återfuktar huden. Går snabbt in i huden. Skonsam för ögonen.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star2
Garnier Cleansing Wipes
 • Smidiga rengöringspads
 • Skonsam mot huden
 • Effektiv rengöring av ögon make-up

Garnier Cleansing Wipes

Smidiga Cleaning Wihipes favlägsnar alla typer av makeup från ansikte, ögon och läppar. Dukarna innehåller olja men lämnar för den sakens skull inte någon fet känsla efter sig i hyn.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer produkter för ansiktsrengöring
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop säljer härliga skönhetsprodukter som känns bra både för huden och samvetet. Här finns både produkter för kropp, ansikte och hår, allt med vårdande ingredienser och ljuvliga dofter. The Body Shop har tydliga värderingar och jobbar aktivt för rättvisa och jämlikhet. Företaget tar fram sina produkter med etiskt medvetna ingredienser, vilket gör skillnad för vår planet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer produkter för ansiktsrengöring? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Produkter för ansiktsrengöring du kan köpa nu