Enkla tips för att välja rätt concealers när du köper på nätet

Concealer

En concealer används för att täcka över ojämnheter, röda fläckar i huden eller mörka ringar runt ögonen. Concealer kommer oftast i krämform i bur eller tub, men det finns också i fast form. Viktigt nr du väljer en concealer är att tänka på vilken färg du väljer och också vad du vill använda den till. Du kan kanske behöva investera i flera färger, för att få ett optimalt resultat på flera områden.

Det viktigaste när du väljer en concealer är att du väljer en bra färgton som lätt smälter samman med din naturliga. Annars finns det stor risk att concealern syns som ljusa eller mörka fläckar på huden. Svårigheten med att beställa concealer över nätet är ju att man inte kan testa sig fram till en bra färgton. Ett knep kan då vara att välja en concealer som smälter samman bra med din foundation. Då brukar det bli bra.

Du kan som sagt använda en concealer både för ojämnheter i huden och för mörka ringar runt ögonen. Dock krävs lite olika concealers för att uppnå bästa resultat för de olika områdena. En lite tunnare nyans av en mer rosa ton är perfekt för att dölja mörkar ringar. För besvärliga finnar kan det krävas en lite mer trögflytande konsistens och en lite varmare färgton, mer åt det gula hållet, för att det ska täcka riktigt bra.

5 saker att tänka på

 • Se till att välja en concealer med rätt nyans, som smälter samman med din naturliga hudton, för bästa resultat. Är det svårt att hitta rätt, utgå från din foundation och se till att färgtonen smälter samman bra med den, då får du ett jämt och fläckfritt r
 • Ibland behöver du kanske flera varianter av concealer för bästa resultat på olika områden. Mörka ringar under ögonen kräver en skirare konsistens och lite mer åt det rosa hållet i ton. Svårfajtade finnar kräver snarare mer konsistens och en gulare ton.
 • Var noga med att aldrig applicera för mycket concealer, det ser bara stelt och klumpigt ut. Om du känner att din concealer inte täcker som du vill, testa istället en krämigare variant.
 • När du applicerar din concealer, börja med att dutta små prickar där du vill ha den, utgå sedan från dessa och dra med en pensel ut dem till ett täckande lager. Då blir det lagom mycket concealer.
 • Om du har känslig hy, tänk på att välja en concelaer som är snäll mot din hud, så att den inte torkar ut och blir ännu narigare under det täckande lagret.

3 concealers du bör överväga
Star5
Concealer FIT Me från Maybelline New York
 • Smart design som gör produkten mycket lättanvänd
 • Effektiv och ger ett bra resultat

Concealer FIT Me från Maybelline New York

En concealer som effektivt täcker över mörkar ringar och ojämnheter. Väldigt överkomlig i prisklass dessutom. Concealern är doftfri och innehåller en lätt formula som är skonsam mot huden.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
BAREMINERALS Multi-Tasking Concealer
 • Lättanvänd och mycket effektiv
 • Smälter samman fint med huden
 • Skyddar mot UV-strålning

BAREMINERALS Multi-Tasking Concealer

En mycket effektiv, lättanvänd och dryg concelaler som dessutom är skonsam mot huden. Däremot kostar den en hel del, men ger ett fint och jämt resultat. UV-skydd för att skydda mot solen.

Ev. priser är från 2024-03-28 och är exkl frakt.

Star3
Collistar lifting effect concealer
 • Passar perfekt för att täcka mörka ringar runt ögonen
 • Mycket lättanvänd

Collistar lifting effect concealer

Denna consealer är lätt att använda och ger en omedelbar "lyftande" effekt. Döljer mörka fält under ögonen eller döljer andra skavanker i huden. Innehåller skyddande E-vitamin.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer concealers
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer concealers? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Concealers du kan köpa nu