Enkla tips för att välja rätt mjukgörare när du köper på nätet

Mjukgörare

En mjukgörande créme är ett måste i var kvinnas badrumsskåp! Det ger huden den dagliga vård och återfuktning och bevarar hudens naturliga fuktbalans. På sommaren hjälper den huden att återhämta sig från sol och bad och på vintern hindrar den huden från att bli narig och sprickig. På nätet finns ett stort utbud av mjukgörare och här hittar du garanterat det du söker.

Mjukgörande crémer kommer i många varianter, feta och tunna crémer, parfymerade eller oparfymerade och så vidare. Precis som med mycket annat handlar det om att hitta en mjukgörare som du och din hud trivs med. En fet hy bör ha en tunnare mjukgörare som lätt går in i huden, en torr hy behöver en fetare créme som återfuktar mer på ytan.

Om du har känslig hy bör du tänka igenom ditt val extra noga. Läs innehållsförteckningar och jämför med produkter du haft tidigare för att undvika att de innehåller ämnen som din hud är känslig mot. Välj en parfymfri mjukgörare, dessa är i regel mer skonsamma än de som innehåller parfym. Var noga med att smörja in dig dagligen och försök hålla dig till bara en sorts mjukgörare när du hittat den en du trivs med. Då vänjer sig huden och resultatet brukar bli bra.

5 saker att tänka på

 • Välj mjukgörare med omsorg och efter din egen hudtyp. Ta gärna emot tips och råd från andra, men i slutänden måste mjukgöraren vara anpassad för just din hudtyp om det ska fungera i längden.
 • En fet hy behöver en tunnare mjukgörare som snabbt tränger ner och återfuktar på djupet.
 • En känslig hy bör ha en parfymfri body lotion som inte innehåller ingredienser som din hud inte tål. Var noga när du väljer.
 • Trögflytande mjukgörare som återfuktar mycket på ytan kan ge huden en lite fetare känsla efter insmörjning. Applicera en sådan på kvällen om du har torr hy och välj en tunnare créme till dagen, så behöver din hy inte kännas flottig.
 • Använd mjukgörare regelbundet, även på sommaren. Det hjälper huden at hämta sig från sol och bad och behålla smidighet och lyster.

2 produkter du bör överväga
Star4
BIOTHERM Eau Vitaminée Lait
 • Uppfriskande och återfuktande
 • Smidig konsistens som inte kladdar
 • Rik på vitaminer

BIOTHERM Eau Vitaminée Lait

En mjukgörande och återfuktande kroppslotion som ger huden energi, vitaminer och återfuktar på djupet. Smidig konsistens och förpackning. Lätt att applicera. Känns mycket uppfriskande för huden.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
BIOTHERME Baume Corps - Oil therapy
 • Smidig pumpförpackning
 • Kladdar inte
 • Intensiv mjukgöring

BIOTHERME Baume Corps - Oil therapy

En riktigt bra mjukgörare och intensiv kroppscréme för mycket torr hud. Med en frisk doft av aprikos.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer mjukgörare
Apotek365
Apotek365
Apotek365 är en nätbutik med fokus på receptfria läkemedel, skönhetsprodukter och hälsotillskott. Apotek365 är helt nätbaserat och erbjuder tusentals apoteksrelaterade produkter till bra priser. I det bred sortimentet finns produkter från kända tillverkare. Också ett bra ekologiskt sortiment.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
Meds.se
Meds.se
Meds.se är ett onlineapotek som vuxit stadigt sedan starten 2017. Meds.se säljer både receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. utöver detta erbjuder Meds.se ett stort sortiment relaterat till hälsa och skönhet. Med eds.se slipper du gå till apoteket när du är sjuk och kan kombinera dina inköpa av mediciner med inköp av skönhetsprodukter.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer mjukgörare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.