Enkla tips för att välja rätt köksmaskiner när du köper på nätet

Köksmaskiner

Det är många som älskar att laga mat och baka i köket, i varje fall om arbetet går smidigt. Med bra köksmaskiner kan du verkligen underlätta matlagning och bakning. Du automatiserar helt enkelt de mest mödosamma delarna av matlagningen eller baket. Inte sällan blir det slutliga resultatet bättre än om du hade genomfört alla moment för hand.

Olika typer av köksmaskiner

Den mest klassiska köksmaskinen är köksassistenten. En sådan består av en bunke och ett underrede i vilket det sitter en kraftfull motor. Med en köksassistent blir degen perfekt! Köksassistenten kan bearbeta mycket stora och tunga degar på kort tid. Bunken fungerar utmärkt som jäskärl för degen.

Matberedaren är kanske den näst mest klassiska köksmaskinen. En matberedare kan hacka, skära och blanda det mesta du stoppar i den. Normalt medföljer skärskivor, degkrok och ballongvisp. Att riva morötter, vispa grädde, hacka lök, blanda enklare degar och skära kryddor blir en enkel match med en matberedare. Alla matberedare har olika hastighetslägen.

Andra typer av köksmaskiner är bordsgrillar, fritöser, köttkvarnar, riskokare, ångkokare, våffeljärn, glassmaskiner och köksvågar.

5 saker att tänka på

 • Vilken kvalitet behöver du? Köksmaskiner finns i alla prisklasser. Priset står nästan alltid i direkt relation till kvaliteten.
 • När du handlar på nätet, undersök noga vilka regler som gäller för ångerrätt, returer och reklamationer. Notera särskilt eventuella kostnader för returer.
 • Vad kostar frakten eller är frakten kanske till och med gratis? Det är nästan alltid billigare att köpa köksmaskiner på nätet, men räkna alltid med frakten i dina jämförelser.
 • Undersök vilka garantier du har för din köksmaskin. Om du köper en köksassistent för flera tusen kronor vill du ju göra ett tryggt köp. För köksmaskiner med starka motorer bör du noga undersöka om du har en motorgaranti för produkten.
 • Se till att du får tillräckligt med information om produkten för att kunna göra ett bra köp. Du ska åtminstone kunna hitta de uppgifter som lämnas av tillverkaren samt eventuella skötselråd. Kan du ringa kundtjänst för att få reda på mer information om en viss köksmaskin?

3 butiker du bör överväga
Star4
Netonnet
 • Mycket konkurrenskraftiga priser
 • Trygg handel

Netonnet

Netonnet är en av de största e-butikerna för köksmaskiner och vitvaror. Här hittar du det mesta i köksväg till bra priser. Enkelt att välja billig frakt. Tydliga köpvillkor.

Ev. priser är från 2024-03-13 och är exkl frakt.

Star4
Tretti.se
 • Fri frakt
 • Trygg handel

Tretti.se

Tretti.se är en av de största e-butikerna för köksmaskiner. Stort sortiment av maskiner och tillbehör för dina äventyr i köket. Fri frakt

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
Kitchentime - köksapparater
 • Professionella kockverktyg
 • Köksmaskiner av högsta kvalitet

Kitchentime - köksapparater

Kitchentime är e-butiken för den mer krävande hemmakocken. Här finns bara de bästa köksmaskinerna och tillbehören från de mest kända tillverkarna.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer köksmaskiner
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
Billig teknik
Billig teknik
Billigteknik.se erbjuder ett brett utbud av en rad olika teknikprodukter, allt till låga priser. Billig teknik har båda nya och begagnade produkter, och ett sortiment som ständigt utvecklas. Butiken jobbar med säkra betalningar och trygga villkor. Hos Billig teknik får du också bra support och snabb leverans på dina beställningar.
Cervera
Cervera
Cervera är det välkända varumärket för kök, inredning och servering. Här hittar du vackert designade föremål för matsal och matlagning. Här hittar du allt från porslin till smarta köksprodukter.
Electrolux
Electrolux
Electrolux erbjuder proffsiga produkter inom hushåll, städning, tvätt med mera. Denna välkända producent av vitvaror gör ingen kund besviken. Electrolux grundar sig i svenska värderingar och har ett hållbart tänk. Electrolux hjälper dig som kund att trivas i ditt hem, med produkter som fungerar.
Lyckas med mat
Lyckas med mat
Lyckas med mat, vem vill inte det? Att få tag på den konventionella köksutrustningen är inget problem. Hos Lyckas med mat tar man det ett steg längre och erbjuder ett sortiment för dig som verkligen vill vara kreativ i köket. Kanske bygga en tårta i flera våningar eller skära grönsaker så de ser ut som konstverk? Lyckas med mat har högkvalitativa bakredskap, köksredskap och annan köksutrustning till privatpersoner, företag och proffs.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer köksmaskiner? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Köksmaskiner du kan köpa nu