Enkla tips för att välja rätt body lotions när du köper på nätet

Body lotion

Body lotion är ett måste i var kvinnas badrumsskåp men blir också mer och mer populärt bland män. En bra body lotion lenar och mjukar upp din hud och hindrar den från att bli sprickig och narig i det kalla vintermörkret. På sommaren hjälper den huden att återhämta sig från sol och bad och behålla sin lyster. På nätet finns ett stort utbud av body lotion och här hittar du garanterat det just du söker.

Body lotion kommer i väldigt många olika utföranden, feta och tunna krämer, body butter, parfymerade eller oparfymerade och så vidare. Som mycket annat handlar det förstås om vad som passar din hud bäst när du väljer body lotion. En fet hy bör ha en tunnare hudkräm som lätt går in i huden, en torr hy behöver en fetare kräm återfuktar mer på ytan.

Om du har känslig hy bör du tänka igenom ditt val extra noga. Läs innehållsförteckningar och jämför med produkter du haft tidigare för att undvika att de innehåller ämnen som din hud är känslig mot. Välj en parfymfri body lotion. Var noga med att verkligen alltid smörja in dig och försök hålla dig till bara en sorts body lotion när du väl bestämt dig. Då vänjer sig huden och resultatet brukar bli bra.

5 saker att tänka på

 • Välj body lotion med omsorg efter din egen hudtyp. En fet hy behöver t.ex. inte en fet kräm som återfuktar ytan, utan en tunnare som tränger mer på djupet.
 • En känslig hy bör ha en parfymfri body lotion som inte innehåller ingredienser som din hud inte tål. Var noga när du väljer.
 • Body butter är en lyxig hudkrämsvariant som återfuktar både ytan och på djupet. Finns ofta i många trevliga dofter. Lyxig burkförpackning som kan vara smidig att ha med sig.
 • Trögflytande krämer som återfuktar mycket på ytan kan ge huden en lite fetare känsla efter insmörjning. Applicera en sådan på kvällen om du har torr hy och välj en tunnare body lotion till dagen, så behöver din hy inte kännas flottig.
 • Använd body lotion även på sommaren. Det hjälper huden at hämta sig från sol och bad och behålla smidighet och lyster.

3 produkter du bör överväga
Star5
Apropro bodylotion
 • Mycket prisvärd
 • Återfuktar på djupet
 • Naturliga vitaminer och mineraler

Apropro bodylotion

En mycket prisvärd lotion som snabbt tränger in på djupet och gör huden sammetslen. Innehåller naturliga ingredienser som rött te, som ger huden välbehövliga vitaminer. Finns i flera varianter.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
Björk & Berries Wild Strawberry Body Butter
 • Naturliga och ekologiska ingredienser
 • Mycket lyxig

Björk & Berries Wild Strawberry Body Butter

En mycket lyxig Body butter med naturlig parfym av smultron. Innehåller naturliga ingredienser som till viss mån är ekologiskt odlade och ger en mycket len känsla. Vacker och smidig förpackning som du enkelt tar med.

159 kr 265 kr
Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3
AQUOLINA Pink Sugar Creamy Body Lotion
 • Bra all round-kräm
 • Fungerar bra som efter sol-kräm

AQUOLINA Pink Sugar Creamy Body Lotion

En bra all round body lotion som passar de flesta hudtyper. Doftar gott och har en lagom stor förpackning som går bra att packa. Passar också som after sun.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer body lotions
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer body lotions? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Body lotions du kan köpa nu