Enkla tips för att välja rätt eyeliners när du köper på nätet

Eyeliner

Eyeliner finns i många olika utföranden, fast som flytande och i många olika färger. Vilken eyeliner som passar just dig bäst avgör du helt efter tycke och smak. På nätet finns ett otroligt stort utbud av märken och produktserier och du kan enkelt jämföra priser mellan olika märken eller butiker. Tänk också på vad du vill att din eyeliner ska fylla för funktion. Om du är ute efter att t.ex. få dina ögon att se större ut, kanske det är en vit eyeliner du ska välja.

Eyeliner finns i både fast och flytande form. Den fasta är formad som en penna och bra för dig som till exempel är nybörjare eller är ute efter lite suddigare linjer. Med en fast penna behöver du inte vara lika stadig på handen som om du använder flytande eyeliner, där misstag syns tydligare. Fast eyeliner är också bra att använda om du vill skapa en ”sotning” runt ögonen utan att behöva använda ögonskugga.

Den fasta eyelinern passar dig som vill ha skarpa linjer som håller länge. Det krävs att du är stadig på handen, krokiga linjer framgår tydligt och är i regel svårare än fast eyeliner att få bort.

Att välja färg på din eyeliner är inte helt lätt. Experter rekommenderar att du har ett par olika färger för olika ändamål. Den svarta eyelinern ger skarpa konturer och framhäver ögonen, medan en vit ger ögonen ett större och fylligare intryck. Det kan också vara fint att ha en färg som går mer ton-i-ton med ögonen, t.ex. en brun eller blå.

5 saker att tänka på

 • Tänk på att välja eyeliner efter ändamål, vill du skapa suddiga eller skarpa linjer, vill du ge intryck av skarpa kanter runt ögonen eller vill du ge dina ögon ett större intryck? Varje ändamål har sin eyeliner.
 • En fast penna är ett bra tips till dig som är nybörjare. Passar också dig som vill skapa fina skuggeffekter eller s.k. sotade ögon.
 • För dig som vill skapa riktigt skarpa kanter som håller länge passar en flytande eyeliner.
 • En vit eller ljus eyeliner är det perfekta tipset till dig som vill få dina ögon att se större ut.
 • Eyeliner finns också i burkform som kan appliceras med pensel. Passar dig som vill ha alla möjligheter att variera och experimentera!

3 eyeliners du bör överväga
Star5
Max Factor Khol
 • Otroligt lättarbetad
 • Mycket prisvärd
 • Passar alla tillfällen, jobb som fest

Max Factor Khol

Den här otroligt mjuka och lättarbetade pennan från Max Factor är ett måste i varje sminkväska. Den passar både till att göra tunna linjer och tjocka, mer utsuddade drag. Finns i flera färger, här är ett exempel på den svarta.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
Boots no7 Stay Perfect Eyeliner
 • Ger mycket hållbara linjer
 • Ger ett mycket skarpt, snyggt intryck

Boots no7 Stay Perfect Eyeliner

Den här eyelinern ger mycket skarpa hållbara linjer. Vackra, metalliska färger som är ett säkert kort både på jobbet och på festen. Finns i flera färger.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3
Terre d'Oc Kohl Eye Kohl
 • Intensivt färgresultat

Terre d'Oc Kohl Eye Kohl

Denna speciella eyeliner är formad som en kolpenna och passar både för att göra tunna, skarpa och mer suddiga linjer. Berikad med både sötmandel- och pistageolja som ger både mjukhet och skonsamhet mot huden. Finns i flera färger.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer eyeliners
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer eyeliners? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.