Enkla tips för att välja rätt ögonskuggor när du köper på nätet

Ögonskugga

Ögonskugga finns i en mängd olika utförande, skimrande, matta, i fast form, löst puder, flytande etc., det är en djungel av färger och modeller att välja mellan. För att hitta rätt kan du ha hjälp av att fundera över vad du vill framhäva och din naturliga hudfärg samt din ögonfärg. På nätet finns många seriösa butiker som säljer kosmetika och det är lätt att hitta ett stort sortiment och jämföra priser.

Ögonskugga kan målas både över och under ögonen och skapa en mängd effekter. Du kan till exempel med ljusa och mörka färger skapa kontraster, lyfta och skugga ögonen. Generellt så lyfter och förstorar ljusa ögonskuggor medan mörkare färger skuggar och skapar karaktär. Du bör också tänka på vad som bäst framhäver din ögonfärg. Ofta är kontrastfärger det som bäst framhäver din ögonfärg, blå ögon framhävs av rött, gult, rost och andra varma färger medan brunt framhävs av kalla färger, som blått och grönt.

Det är bra att införskaffa lite olika färger och gärna kombinera flera ögonskuggor för bästa effekt. Lägg en ljusare färg över hela ögonlocket och sedan en mörkare mot yttre globen, för karaktär och skugga. På nätet finns massor av bra sminkguider där du får tips på hur du kan experimentera med färger och skuggor.

Ögonskuggor finns i en mängd olika utföranden, fasta, som puder, med mera En fast ögonskugga är den vanligaste sorten och appliceras enklast med en skumgummiliknande applikator. En lös skugga kan appliceras både med an vanlig applikator eller med pensel, och är lätt att variera i spridning, intensitet m.m. Det finns också flytande ögonskuggor, som främst ska ha bättre hållbarhet än fast/puder.

5 saker att tänka på

  • Tänk på vilket resultat du vill uppnå när du väljer färg på ögonskugga. Ljusa färger lyfter och mörkare färger skapar skuggor och karaktär.
  • Det finns många bra makeup-guider på nätet, det kan vara bra att kolla in dem för att få en överblick över vad just du vill uppnå med din makeup.
  • Kombinera gärna ögonskuggor av flera färger, för ett mer enhetligt och fullbordat resultat.
  • Ögonskugga gör si bäst med mascara som komplement, också detta för ett helhetsresultat.
  • Att grunda med en flytande ögonskugga ger länge hållbarhet och en jämt grundyta.

3 ögonskuggor du bör överväga
Star5
IsaDora Eye Shadow Quartet
  • Jättebra startkit för ett fint helhetsintryck
  • Rikt pigmenterad för långvarig effekt
  • Kan kombineras på en rad olika sätt

IsaDora Eye Shadow Quartet

Ett perfekt kit med fyra ögonskuggor av hög kvalité som passar perfekt att kombinera! Finns i en mäng olika färger, för att du ska kunna hitta din optimala kombination!

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
IsaDora Eye Shadow Quartet
  • Rik på pigment

IsaDora Eye Shadow Quartet

En populär ögonskugga i fyra nyanser. Finns i flera olika toner och färger för att passa just din hy eller sätt att sminka dig. Rik på pigment!

Ev. priser är från 2024-01-22 och är exkl frakt.

Star3
Yves Saint Laurent ögonskuggor set
  • Många ögonskuggor att välja mellan

Yves Saint Laurent ögonskuggor set

För dig som vill ha alla möjligheter till val och kombination erbjuder Yves Saint Laurent denna multifunktionella kreation med många nyanser av ögonskugga. I detta kit hittar du vackra nyanser i nude, rött och rosa att framhäva dina läppar med samt violett, skimrande taupe och intensivt svart för att skapa den perfekta höstlooken.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Butiker som säljer ögonskuggor
Bangerhead
Bangerhead
Bangerhead är en hemsida som säljer skönhetsprodukter från en mängd olika kända märken. Bangerhead säljer produkter för hud- och hårvård samt smink från märken som Redken, L'Oréal m.fl. Hos Bangerhead beställer du enkelt hem dina varor och kan sedan hämta ut dem hos närmaste postutlämning, Bangerheads vision är att du ska kunna hämta dina varor inom 48 timmar.
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ögonskuggor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Ögonskuggor du kan köpa nu