Enkla tips för att välja rätt blenders när du köper på nätet

Blender

För det otränade ögat kan det vara svårt att se skillnaderna mellan en blender och en matberedare eller en stavmixer. Alla dessa hushållsmaskiner verkar ju kunna göra samma saker. Det är dock inte helt korrekt. En matberedare har ett brett register. Den kan stå till tjänst med de mesta i köket, till exempel att hacka, skiva, krossa och blanda. Du kan till och med blanda mindre degar med en matberedare. Genom att byta skivor kan du snabbt skifta användningsområde. En stavmixer är utmärkt för att blanda och mixa vätskor. Vissa modeller kan även hacka lök till exempel, men i övrigt gör den relativt svaga effekten att stavmixern är något begränsad.

En blender består av en behållare samt en enhet med en mycket stark motor. Längst upp i motorenheten sitter ett par mycket tåliga och skarpa knivar. Den höga effekten, tillsammans med de vassa knivarna, gör att en blender är utmärkt för att snabbt mixa ihop milkshakes eller smoothies. Att lägga i is och/eller frysta frukter och bär är normalt inget hinder. Det är främst milkshakes och smoothies som förknippas med en blender, men denna maskin kan även hacka exempelvis kryddor och purea grönsaker.

5 saker att tänka på

 • Alla modeller av blenders kan inte krossa is. Om du vill kunna krossa is med din blender, se till att undersöka det innan du slår till på ett köp.
 • Hur vill du använda din blender? Vill du bara kunna göra smoothies kan en stavmixer vara ett alternativ. Vill du ha ett bredare användningsområde kan en matberedare rekommenderas. Med olika tillbehör är matberedaren en komplett hushållsmaskin.
 • Hur stor vill du att behållaren ska vara? Behållaren rymmer oftast mellan 1–2 liter. I det större hushållet är det kanske lämpligt med en riktigt stor behållare.
 • Det är motoreffekten som avgör vad du kan göra med din blender. Ju högre effekt, desto större användningsområde. Motoreffekten har en ganska nära koppling till priset. Ju högre pris, desto större effekt.
 • Behöver du extrafunktioner som många olika hastigheter eller klarar du dig med en eller två hastigheter samt pulsfunktion? I korthet kan man säga att ju fler hastigheter desto större användningsområde.

Köp denna om...

 • Du tycker om att göra smoothies eller milkshakes.
 • Du vill kunna krossa is på ett enkelt sätt.
 • Du vill ha en relativt allsidig hushållsmaskin.

Överväg andra produkter om

 • Du har en matberedare med mixerfunktioner. Då blir en blender överflödig.

3 produkter du bör överväga
Star5
Raw Blender
 • Stor behållare
 • Hög effekt

Raw Blender

Hög effekt (1500W), mycket starka knivar, glasbehållare på 2 liter. Fördelarna med den här lyxiga blendern är många. Som en av kundrecensionerna påpekar: "den gör ett rytande - sen är det klart".

1 849 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Kenwood Blender
 • Stor behållare
 • Serveringstapp

Kenwood Blender

Blender med stor behållare (upp till 1,6 liter), funktion för iskross och smart serveringstapp. En blender för de flesta ändamål.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
OBH Nordica Blender
 • Pulsfunktion

OBH Nordica Blender

Stilren blender med basfunktioner. Kapacitet på 0,8 liter, två hastigheter samt pulsfunktion.

Ev. priser är från 2024-03-12 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Blender
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer blenders
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer blenders? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Blenders du kan köpa nu