Enkla tips för att välja rätt läppkonturpennor när du köper på nätet

Läppkonturpenna

En läppkonturpenna appliceras främst runt din läppkontur, för att få en skarp markering och för att få läppstiftet att sitta bättre. Pennan kan också användas för att fylla i hela läppen och ligga som bas under ett stift, glans eller bara som det är. En läppkonturpenna på hela läppen är ett hett tips för dig som vill ha matta, snygga läppar! Färgen är naturligtvis viktigast att tänka på när du väljer penna.

Om du ska använda din läppkonturpenna tillsammans med ett läppstift är det jätteviktigt att pennan och stiftet har samma nyans, annars syns pennan som en kontur runt läpparna, och det är inte snyggt! Du behöver alltså flera olika nyanser på din läppkonturpenna om du vill använda penna med läppstift av olika färg. Läppkonturpennan är också snygg som den är och kan användas för att fylla i hela läppen. Välj då en färg du gillar och som är ganska skarp, den blir lite mildare i tonen när du applicerar den.

Det är viktigt att du följer läpplinjen när du applicerar pennan, annars finns risk att du ser ut som en clown! Du kan dock variera hur du följer konturen i hur stora läppar du vill ge intryck av. För en förstorande effekt, följ läppkonturen precis utanför den naturliga linjen. För förminskad, lite tunnare effekt kan man istället välja att följa konturen precis innanför läpplinjen.

5 saker att tänka på

  • Om du ska använda pennan med ditt läppstift är det viktigt att färgerna går ton-i-ton, för att du inte ska få en markerad kontur längs läppen.
  • Välj en penna som är lätt att vässa riktigt skarp. Med en skarp penna får du ett mer förfinat resultat och det är dessutom mycket lättare att använda en skarp penna.
  • En läppkonturpenna är också fin att fylla hela läppen med, som den är eller som bas under ett läppstift. Att fylla hela läppen gör att stiftet håller längre.
  • Det är klokt att investera i ett par olika konturpennor, som matchar olika läppstift, för bästa möjlighet till variation.
  • Ett hett tips är att prova en färgskarp konturpenna, fylla hela läppen och direkt applicera gloss. Supersnyggt och glansigt resultat!

3 konturpennor du bör överväga
Star5
IsaDora Sculpting Lipliner
  • Intensiv färg som ger ett hållbart reultat
  • Många nyanser att välja mellan

IsaDora Sculpting Lipliner

En läppenna läppenna som finns i många, härliga varianter. Intensiv färg som ger ett långt, hållbart resultat!

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
IsaDora Perfect Lipliner
  • Mycket prisvärd penna
  • Lätt att använda och vässa

IsaDora Perfect Lipliner

En mycket prisvärd och enkel läppkonturpenna som håller ditt läppstift på plats. Används med fördel över hela läppen innan du applicerar ditt läppstift.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
Läppenna från Yves Saint Laurent
  • Enkel och smidig

Läppenna från Yves Saint Laurent

En klassisk läppkonturpenna i många härliga nyanser. Precisionsspets i ena änden av pennan och blender i andra änden för att sudda till önskad look.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer läppkonturpennor
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer läppkonturpennor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.