Enkla tips för att välja rätt puder när du köper på nätet

Puder

Det finns fler olika former av pudersmink: fast, löst, crème eller puder med skimmer. Puder är främst till för att ge en matt ,snygg finish och få din makeup att sitta bättre och hålla längre. Färg är av relativt liten betydelse när du ska välja ett bra puder, viktigare är att du tänker på konsistens och väljer ett puder som smälter samman med din övriga makeup.

Om du är van att använda foundation ger puder dig en matt och snygg finish samtidigt som det fixerar din foundation och får den att sitta bättre och hålla längre. Löspuder som appliceras i ett tunt lager med en stor puff, passar dig bäst. Välj ett puder med så lite färgpigment som möjligt.

Puder kan också användas direkt på det osminkade ansiktet, för att täcka lättare ojämnheter och skapa fin lyster. Fast puder eller så kallat crèmepuder, som motsvarar puder och foundation i ett, är perfekt för detta ändamål. Appliceras tunt med en puderborste.

Till kvällen eller till festen kan du skapa mer lyster och ett vackert skimmer i ditt ansikte med ett skimmerpuder. Applicera inte över hela ansiktet, utan endast på kinden, som motsvarighet till rouge. Ger ett fantastiskt resultat.

Kompakt passar som finish ovanpå foundation, men kan också vara din räddning när du under dagen eller kvällen behöver fräscha upp och snygga till din makeup.

5 saker att tänka på

 • Kom ihåg att syftet med puder framförallt inte är att ge färg, utan snarare är till för att framhäva din naturliga hudfärg eller färgen på din foundation. Välj ett puder med så lite färgpigment som möjligt.
 • Du som vill skapa en matt och snygg finish ovanpå din foundation ska satsa på löspuder och en stor puff att applicera ditt puder med.
 • Crèmepuder kan appliceras direkt på den osminkade hyn och ger en mer diskret makeup. Kan också vara en bra budgetlösning för den som inte vill lägga allt för mycketpengar på sin makeup, då crèmepuder är som en blandning mellan foundation och puder.
 • Om du är solbrun i ansiktet, hoppa över att använda puder helt. Din hud har så mycket naturligt skimmer att risken är att du ser blek ut med puder.
 • Prova att lägga lite skimmerpuder på din kvällsmakeup. Ger ett fantastiskt skimrande resultat!

3 varianter du bör överväga
Star5
IsaDora Velvet Touch Compact Powder
 • Ger en jämn och matt yta
 • Mycket användbart både till sminkat och osminkat ansikte

IsaDora Velvet Touch Compact Powder

Ett mycket fint kompaktpuder som lägger sig som en fin lyster ovanpå ett både sminkat och osminkat ansikte. Finns i flera nyanser.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
Silk effect bronzing powder från Collistar
 • Mycket vårdande och fuktgivande
 • Ger en känsla av att vara solbrun

Silk effect bronzing powder från Collistar

Ett fuktgivande och vårdande puder som tar väl hand om huden och inte torkar ut den. Ger en snygg, solbrun finish

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star3
Nouba Magic Powder
 • Innehåller guldglitter som ger ett extra fint skimmer
 • Lyxkvalitet

Nouba Magic Powder

Ett fantastiskt lösbuder som innehåller guldglittrande pigment som ger huden en särskild lyster. Finns i olika nyanser.

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer puder
Buyers club
Buyers club
Buyers club erbjuder en bred nätshopping med mängder av produkter från en mängd produktkategorier. Hos Buyers club hittar du köksprodukter, kläder, skor, gamingprodukter, boxar med mera. Buyers club anpassar sig efter efterfrågan och har allt mellan himmel och jord.
Eleven
Eleven
Eleven är en mycket stor ehandelsbutik för kropp och skönhet. De säljer hud- och hårvårdsprodukter, parfym, makeup och mycket mer. Här hittar du ett stort sortiment till fina priser, och Eleven jobbar bara med kända och respekterade märken av hög kvalité. Här finns något för alla.
Nelly.com
Nelly.com
Nelly är ett företag som säljer kläder, skor och accessoarer till kvinnor, män och barn. Här finns ett sotrt utbud av kläder, underkläder, ytterkläder, skor, det mesta du kan tänkas behöva till vardag och fest till rimliga priser. Nelly samarbetar med många kända, etablerade varumärken.
NordicFeel
NordicFeel
Nordicfeel är en av Sveriges största butiker när det kommer till kroppsvård, hudvård, smink med mera. Här finner du garanterat produkter från de största och mest kända varumärkena. Här finns allt från billigare enklare produkter ända upp till de mest exklusiva utbudet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer puder? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.