Enkla tips för att välja rätt köksmaskiner när du köper på nätet

Det är många som älskar att laga mat och baka i köket, i varje fall om arbetet går smidigt. Med bra köksmaskiner kan du verkligen underlätta matlagning och bakning. Du automatiserar helt enkelt de mest mödosamma delarna av matlagningen eller baket. Inte sällan blir det slutliga resultatet bättre än om du hade genomfört alla moment för hand.

Olika typer av köksmaskiner

Den mest klassiska köksmaskinen är köksassistenten. En sådan består av en bunke och ett underrede i vilket det sitter en kraftfull motor. Med en köksassistent blir degen perfekt! Köksassistenten kan bearbeta mycket stora och tunga degar på kort tid. Bunken fungerar utmärkt som jäskärl för degen.

Matberedaren är kanske den näst mest klassiska köksmaskinen. En matberedare kan hacka, skära och blanda det mesta du stoppar i den. Normalt medföljer skärskivor, degkrok och ballongvisp. Att riva morötter, vispa grädde, hacka lök, blanda enklare degar och skära kryddor blir en enkel match med en matberedare. Alla matberedare har olika hastighetslägen.

Andra typer av köksmaskiner är bordsgrillar, fritöser, köttkvarnar, riskokare, ångkokare, våffeljärn, glassmaskiner och köksvågar.

5 saker att tänka på

 • Vilken kvalitet behöver du? Köksmaskiner finns i alla prisklasser. Priset står nästan alltid i direkt relation till kvaliteten.
 • När du handlar på nätet, undersök noga vilka regler som gäller för ångerrätt, returer och reklamationer. Notera särskilt eventuella kostnader för returer.
 • Vad kostar frakten eller är frakten kanske till och med gratis? Det är nästan alltid billigare att köpa köksmaskiner på nätet, men räkna alltid med frakten i dina jämförelser.
 • Undersök vilka garantier du har för din köksmaskin. Om du köper en köksassistent för flera tusen kronor vill du ju göra ett tryggt köp. För köksmaskiner med starka motorer bör du noga undersöka om du har en motorgaranti för produkten.
 • Se till att du får tillräckligt med information om produkten för att kunna göra ett bra köp. Du ska åtminstone kunna hitta de uppgifter som lämnas av tillverkaren samt eventuella skötselråd. Kan du ringa kundtjänst för att få reda på mer information om en viss köksmaskin?

3 butiker du bör överväga
Star4
Tretti.se
 • Fri frakt
 • Trygg handel

Tretti.se

Tretti.se är en av de största e-butikerna för köksmaskiner. Stort sortiment av maskiner och tillbehör för dina äventyr i köket. Fri frakt

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star4
Netonnet
 • Mycket konkurrenskraftiga priser
 • Trygg handel

Netonnet

Netonnet är en av de största e-butikerna för köksmaskiner och vitvaror. Här hittar du det mesta i köksväg till bra priser. Enkelt att välja billig frakt. Tydliga köpvillkor.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Star3
Kitchenlab
 • Professionella kockverktyg
 • Köksmaskiner av högsta kvalitet

Kitchenlab

Kitchentime är e-butiken för den mer krävande hemmakocken. Här finns bara de bästa köksmaskinerna och tillbehören från de mest kända tillverkarna.

Ev. priser är från 2019-09-18 och är exkl frakt.

Butiker som säljer köksmaskiner
Cervera
Cervera
Cervera är det välkända varumärket för kök, inredning och servering. Här hittar du vackert designade föremål för matsal och matlagning. Här hittar du allt från porslin till smarta köksprodukter.
Elon.se
Elon.se
Elon är Sveriges ledande butikskedja för hemprodukter och vitvaror. Här hittar du allt från kyl, frys och torktumlare till värmepumpar, rakapparater och lampor.
Kökets favoriter
Kökets favoriter
Kökets favoriter är butiken med ett digert sortiment av köksredskap och kökstillbehör. Kökets favoriter har de vassaste knivarna och de kraftigaste köksmaskinerna. Allt i samma butik. Rusta upp köket med hjälp av Kökets favoriter.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.
Sparköp postorder
Sparköp postorder
Hos Sparköp postorder hittar du allt du behöver i vardagen till hem, kök, badrum, trädgård, hälsa och fritid. Antingen beställer du via Sparköps hemsida eller så beställer du katalogen som innehåller allt från nyheter till gamla favoriter. Sparköp jobbar hårt för att pressa priserna, bland annat genom att handla varor direkt från leverantörerna.
Tretti
Tretti
Hos Tretti hittar du vitvaror och hushållsapparater till bra priser. Sortimentet är stort, och butiken utvaldes till Årets e-handlare 2011. Fri frakt gäller inom hela landet!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer köksmaskiner? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.