Enkla tips för att välja rätt mjukgörare när du köper på nätet

Mjukgörare

En mjukgörande créme är ett måste i var kvinnas badrumsskåp! Det ger huden den dagliga vård och återfuktning och bevarar hudens naturliga fuktbalans. På sommaren hjälper den huden att återhämta sig från sol och bad och på vintern hindrar den huden från att bli narig och sprickig. På nätet finns ett stort utbud av mjukgörare och här hittar du garanterat det du söker.

Mjukgörande crémer kommer i många varianter, feta och tunna crémer, parfymerade eller oparfymerade och så vidare. Precis som med mycket annat handlar det om att hitta en mjukgörare som du och din hud trivs med. En fet hy bör ha en tunnare mjukgörare som lätt går in i huden, en torr hy behöver en fetare créme som återfuktar mer på ytan.

Om du har känslig hy bör du tänka igenom ditt val extra noga. Läs innehållsförteckningar och jämför med produkter du haft tidigare för att undvika att de innehåller ämnen som din hud är känslig mot. Välj en parfymfri mjukgörare, dessa är i regel mer skonsamma än de som innehåller parfym. Var noga med att smörja in dig dagligen och försök hålla dig till bara en sorts mjukgörare när du hittat den en du trivs med. Då vänjer sig huden och resultatet brukar bli bra.

5 saker att tänka på

 • Välj mjukgörare med omsorg och efter din egen hudtyp. Ta gärna emot tips och råd från andra, men i slutänden måste mjukgöraren vara anpassad för just din hudtyp om det ska fungera i längden.
 • En fet hy behöver en tunnare mjukgörare som snabbt tränger ner och återfuktar på djupet.
 • En känslig hy bör ha en parfymfri body lotion som inte innehåller ingredienser som din hud inte tål. Var noga när du väljer.
 • Trögflytande mjukgörare som återfuktar mycket på ytan kan ge huden en lite fetare känsla efter insmörjning. Applicera en sådan på kvällen om du har torr hy och välj en tunnare créme till dagen, så behöver din hy inte kännas flottig.
 • Använd mjukgörare regelbundet, även på sommaren. Det hjälper huden at hämta sig från sol och bad och behålla smidighet och lyster.

2 produkter du bör överväga
Star4
BIOTHERM Eau Vitaminée Lait
 • Uppfriskande och återfuktande
 • Smidig konsistens som inte kladdar
 • Rik på vitaminer

BIOTHERM Eau Vitaminée Lait

En mjukgörande och återfuktande kroppslotion som ger huden energi, vitaminer och återfuktar på djupet. Smidig konsistens och förpackning. Lätt att applicera. Känns mycket uppfriskande för huden.

Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star3
BIOTHERME Baume Corps - Oil therapy
 • Smidig pumpförpackning
 • Kladdar inte
 • Intensiv mjukgöring

BIOTHERME Baume Corps - Oil therapy

En riktigt bra mjukgörare och intensiv kroppscréme för mycket torr hud. Med en frisk doft av aprikos.

Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Butiker som säljer mjukgörare
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory är en butik med passion för allt inom skönhet. Från smink och hårvård till hudvård och parfym. Swedish beauty factory sammanfattar sina skönhetsprodukter som "high end beauty and skin care". Vad du än söker inom skönhet och kroppsvård kommer du hitta hos Swedish beauty factory.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer mjukgörare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Mjukgörare du kan köpa nu