Enkla tips för att välja rätt nagellack när du köper på nätet

Nagellack

Nagellack kan appliceras både på finger- och tånaglar och det finns både färgat och färglöst nagellack. Det kan vara svårt att, när du köper nagellack, avgöra att det verkligen är den färg du vill ha, då färgen i flaskan ofta skiljer sig en aning från resultatet på naglarna. Ett tips är dock att faktiskt satsa på ett lite dyrare nagellack, det brukar löna sig i kvalité.

Nagellack finns i alla prisklasser, från ara något tiotal kronor upp till flera hundra. Det finns egentligen inget som säger att de dyrare lacken är bättre, men oftast brukar det visa sig att de dyrare märkena faktiskt håller längre. Färgerna brukar också ligga närmare det du väntar dig om du väljer ett något dyrare märke.

Kvaliteten på lacken beror förstås också på hur du applicerar den. Satsa på ett bra bas- och topplack, som är färglöst och verkar för att jämna ut ojämnheter och få färgen att fästa bättre. Applicera ett lager baslack på rengjorda naglar och låt de torka. Applicera därefter två tunna lager av färglacket, låt det torka emellan. Avsluta med ett lager topplack, som skyddar färgen och naglarna och ger extra glans. För optimalt resultat bör man sedan, ca varannan dag, applicera ett nytt lager topplack. Då håller färgen som längst.

5 saker att tänka på

 • Ofta kan det faktiskt löna sig att välja ett lite dyrare nagellack, ofta både håller de längre och har bättre färgkvalitet
 • Det är viktigt att investera i ett bra bas- Och topplack, för ett hållbart resultat.
 • Var försiktig när du målar naglarna, de flesta lack innehåller mer eller mindre hälsoskadliga ämnen och ångor. Om det inte är för kallt/varmt, måla gärna naglarna utomhus.
 • För bästa resultat med dina naglar bör du, förutom et bra lack, även satsa på en bra nagelfil. Naglarna mår bäst under lacken om där inte finns sprickor och ojämnheter.
 • Komplettera ditt nagellack med en bra nagellacksborttagningsmedel. Om du har känslig hy, se till att införskaffa en nagellacksremover som är fri från aceton. Aceton torkar nämligen ut huden oerhört.

3 nagellack du bör överväga
Star5
Yves Saint Laurent's La Laque
 • Lätt att applicera
 • Mycket hållbart

Yves Saint Laurent's La Laque

Ett hållbart lack av bra kvalitet som håller vad det lovar! Finns i många, fina färger.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Lyko Nagellackskollektion
 • Många läckra färger
 • Flera nagellack till lågt pris

Lyko Nagellackskollektion

En stor kollektion med nagellack från Lyko i flera nyanser. Lacken är dryg och räcker länge. Ger en fin blank yta.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star3
Color Riche från L'Oreal
 • Billigt
 • Lång hållbarhet

Color Riche från L'Oreal

Ett lite billigare nagellack som ändå har lång hållbarhet. Finns i många olika nyanser och sägs kunna sitta i upp emot 10 dagar utan att spricka!

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer nagellack
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
FeelUnique
FeelUnique
Hos Feelunique hittar du de allra finaste och bästa skönhets- och sminkprodukterna. Ur ett brett sortiment av produkter kan du hitta nästan allt som är kopplat till hud, kropp och skönhet. Köp enstaka produkter, kit, eller lyxiga presentpaket hos Feelunique.
Incci
Incci
Incci erbjuder ett stort sortiment med fokus på parfym, kroppsvård, smink, hårvård och solglasögon. Hos Incci hittar du enkelt det du behöver, för utbudet skäms inte för sig. Incci har produkter från de stora varumärkena och erbjuder snabba leveranser.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory är en butik med passion för allt inom skönhet. Från smink och hårvård till hudvård och parfym. Swedish beauty factory sammanfattar sina skönhetsprodukter som "high end beauty and skin care". Vad du än söker inom skönhet och kroppsvård kommer du hitta hos Swedish beauty factory.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer nagellack? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Nagellack du kan köpa nu