Enkla tips för att välja rätt lip sealers när du köper på nätet

Lip sealer (läppstiftsfixering)

Har du hittat både din favoritpenna, läppstift och kanske gloss, men har problem med att färgen trots alla konstens regler lätt flyter ut och ”blöder”? Lösningen för dig är en s.k. lipstick sealer! En helt transparent produkt som du applicerar sist på läpparna, efter att penna och stift är på plats. Applicera en tunn linje längs läppens ytterkanter. Färgen fixeras och rinner inte ut, en helt säker makeup!

Produkten är ett sätt att hålla läppstiftet på sin plats, men gör främst inte att färgen håller lägre. Du kan alltså behöva fyll i dina läppar under dagen även om du använder sealer. Fyll då bara själva läppen och undvik kanterna, de sitter där de ska! Det är alltså inte riktigt någon idé att fylla hela läppen med sealer heller. Dessutom finns det risk att du får torrare läppar om du fyller i hela läppen med sealer.

Om du inte vill använda sealer finns det förstås andra tips för att få färgen på dina läppar att hålla längre. Att använda läppenna under ditt stift eller glans gör att färgen håller längre och konturerna blir snyggare. Det finns också något som kallas lipstain, som är en vattenfast läppstift-variant som ska sitta bättre än vanligt läppstift.

5 saker att tänka på

  • En lipstick sealer är en jättebra komplement för dig som vill få din läppmakeup att hålla längre och inte ”blöda”.
  • Tänk på att bara måla längs läppens ytterkanter, det är där produkten ska göra nytta.
  • Lipstick sealer är helt rätt produkt för dig som är van att måla läpparna! Är du nybörjare skulle jag kanske hellre rekommendera att du börjar med läppenna och läppstift, det räcker alldeles tillräckligt för att få färgen att sitta i början.
  • För dig som är van att måla läpparna, prova även lipstain, en vattenfast variant av läppstift.
  • Det finns risk att din sealer torkar ut dina läppar, undvik denna produkt om du har riktigt känslig hy.

1 varianter du bör överväga
Star4
Ofra Cosmetics lip sealer
  • Effektiv produkt som fungerar

Ofra Cosmetics lip sealer

En fantastsikt effektiv produkt som håller ditt läppstift på plats och hindrar det från att ”blöda”. Appliceras längs läpplinjen, mycket hållbart resultat.

Ev. priser är från 2024-02-15 och är exkl frakt.