Enkla tips för att välja rätt ögonbrynspennor när du köper på nätet

Ögonbrynspenna

En ögonbrynspenna kan vara lösningen för dig som vill få fram skarpa, jämna och fina bryn. En ögonbrynspenna är lätt at använda och passar främst dig som har lite ljusare drag och vill få fram lite skarpare bryn. Men även för dig med mörkare drag kan det vara ett sätt att förfina dragen och skapa jämna, fina bryn. Tänk på att välja rätt färg när du köper en ögonbrynspenna.

Generellt för ögonbrynspennor är at de oftare blir lite mörkare när du applicerar dem än vad själva pennan ser ut. Om du är osäker, välj en nyans ljusare, så är jag säker på att du får det resultat du önskar.

Viktigt att tänka på är också vilket resultat du vill ha och hur mycket du vill fixa dina bryn. Om du önskar mycket färg och skarpa linjer, välj en penna som färgar både hårstrån och huden inunder. Börja applicera där det behövs som mest, där brynen är som tunnast, och avsluta med de tjockaste partierna. Är du istället nöjd md formen på dina bryn men vill att de ska vara skarpare i färgen, finns det pennor som bara färgar själva hårstråna, men inte huden. Dra ätt över brynet med denna för att få et fint och fylligt resultat.

Ett bra tips är också att, förutom ögonbrynspennan, investera i en fixering, som håller bryn och färg på plats. Kan köpas separat och skapar snygg finish som garanterat sitter hela dagen!

5 saker att tänka på

  • Att välja rätt färg är det viktigaste för ett fint resultat, välj en färg som du gillar och som ligger så nära din naturliga ton som möjligt.
  • Tänk på att pennan oftast ger ett lite mörkare resultat än själva färgen på pennan. Välj därför en nyans ljusare, för bästa resultat.
  • Välj en penna som fyller lagom mycket utifrån det resultat du vill ha. Om du önskar skarpa linjer är det bra att ha en penna som även färgar huden under brynet. Ett mer diskret och naturligt resultat får du med en penna som endast färgar fransarna.
  • En del pennor har en highlighter i andra änden av pennan, som appliceras precis under brynet för att öppna upp ögat. Det är riktigt snyggt och effektfullt, ett hett tips!
  • För att få dina bryn att håll hela dagen, investera i en bra fixering, som håller både färg och hårstrån på plats.

3 produkter du bör överväga
Star5
Anastasia Beverly Hills ögonbrynspenna
  • Unik triangulär borste i enda änden
  • Idealisk för att fylla i och definiera

Anastasia Beverly Hills ögonbrynspenna

En fantastisk penna som hjälper dig att fylla och forma dina bryn för en naturlig look. Unik triangulär spets för att definiera, fylla och markera dina bryn. Formulan till denna penna tog 2 år att arbeta fram.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Bareminerals Brow powder
  • Naturliga färger som skapar jämn och fin lyster.

Bareminerals Brow powder

Ett kul alternativ till ögonbrynspenna är detta lösa puder som är lätt att applicera och skapar fin form.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
Clarins Ögonbrynspenna
  • Ger fin färg som sitter länge, även om klimatet är varmt och fuktigt

Clarins Ögonbrynspenna

En läcker ögonbrynspenna som är mycket hållbar, färgen och formen sitter även i varmt eller fuktigt klimat. Den ultimata ögonbrynsfixaren i sommarvärmen!

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer ögonbrynspennor
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ögonbrynspennor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Ögonbrynspennor du kan köpa nu