Enkla tips för att välja rätt blenders när du köper på nätet

Blender

För det otränade ögat kan det vara svårt att se skillnaderna mellan en blender och en matberedare eller en stavmixer. Alla dessa hushållsmaskiner verkar ju kunna göra samma saker. Det är dock inte helt korrekt. En matberedare har ett brett register. Den kan stå till tjänst med de mesta i köket, till exempel att hacka, skiva, krossa och blanda. Du kan till och med blanda mindre degar med en matberedare. Genom att byta skivor kan du snabbt skifta användningsområde. En stavmixer är utmärkt för att blanda och mixa vätskor. Vissa modeller kan även hacka lök till exempel, men i övrigt gör den relativt svaga effekten att stavmixern är något begränsad.

En blender består av en behållare samt en enhet med en mycket stark motor. Längst upp i motorenheten sitter ett par mycket tåliga och skarpa knivar. Den höga effekten, tillsammans med de vassa knivarna, gör att en blender är utmärkt för att snabbt mixa ihop milkshakes eller smoothies. Att lägga i is och/eller frysta frukter och bär är normalt inget hinder. Det är främst milkshakes och smoothies som förknippas med en blender, men denna maskin kan även hacka exempelvis kryddor och purea grönsaker.

5 saker att tänka på

 • Alla modeller av blenders kan inte krossa is. Om du vill kunna krossa is med din blender, se till att undersöka det innan du slår till på ett köp.
 • Hur vill du använda din blender? Vill du bara kunna göra smoothies kan en stavmixer vara ett alternativ. Vill du ha ett bredare användningsområde kan en matberedare rekommenderas. Med olika tillbehör är matberedaren en komplett hushållsmaskin.
 • Hur stor vill du att behållaren ska vara? Behållaren rymmer oftast mellan 1–2 liter. I det större hushållet är det kanske lämpligt med en riktigt stor behållare.
 • Det är motoreffekten som avgör vad du kan göra med din blender. Ju högre effekt, desto större användningsområde. Motoreffekten har en ganska nära koppling till priset. Ju högre pris, desto större effekt.
 • Behöver du extrafunktioner som många olika hastigheter eller klarar du dig med en eller två hastigheter samt pulsfunktion? I korthet kan man säga att ju fler hastigheter desto större användningsområde.

Köp denna om...

 • Du tycker om att göra smoothies eller milkshakes.
 • Du vill kunna krossa is på ett enkelt sätt.
 • Du vill ha en relativt allsidig hushållsmaskin.

Överväg andra produkter om

 • Du har en matberedare med mixerfunktioner. Då blir en blender överflödig.

3 produkter du bör överväga
Star5
Krups Blender
 • Stor behållare
 • Hög effekt
 • Pulsfunktion

Krups Blender

Hög effekt, mycket starka knivar, iskross, pulsfunktion, fem olika hastigheter, glasbehållare på hela 1,75 liter – den här blendern från Krups har allt. Dessutom får du fem års motorgaranti.

1 648 kr
Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
Kenwood Blender
 • Stor behållare
 • Serveringstapp

Kenwood Blender

Blender med stor behållare (2 liter), funktion för iskross och smart serveringstapp. En blender för de flesta ändamål.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3
OBH Nordica Blender
 • Pulsfunktion

OBH Nordica Blender

Stilren blender med basfunktioner. Kapacitet på 0,8 liter, två hastigheter samt pulsfunktion.

Ev. priser är från 2012-10-15 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer blenders
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Elon.se
Elon.se
Elon är Sveriges ledande butikskedja för hemprodukter och vitvaror. Här hittar du allt från kyl, frys och torktumlare till värmepumpar, rakapparater och lampor.
NetOnNet
NetOnNet
NetOnNet är ett nätbaserat företag med en enkel affärsidé - Att sälja hemelektronik till ett lägre pris än i fysiska butiker. Här finns ett enormt utbud av hemelektronik av alla de slag, här kan du hitta komponenter för hela ditt hem till fina priser. De stora volymerna gör att NetOnNet kan hålla priserna nere.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer blenders? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Blenders du kan köpa nu