Enkla tips för att välja rätt nagellack när du köper på nätet

Nagellack

Nagellack kan appliceras både på finger- och tånaglar och det finns både färgat och färglöst nagellack. Det kan vara svårt att, när du köper nagellack, avgöra att det verkligen är den färg du vill ha, då färgen i flaskan ofta skiljer sig en aning från resultatet på naglarna. Ett tips är dock att faktiskt satsa på ett lite dyrare nagellack, det brukar löna sig i kvalité.

Nagellack finns i alla prisklasser, från ara något tiotal kronor upp till flera hundra. Det finns egentligen inget som säger att de dyrare lacken är bättre, men oftast brukar det visa sig att de dyrare märkena faktiskt håller längre. Färgerna brukar också ligga närmare det du väntar dig om du väljer ett något dyrare märke.

Kvaliteten på lacken beror förstås också på hur du applicerar den. Satsa på ett bra bas- och topplack, som är färglöst och verkar för att jämna ut ojämnheter och få färgen att fästa bättre. Applicera ett lager baslack på rengjorda naglar och låt de torka. Applicera därefter två tunna lager av färglacket, låt det torka emellan. Avsluta med ett lager topplack, som skyddar färgen och naglarna och ger extra glans. För optimalt resultat bör man sedan, ca varannan dag, applicera ett nytt lager topplack. Då håller färgen som längst.

5 saker att tänka på

 • Ofta kan det faktiskt löna sig att välja ett lite dyrare nagellack, ofta både håller de längre och har bättre färgkvalitet
 • Det är viktigt att investera i ett bra bas- Och topplack, för ett hållbart resultat.
 • Var försiktig när du målar naglarna, de flesta lack innehåller mer eller mindre hälsoskadliga ämnen och ångor. Om det inte är för kallt/varmt, måla gärna naglarna utomhus.
 • För bästa resultat med dina naglar bör du, förutom et bra lack, även satsa på en bra nagelfil. Naglarna mår bäst under lacken om där inte finns sprickor och ojämnheter.
 • Komplettera ditt nagellack med en bra nagellacksborttagningsmedel. Om du har känslig hy, se till att införskaffa en nagellacksremover som är fri från aceton. Aceton torkar nämligen ut huden oerhört.

3 nagellack du bör överväga
Star5
Yves Saint Laurent's La Laque
 • Lätt att applicera
 • Mycket hållbart

Yves Saint Laurent's La Laque

Ett hållbart lack av bra kvalitet som håller vad det lovar! Finns i många, fina färger.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
Lyko Nagellackskollektion
 • Många läckra färger
 • Flera nagellack till lågt pris

Lyko Nagellackskollektion

En stor kollektion med nagellack från Lyko i flera nyanser. Lacken är dryg och räcker länge. Ger en fin blank yta.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star3
Color Riche från L'Oreal
 • Billigt
 • Lång hållbarhet

Color Riche från L'Oreal

Ett lite billigare nagellack som ändå har lång hållbarhet. Finns i många olika nyanser och sägs kunna sitta i upp emot 10 dagar utan att spricka!

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Butiker som säljer nagellack
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer nagellack? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Nagellack du kan köpa nu