Enkla tips för att välja rätt läppstift när du köper på nätet

Läppstift

Att välja rätt läppstift är inte alltid lätt! Numera finns skira, matta, krämiga varianter och många olika färger och nyanser, hur ska man veta vad man ska välja? Här följer några råd för vad du bör tänka på när du väljer läppstift.

Läppstift användes redan under antikens Egypten och är sedan länge en accepterad och välanvänd skönhetsprodukt runt om i världen. Läppstiften vi idag känner till, som tillverkas baserade på bivax, uppfanns i Frankrike 1883. Sedan des har utbudet ökat kraftigt och idag finns en mängd olika märken och utformningar av läppstift.

När du väljer läppstift ska du framförallt tänka på vilket resultat du vill uppnå. Om du vill uppnå fylliga, färgstarka läppar, behöver du ett krämigt läppstift med en intensiv färgton. Vill du snarare ha en matt, elegant ton, bör du välja ett matt läppstift. Vill du behålla och förstärka din naturliga färg bör du välja ett s.k. Liptint, som färgar utan att vara heltäckande.

Nästa steg är att hitta en nyans du trivs med, vilket kan vara lite svårt när du handlar på nätet och inte kan prova dig fram på samma sätt som i butik. Ett bra råd är dock att om du har en ljus och solkänslig hy passar du förmodligen i lite kallare nyanser, röd med en underton av blå, t.ex. En lite mörkare, mindre solkänslig hy passar bättre i lite varmare toner.

5 saker att tänka på

 • Välj läppstift efter vilket resultat du önskar uppnå. Önskar du fylligare läppar, välj ett krämigt och färgintensivt läppstift. För mer lugn oh elegans, välj ett läppstift med en matt ton.
 • Om du har en tendens att få torra läppar, se till att välja ett läppstift som också återfuktar, så blir du inte lika lätt torr.
 • Liptint är ett bra alternativ för dig som vill framhäva och förstärka din naturliga färg. Liptint ligger någonstans mellan läppstift och läppglans.
 • En ljus hy passar oftast bättre i färger med en kall underton i läppstiftet, medan varmare nyanser passar en lite mörkare hy bättre.
 • Att fixera läppstiftet med en läppenna är ett bra tips för att få läppstiftet att sitta kvar längre.

3 märken du bör överväga
Star5
IsaDora Perfect Moisture Lipstick
 • Passar torra läppar bra
 • Ett fantastiskt fylligt resultat
 • Ultimata läppstiftet för både jobb och fest

IsaDora Perfect Moisture Lipstick

Ett krämigt och vackert läppstift som finns i många olika nyanser. Har en återfuktande verkan och passar därför bra även för torra läppar. Ger ett fint skimmer!

Ev. priser är från 2019-09-22 och är exkl frakt.

Star5
Dior Rouge
 • Fylligt och återfuktande på samma gång
 • Intensiv nyans
 • Lyxigt och vackert

Dior Rouge

Drottningen av läppstift. Ett coutureläppstift med utfyllande effekt och återfuktande i 16 timmar som bara utstrålar lyx och elegans.

Ev. priser är från 2019-09-22 och är exkl frakt.

Star3
Apoliva läppstift
 • Tillverkat av endast milda råvaror

Apoliva läppstift

Ett fantastiskt läppstift, helt fritt från parfym och tillverkat av milda råvaror. Perfekt för dig med känslig eller mycket känslig hy! Verkar vårdande och mjukgörande samtidigt som du ger dina läppar en fyllig och fin färg.

Ev. priser är från 2019-09-22 och är exkl frakt.

Märken som säljer läppstift
Babyface
Babyface
Babyface säljer hudvårdsprodukter av alla dess slag. Här hittar du ett stort sortiment av hudvårdsprodukter för både kvinnor och män. Här hittar du också ekologiska produkter för den miljömedvetne. Babyface är butiken som värnar om kroppen största organ - huden.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
FeelUnique
FeelUnique
Hos Feelunique hittar du de allra finaste och bästa skönhets- och sminkprodukterna. Ur ett brett sortiment av produkter kan du hitta nästan allt som är kopplat till hud, kropp och skönhet. Köp enstaka produkter, kit, eller lyxiga presentpaket hos Feelunique.
Incci
Incci
Incci erbjuder ett stort sortiment med fokus på parfym, kroppsvård, smink, hårvård och solglasögon. Hos Incci hittar du enkelt det du behöver, för utbudet skäms inte för sig. Incci har produkter från de stora varumärkena och erbjuder snabba leveranser.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
Nice beauty
Nice beauty
Nice beauty är specialist inom hudvård, skönhet, smink, parfym och allt annat som omger kroppen och dess skönhet. Nice beauty har sitt säte i Danmark och har expanderat stadigt sedan starten 2008. I dag är de en av de största inom sitt område.
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory
Swedish beauty factory är en butik med passion för allt inom skönhet. Från smink och hårvård till hudvård och parfym. Swedish beauty factory sammanfattar sina skönhetsprodukter som "high end beauty and skin care". Vad du än söker inom skönhet och kroppsvård kommer du hitta hos Swedish beauty factory.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga märken

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer läppstift? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Läppstift du kan köpa nu