Enkla tips för att välja rätt hem och bostad när du köper på nätet

Hem och bostad

Det finns få saker som vi svenskar lägger så mycket pengar på som på vårt boende, både i form av hus och lägenheter som inredningen i våra hem. Det är kanske inte så konstigt eftersom vi spenderar så stor del av året inomhus, då vill man ju ha det fint.

Många väljer att sätta prägel på sina hem redan när de köper bostaden, i form av läge, utformning och bostadsort. Sedan fortsätter man gärna i samma stil när man fortsätter investera i inredningen. Köper man en bostadsrätt på söder i Stockholm formar man ofta sin bostad på ett annat sätt än om man köper ett hus i en ort i Västerbotten.

Vill du sätta en personlig prägel på ditt hem kan du börja med att titta i olika heminredningstidningar, som tex Sköna Hem. Var också obeservant på hur andra inrett och planerat sina hem och få idéer som du kan forma till ditt eget hem.

Förslagen bland våra rekommendationer handlar om platser där du kan få inspiration, på ett eller annat sätt till hur du formar just ditt boende.

3 saker att tänka på

  • Få inspiration från inredningsmagasin, vänner och inredningsprogram och tänk igenom vilken stil som du, och din partner, vill ha. Känn också efter hur viktigt det är för er att ha en speciell stil, man skapar trots allt ett hem - inte ett showroom!
  • Oavsett vad du har för ambitioner med ditt hem så är det roligt att blanda från olika stilar, butiker och tidsepoker. Ta lite arvegods, lite designermöbler och lite smarta IKEA-prylar. Köper du allt från samma källa, tex IKEA eller designermöbelbutiken, får man ofta ett ganska tråkigt, opersonligt hem.
  • Hem är till för att användas och bo i, inte bara ha som prydnad. Det kan vara värt att tänka på om du ska välja mellan den snygga, vita skinnsoffan eller den mjuka, lite tråkigare myssofffan. Det kan också vara något att tänka på när du väljer mellan den lite vackrare lägenheten gentemot den något tråkigare, men mer praktiska.

3 butiker du bör överväga
Star4
Hemnet - inspiration
  • Bra för både inspiration och för att hitta boende

Hemnet - inspiration

Hos Hemnet hittar du bostäder att köpa över hela Sverige. Här kan du inte bara hitta din drömbostad utan också få inspiration till vilken typ av bostad du vill bo i.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Tidningsbutiken - inredningstidningar
  • Många bra inredningstidningar i sortimentet

Tidningsbutiken - inredningstidningar

Tidningsbutiken har ett mycket stort utbud av tidningar inom inredning där du definitivt kommer hitta inspiration till ditt nya hem.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star3
Ellos - möbler
  • Mycket möbler att välja på

Ellos - möbler

Ellos har snygg och stilren heminredning i form av framförallt möbler till rimliga priser. Det är möbler som du kan använda för att sätta prägel på ditt hem (resten kan man ju köpa på IKEA).

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer hem och bostad
AliExpress
AliExpress
Hos Aliexpress hittar du allt mellan himmel och jord. Här köper du dina prylar direkt från återförsäljarna i Kina och du på så vis ett pris som andra butiker har svårt att matcha. Kasta dig in bland kategorierna eller söka efter sådant du är van att hitta på hemmaplan, du kommer inte bli besviken på priserna.
RUM21
RUM21
Rum21 är en del av CDON-koncernen, där en mängd butiker som CDON.com, Nelly.com med flera ingår. Koncernen är en stor och stabil koncern i e-handelsbranschen och bedriver trygg e-handel inom många nischer. PÅ Rum21 säljer man möbler, inredning och heminredning till slående priser.
Samtrygg
Samtrygg
Samtrygg är en tjänst för andrahandsuthyrning av lägenheter och bostäder. Samtrygg agerar mellanhand mellan hyresgäst och uthyrare och ser till att allt går smidigt och säkert till. Samtrygg hjälper till med kontrakt och har koll på det juridiska så båda parter kan känna sig trygga.
Tidningsbutiken
Tidningsbutiken
Att prenumerera är en riktigt bra idé: du får på ett smidigt och bekvämt sätt hem din favoritlektyr i brevlådan, och sparar dessutom pengar jämfört med att köpa tidningarna i butik. På Tidningsbutikens hemsida kan du jämföra aktuella prenumerationserbjudanden, för att få en överskådlig blick över vad som står dig till buds. Allt för en så positiv och prisvärd läsupplevelse som möjligt!
Wexthuset
Wexthuset
Wexthuset erbjuder allt du kan tänkas behöva till dina växter och din trädgård. Här finns mängder av fröer, växter och odlingsprodukter. Perfekt för dig som har gröna fingrar eller vill lära dig mer om växter och odling! Wexthuset hjälper gärna dig som kund med råd, tips och härlig inspiration.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer hem och bostad? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.