Enkla tips för att välja rätt eyeliners när du köper på nätet

Eyeliner

Eyeliner finns i många olika utföranden, fast som flytande och i många olika färger. Vilken eyeliner som passar just dig bäst avgör du helt efter tycke och smak. På nätet finns ett otroligt stort utbud av märken och produktserier och du kan enkelt jämföra priser mellan olika märken eller butiker. Tänk också på vad du vill att din eyeliner ska fylla för funktion. Om du är ute efter att t.ex. få dina ögon att se större ut, kanske det är en vit eyeliner du ska välja.

Eyeliner finns i både fast och flytande form. Den fasta är formad som en penna och bra för dig som till exempel är nybörjare eller är ute efter lite suddigare linjer. Med en fast penna behöver du inte vara lika stadig på handen som om du använder flytande eyeliner, där misstag syns tydligare. Fast eyeliner är också bra att använda om du vill skapa en ”sotning” runt ögonen utan att behöva använda ögonskugga.

Den fasta eyelinern passar dig som vill ha skarpa linjer som håller länge. Det krävs att du är stadig på handen, krokiga linjer framgår tydligt och är i regel svårare än fast eyeliner att få bort.

Att välja färg på din eyeliner är inte helt lätt. Experter rekommenderar att du har ett par olika färger för olika ändamål. Den svarta eyelinern ger skarpa konturer och framhäver ögonen, medan en vit ger ögonen ett större och fylligare intryck. Det kan också vara fint att ha en färg som går mer ton-i-ton med ögonen, t.ex. en brun eller blå.

5 saker att tänka på

 • Tänk på att välja eyeliner efter ändamål, vill du skapa suddiga eller skarpa linjer, vill du ge intryck av skarpa kanter runt ögonen eller vill du ge dina ögon ett större intryck? Varje ändamål har sin eyeliner.
 • En fast penna är ett bra tips till dig som är nybörjare. Passar också dig som vill skapa fina skuggeffekter eller s.k. sotade ögon.
 • För dig som vill skapa riktigt skarpa kanter som håller länge passar en flytande eyeliner.
 • En vit eller ljus eyeliner är det perfekta tipset till dig som vill få dina ögon att se större ut.
 • Eyeliner finns också i burkform som kan appliceras med pensel. Passar dig som vill ha alla möjligheter att variera och experimentera!

3 eyeliners du bör överväga
Star5
Max Factor Khol
 • Otroligt lättarbetad
 • Mycket prisvärd
 • Passar alla tillfällen, jobb som fest

Max Factor Khol

Den här otroligt mjuka och lättarbetade pennan från Max Factor är ett måste i varje sminkväska. Den passar både till att göra tunna linjer och tjocka, mer utsuddade drag. Finns i flera färger, här är ett exempel på den svarta.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Max Factor Colour X-Pert Waterproof Eyeliner
 • Mycket exakt applikator
 • Lätt att använda

Max Factor Colour X-Pert Waterproof Eyeliner

Den här eyelinern gör det enklare att behärska den flytande eyelinern. Smal applikator som gör det enkelt att styra tjocklek och make.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star3
Eyelinerpenna från Sigma Beauty
 • Prisvärd

Eyelinerpenna från Sigma Beauty

Vattenmotståndig eyelinerpenna från Sigma beauty. Lättanvänd och smidig twist-up-funktion.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Butiker som säljer eyeliners
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Hudoteket
Hudoteket
Hudoteket har sitt säte och sin historia i Jönköping där Hudotekets första salong fortfarande huserar. Hudoteket är i dag betydligt större med en stor onlinebutik och ett enormt utbud av produkter inom hälsa och skönhet. När du handlar från Hudoteket köper du mer än en produkt. Du köper också en historia, erfarenhet, passion och kunskap.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer eyeliners? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.